مبل چرم یک نوع از گونه های مختلف مبلمان است. که با توجه به جلب توجه و زیبایی ذاتی جنس چرم و همچنین سهولت در نظافت مورد توجه بسیاری از افراد قرار می گیرد.ما در تانما هر آنچه که شما را در خرید مبل چرم کمک میکند و برای تصمیم گیری بهتر و انتخاب مناسب تر راهنمایی کند را در اختیارتان قرار می دهیم.

مبل چرم

مبلمان تمام چرم

مبل تمام چرم

این نوع مبل ها که طرفداران بسیاری داشته و گزینه خرید بسیاری از خانواده ها در هنگام انتخاب مبل هستند، به دلیل نمایش زیبای فریم مبل در پوشش براق و بعضاً مات خود چشم های افراد را به سمت خود جلب و جذب می نماید. جدا از رنگ و طرح مبل های مذکور کمتر کسی است که بتواند به راحتی از کنار این مبل ها بگذرد. محل قرار گیری مبل های تمام چرمی معمولاً در اتاق نشیمن بوده و کاربری راحتی گونه و غیر لوکس آن ملاک خرید آن است. هر چند مبل های لوکس چرمی نیز وجود دارند که قیمت های سرسام آور آن ها ناشی از استفاده طراحان و سازندکان آن ها از پوست حیوانات بوده است. ملاک صحبت های ما مبل های تمام چرمی ساده و عرف بازار است. به همین منظور طراحی تزیین دکوراسیون خانه با مبل چرمی اصل هزینه های سرسام آوری به دنبال دارد.

مبل های چرمی دو تکه

منظور از دو تکه بودن را در همین ابتدا توضیح می دهیم، استفاده از پارچه برای بخشی از مبل ها و چرم برای بخشی دیگر مبل هایی را پدید می آورد که به آن ها مبل های دوتکه گفته می شود. یکی از مزیت ها و ویژگی های مبل های دوتکه تطبیق با شرایط متنوع دکوراسیونی در خانه ها است. این نوع مبل ها نه به صورت محض چرمی هستند که با دکورهای خاص همخوانی نداشته باشند و نه تمام پارچه ای اند که نیاز به خرید دوباره مبل چرمی ایجاد کنند. ایجاد تنوع در رنگ و طرح پارچه نیز یکی دیگر از موهیت های این نوع مبل از انواع بی شمار آن است. در صورتی که می خواهید به جای مبل های دوتکه چرم و پارچه ای، از هر دو نوع مبل به صورت جداگانه استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم که مطلب مبل چرمی یا پارچه ای را مطالعه کرده و با مزیت های این دو نوع مبل آشنا شوید.

مبل چرم

مبلمان چرم

نگهداری از مبل چرم

نحوه نگهداری از مبلمان چرمی در تانما

  • در شرایط عادی، جاروکشیدن و گردگیری معمول برای تمییز کردن مبل های چرمی کافی است.
  • هر 6 تا 12 ماه استفاده از یک حالت دهنده ی خوب مخصوص چرم ضروری است.
  • مبل های چرمی نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد.
  • چرم نیز مثل تمام رومبلی های دیگر، اگر در معرض آفتاب باشد دچار تغییر رنگ خواهد شد.
  • در انتها، هنگام تمیز کردن مبل های چرمی نکات زیر را به خاطر داشته باشید.
  • اگر روشی را برای اولین بار استفاده می کنید،بهتر است اول آن را در یک قسمت کوچکی که دیده نمی شود امتحان کنید.
  • لکه های کوچک را هر چه سریع تر با یک اسفنج یا پارچه نم گیر تمیز و خشک کنید.
  • در صورت لزوم، محل مورد نظر را با آب ولرم و پارچه نرم پاک کنید، و اجازه دهید تا خشک شود.
  • از صابون استفاده نکنید و محل لکه را خیلی خیس نکنید. این کار بیشتر از خود لکه به بافت چرم آسیب می زند.
  • از شوینده ها، واکس مبل، روغن، روغن جلا، پاک کننده های ساینده، مایع ظرفشویی و یا آمونیاک استفاده نکنید.
  • لکه های کره، روغن، و یا گریس را با یک پارچه خشک تمیز پاک کنید، و کار دیگری انجام ندهید،
  • این لکه ها به مرور زمان جذب چرم می شوند و دیگر اثری از آن ها باقی نمی ماند.
  • خراش های کوچک را با استفاده از یک دستمال چرمی یا با انگشتان دست آرام بکشید تا خراش از بین برود.
  • در صورت لزوم، آن را با آب مقطر نم بزنید تا خراش ناپدید شود.
  • به یاد داشته باشید که چرم یک محصول طبیعی است و برای اینکه زیبایی طبیعی خود را حفظ کند به مراقبت بیشتری نیاز دارد.
مبل چرم

نگهداری از مبل چرم

مراحل تمیز کردن مبلمان چرمی

برای تمیز کردن مبل چرم، به ترتیب مراحل زیر را دنبال کنید

سَری برس مانند و کوچک جاروبرقی را به آن متصل کنید و به دقت، تمامی قسمت های مبل چرمی را جارو بکشید. اگر مبل چرمی یک تکه نبود، قسمت های پشتی و نشیمنگاه را بردارید و زیر آنها را هم جارو بکشید. برای محکم کاری می توانید پس از جاروکشیدن، مبل را گردگیری کنید تا اثری از گردوخاک روی آن باقی نماند. مرحله ابتدایی کار اهمیت ویژه ای دارد. اگر گردوخاکی روی مبل باقی بماند، طی مراحل بعدی کار، در تماس با رطوبت قرار می گیرد و ممکن است به سطح مبل چرم آسیب بزند.

سپس نوبت به درست کردن محلول مورداستفاده برای تمیز کردن مبل چرم می رسد. برای این منظور سه انتخاب پیش رو دارید

  • ترکیب میزان های برابر از آب و سرکه سفید (نیمی از محلول آب و نیمهٔ دیگر سرکه سفید)
  • چکاندن چند قطره تمیزکننده چرم در آب
  • درست کردن آب کف دار با مایع ظرف شویی

دستمال تمیزی (بهتر است از دستمال میکروفایبر استفاده کنید) را در محلول مورد نظر فرو کنید و سپس خوب آن را بچلانید؛ هدف مرطوب کردن دستمال است و نباید کاملا خیس باشد.

با حرکت های دایره وارِ کوچک شروع به تمیزکردن لکه ها کنید. از بالا و پایین کشیدن دستمال روی مبل خودداری کنید. این کار در بلندمدت باعث فرسودگی و ازبین رفتن چرم می شود. همچنین بهتر است کار را از قسمت های بالایی مبل شروع کنید و بعد به سراغ قسمت های پایینی بروید.

حوله یا دستمال تمیزِ دیگری بردارید و مبل را با آن خشک کنید. خشک کردن مبل را به هیچ عنوان پشت گوش نیندازید! اگر سطح مبل را به حال خود بگذارید، رطوبت به آن آسیب می رساند. از خشک کردن مبل چرم با سشوار هم خودداری کنید. این کار به مبل آسیب می رساند و چرم آن را از حالت طبیعی و معمولی خارج می کند.

در این مرحله از تمیز کردن مبل چرم نوبت به استفاده از محصولات پاک کننده یا تمیز کننده مخصوص چرم می رسد. بعضی از این محصولات دوکاره هستند؛ به این معنا که هم خاصیت تمیزکنندگی دارند و هم خاصیت نگهدارندگی یا محافظت کنندگی. برای جلوگیری از لک شدن مبل چرم، توصیه می شود به جای اسپری کردن محصول مورداستفاده روی سطح مبل، آن را روی دستمالتان اسپری کنید و سپس به سیاق قبل، دستمال را با حرکت های دایره وار روی لکه ها بکشید.

اگر اثری از محصول پاک کنندهٔ مورداستفاده روی مبل باقی مانده است، آن را پاک کنید. کار تمیز کردن مبل چرم در این مرحله به پایان می رسد. فقط شیوه استفاده از مواد و محصولات محافظت کننده باقی می ماند که در بخش های پایانی مطلب («روش های مراقبت از مبل چرم») به طور کامل شرح داده خواهد شد.

مبل چرم

مراحل تمیز کردن مبلمان چرمی

روش های پاک کردن انواع لکه های مبل چرم

پاک کردن لکه جوهر از روی مبل چرم

اتفاق است و گاهی پیش می آید، اما جای نگرانی نیست؛ فقط به محض لک شدن مبل با جوهر، برای پاک کردن آن اقدام کنید. برای این منظور، مراحل زیر را دنبال کنید

  • پنبهٔ گِردی را به ایزوپروپیل الکل (rubbing alcohol/Isopropyl Alcohol) آغشته کنید.
  • پنبه را به آهستگی روی جای لک شده بزنید (پنبه را مثل دستمال روی محل موردنظر نکشید) تا رنگ جوهر را به خود بگیرد. پنبه دیگری بردارید و همین کار را تکرار کنید.
  • سپس دستمال نرم و تمیزی را روی جای لک شده بکشید و آن را کامل پاک کنید.
  • برای پاک کردن لکه جوهر خودکار، به جای ایزوپروپیل الکل از روغن اکالیپتوس هم می توانید استفاده کنید: پارچه یا دستمالی را به آن آغشته کنید و روی محل موردنظر بکشید.

پاک کردن لکه چربی از روی مبل چرم

احتمال لک شدن مبل چرم با لکه های چربی بیشتر از هر چیز دیگری است، چراکه بیشتر غذاهایی که می خوریم حاوی چربی هستند: تا اندازه ای که گاهی متوجه لک شدن مبل نمی شویم و لکه ها قدیمی و ماندگار می شوند. برای تمیز کردن چنین لکه هایی به ترتیب، مراحل زیر را دنبال کنید

  • با نوک انگشتان شست و اشاره، اندکی جوش شیرین بردارید و روی محل لک شده بریزید؛
  • اجازه دهید جوش شیرین چندساعتی روی محل موردنظر بماند (یا تا زمانی که تمامی چربی جذب آن شود)؛
  • جای لکه را با دستمالِ نرم و تمیز پاک کنید.
  • جوش شیرین چربی و روغن را به خود جذب می کند و به همین خاطر برای پاک کردن چنین لکه هایی مفید و کارآمد است.
مبل چرم

روش های پاک کردن انواع لکه های مبل چرم

نگهداری از مبل چرم مصنوعی

تمیز کردن مبلمان چرمی

به طور مرتب مبلمان چرمی تان را با یک دستمال تمیز کنید و این کار را به یک عادت هفتگی تبدیل نمایید. بدین منظور بهتر است که از پارچه های میکروفایبر استفاده کنید. پاک کردن گردوغبار و ذرات از سطح مبل بهترین اقدام پیشگیرانه در نگهداری مبل چرم مصنوعی تان خواهد بود. برای از بین بردن لکه های سرسخت نیز می توانید دستمال را با کمی آب مقطر مرطوب نمایید ولی از خیس کردن زیاد دستمال بپرهیزید تا آب باعث ایجاد لکه های بیشتر نشود. نکته ی مهم دیگر که بهتر است به آن تاکید کنیم این است که از دستمال نرمی برای تمیزکاری مبل استفاده کنید و از بکاربردن هر گونه برس روی سطح مبل خودداری نمایید زیرا می تواند باعث خراش و آسیب به چرم مبل شود.

مبل چرم

نگهداری از مبل چرم مصنوعی

ترفندهای نگهداری از مبل چرمی

هفت ترفند نگهداری از مبل چرمی

مبل چرمی را به طور منظم گردگیری کنید

گردگیری مبل چرمی بسیار مهم است چراکه گردوغبار یکی از مهمترین عوامل آسیب رسان به چرم هستند. بهتر است که گردگیری به صورت منظم، هفته ای یک بار و به کمک یک پارچه تمیز و خشک انجام بگیرد. برای این کار می توانید از پارچه های میکروفیبر استفاده نمایید.
در شرایطی که گردوخاک به راحتی با پارچه خشک از بین نرفت، می توانید پارچه را به کمک آب مقطر نم دار کنید و سپس بر روی مبل چرمی بکشید. توجه داشته باشید که پارچه به هیچ وجه نباید خیس باشد و باید تنها کمی نم دار باشد چراکه نفوذ آب به درون چرم می تواند آسیب های فراوانی به آن وارد نماید. همچنین تا حد ممکن از استفاده از آب به صورت مستقیم جهت تمیز نمودن مبل چرمی اجتناب نمایید.

درزهای مبل چرمی را جارو بکشید

تمامی درزها، لابه لای کوسن های مبل و هرجایی که احتمال می دهید گردوخاک در آن نقطه تجمع کرده باشد، توسط جاروبرقی و به کمک برس نرم که به چرم آسیب نرساند، جارو بکشید تا گردوخاک و سایر ذرات به طور کلی پاک شوند.
اگر این امکان برای شما فراهم بود، کوسن های نشیمن را به طور کامل بردارید تا به راحتی بتوانید گردوغبار جمع شده زیر کوسن ها را نیز جارو کنید.

لکه های ایجاد شده روی مبل چرمی را بلافاصله تمیز کنید.

اگر هر ماده ای بر روی مبل چرمی ریخته شد و لکه ای به وجود آمد، بلافاصله از یک پارچه خشک و یا اسفنج استفاده نمایید تا مایع ایجاد شده را به خود جذب نماید و تنها در شرایط خاص و در صورت نیاز از یک پارچه مرطوب هم استفاده نمایید و سپس بلافاصله با یک پارچه خشک نقطه مرطوب را خشک نمایید.
جهت پاک نمودن لکه، پارچه خشک را بر روی لکه ایجاد شده نکشید چراکه این کار باعث پخش شدن لکه می شود. پارچه یا اسفنج را بر روی لکه برای مدت ۵ ثانیه قرار دهید تا پارچه رطوبت را به خود جذب نماید.

برای لکه هایی که حاوی رطوبت نیستند، می توانید از صابون ملایم و مقدار بسیار کمی آب گرم استفاده نمایید. اما توجه داشته باشید که این روش خیلی پیشنهاد نمی شود و بهتر است تنها در شرایط خاص و به مقدار بسیار کم مورد استفاده قرار بگیرد چرا که استفاده از آب و صابون به مقدار زیاد و به صورت مکرر موجب آسیب رساندن و ترک خوردن پارچه چرمی می شود.

در شرایطی که لکه ایجاد شده بسیار عمیق باشد، بهتر است که از یک متخصص کمک بگیرید تا موجب بدتر شدن لکه ایجاد شده نشوید. اما در هر شرایطی سرعت عمل شما بسیار اهمیت دارد چراکه هرچه دیرتر دست به کار شوید موجب کهنه تر و عمیق تر شدن لکه شده و تمیز کردن آن بسیار دشوارتر می شود.

بر طبق بروشور مخصوص مبل چرمی عمل نمایید

هنگامی که مبل چرمی تهیه می کنید، یک بروشور مخصوص نگهداری از آن که توسط کارخانه سازنده تهیه شده است در اختیار شما قرار می گیرد. بسیار مهم است تا این بروشور را به طور کامل مطالعه نمایید و بر آن اساس از مبل خود نگهداری نموده و جهت تمیز نمودن آن از مواد شوینده مخصوص استفاده نمایید.

محل قرارگیری مبل چرمی به دور از تابش مستقیم خورشید و منبع گرما باشد

تهویه مطبوع مناسب نقش بسیار مهمی را در حفظ نرمی و انعطاف مبل چرمی ایفا می نماید. قرارگیری مبل چرمی در معرض گرما و تابش مستقیم نور خورشید از اصلی ترین عواملی است که موجب ترک خوردگی در سطح پارچه چرمی می شود. البته این امر کاملا واضح است که اجتناب از گرما و نور مستقیم به طور کامل تقریبا غیر ممکن است اما می توان تا حد زیادی این نکته را رعایت نمود.

تا جایی که امکان دارد مبل چرمی باید به دور از پنجره هایی که نور مستقیم خورشید از آنها عبور می کند، شومینه ، رادیاتور و سایر سیستم های گرمایشی باشد.

از اسپری مخصوص مبل چرمی جهت درخشش بیشتر استفاده نمایید

اگر در طی استفاده مکرر رنگ مبل چرمی شما کمرنگ شده است می توانید از اسپری های جلادهنده و براق کننده مخصوص استفاده نمایید. اما بسیار مهم است که این بار هم به بروشور مراجعه نموده و حتما از اسپری که مخصوص مبل شما است استفاده نمایید. اما توجه داشته باشید که استفاده مداوم از این اسپری نیز می تواند بسیار آسیب رسان باشد.

بنابراین بهتر است هر ۶ ماه یکبار در صورت کمرنگ شدن مبل چرمی، ابتدا آن را با یک پارچه خشک از هرگونه گردوغبار پاک نمایید و سپس بر روی یک پارچه تمیز اسپری را پاشیده و سپس به آرامی پارچه را در سطح مبل بکشید. بدین ترتیب هم رنگ مبلمان شما به حالت اولیه بازگشته و جلا می یابد و هم تا میزان فراوانی ترک های پدید آمده از بین می روند.

مبل چرم

ترفندهای نگهداری از مبل چرمی

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید