ماکارونی تقریبا یکی از مورد علاقه ترین غذاهای بچه ها است و آن راخیلی دوست دارند. ماکارونی فوایدی دارد ولی ما امروز می خواهیم درباره مضرات و آثار زیان بار ماکارونی بر کودکان صحبت کنیم.

مضرات مصرف ماکارونی برای پسران

متاسفانه طی تحقیقات به عمل آمده دانشمندان متوجه مضرات ماکارونی بر هورمون های پسران شدند. در این مطلب متوجه مضرات ماکارونی برای کودکان خواهید شد.

ماکارونی یکی از غذاهای مورد علاقه کودکان است. اما مطالعات از مضرات ماکارونی برای کودکان خبر می دهد. در حال حاضر کودکان به راحتی غذا نمی خورند، مادران در انتخاب نوع غذا و ترفندهای غذا دادن به آنها تلاشهای بسیاری می کنند.

ماکارانی

مضرات مصرف ماکارونی برای پسرها

اما معمولا بد غذایی کودکان در بیشتر خانواده ها مشاهده می شود. بیشتر غذاهایی که کودکان به آنها علاقمند هستند یا مغذی نبوده و یا اینکه ضرر دارند. غذای کودک تاثیر زیادی بر روی رشد ذهنی و جسمی آن دارد. به تازگی دانشمندان توانسته اند پی ببرند که برخی از غذاها بر روی هورمون هایی از بدن کودک تاثیر دارند. در ادامه از مضرات ماکارونی برای کودکان خواهیم گفت.

فتالات و مضرات آن برای پسرها

بیشتر کودکان از غذاهایی همانند ماکارونی و یا غذاهایی که شامل پنیر هستند لذت می برند و یا یک سری فست فود های چرب با روغن های ترانس بالا وجود دارند که مورد علاقه آنها است. یکی از مضرات ماکارونی برای کودکان این است که در این نوع غذاها معمولا فتالات به وفور یافت می شود. فتالات می تواند هورمونهای مردانه را مختل کند. این عنصر می تواند نقص هایی در هورمون پسران حتی نوزادان پسر ایجاد کند. در ضمن فتالات برای زنان باردار نیز بسیار مضر است.

 مضرات مصرف ماکارونی برای کودکان

همانطور که ذکر شد یکی از مضرات ماکارونی برای کودکان وجود فتالات است. پودر پنیر و همچنین مواد تشکیل دهنده ماکارونی حاوی فتالات بسیاری است. طی تحقیقات و آزمایشات دانشمندان از هر ۳۰ بسته پنیر ۲۹ بسته حاوی فتالات بوده است که حتی میزان خیلی کمی از این عنصر نیز می تواند تخریبات بسیاری را انجام دهد. به این ترتیب بیشتر پنیرهای موجود در بازار برای مصرف کودکان نه تنها مفید نیست بلکه مضرات جبران ناپذیری نیز دارد. حتی می توان گفت که خرید پنیر یا ماکارونی های ارگانیک نیز به این مسئله کمکی نخواهد کرد. چرا که عنصر فتالات در آنها نیز یافت شده است.

هنگام خرید دقت کنید مضرات ماکارونی برای کودکان را دست کم نگیرید. برای آنکه کودکانتان دچار مشکل پس از مصرف پنیر و ماکارونی نباشند هنگام خرید مواد غذایی برچسب روی آن را مطالعه کنید، در صورتی که عنصر فتالات در آن وجود داشت هرگز آن را خریداری نکنید. این ماده شیمیایی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و سبب بروز بیماری های بسیاری مخصوصا در کودکان پسر می شود.

دم کردن برای دیابتی ها ممنوع

در ایتالیا رسم بر این است که بعد از مرحله آبکشی، ماکارونی وارد بشقاب های سرو غذا می شود و بعد سس را روی آن اضافه می کنند. اما ما ایرانی ها عادت داریم که ماکارونی را مانند برنج دم کنیم. متخصصان تغذیه توصیه می کنند که هنگام جوشیدن ماکارونی، شعله گاز باید حداقل باشد تا مواد مغذی ماکارونی هرچه کمتر به آب منتقل شود اما درمورد دم کردن ماکارونی هم حرف و حدیث هایی وجود دارد. بعضی از متخصصان بر این باورند که دم کردن ماکارونی «نمایه گلایسمی» آن را بالا می برد.

نگذارید ماکارونی دم بکشد

ارزش غذایی ماکارونی طی فرایندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی می‌کند دست‌خوش تغییرهای زیادی می‌شود. در واقع هرچه مواد غذایی طبیعی‌تر مصرف شوند، نمایه گلایسمی‌شان کمتر است و هر چقدر عملیات فراوری در آن‌ها بیشتر انجام شود، نمایه گلایسمی‌شان افزایش پیدا می‌کند.

ماکارانی

آثار زیان بار مصرف ماکارونی

نحوه پخت ماکارونی نیز در افزایش نمایه گلایسمی آن نقش موثری دارد به این ترتیب که با دم کردن ماکارونی یا حتی برنج، نمایه گلایسمی مواد غذایی به میزان قابل‌ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌کند زیرا با این عملیات ضریب هضم غذا بیشتر می‌شود و به آسانی قندخون را افزایش می‌دهد. البته ماکارونی جوشیده، نمایه گلایسمی پایینی دارد اما با دم‌کردن ماکارونی و خوردن آن، قندخون ۲ برابر بیش از مصرف ماکارونی آبکش‌شده بالا می‌رود.

آثار مصرف ماکارونی بر بدن

از نظر تغذیه‌ای مصرف غذاهای دارای نمایه گلایسمی بالا به دلیل بالا بردن قندخون در مدت زمانی کوتاه، مناسب نیست و امکان ابتلا و تشدید بیماری‌هایی مانند فشارخون، بیماری‌های قلبی، دیابت و حتی چاقی را افزایش می‌دهد، بنابراین بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های یادشده از غذاهای با نمایه گلایسمی پایین در برنامه غذایی استفاده کنید. به همین دلیل است که به افراد سالم توصیه می‌شود تا جایی که می‌توانند مواد غذایی با نمایه گلایسمی بالا استفاده نکنند و به جای آن مواد غذایی با نمایه گلایسمی متوسط را جایگزین کنند. البته مصرف مواد غذایی با نمایه گلایسمی بالا در ورزشکاران حرفه‌ای که پس از تمرین مجبور هستند، ذخایر گلیکوژنشان را تامین کنند اشکالی ندارد.

اگر فرزندتان هم اضافه‌ وزن دارد، بهتر است در حد تعادل این دسته از مواد غذایی را در برنامه غذایی‌اش بگنجانید.

آیا این مطلب مفید بود؟ 12
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید