یکی از قرص هایی که به عنوان داروی ضد افسردگی به کار برده می شود، قرص فلوکستین است که این قرص هم به مانند هر قرص دیگری می تواند عوارض جانبی را به دنبال داشته باشد. قرص فلوکستین با نام پروزاک نیز شناخته می شود که این قرص در گروه بازدارنده های جذب مجدد سروتونین به کار برده می شوند کهبرای درمان افسردگی ، اختلال دوقطبی، و دیگر بیماری ‌های روانی استفاده می گردد. عوارض مصرف فلوکستین می تواند خفیف و حتی مرگ آور باشد. اگر مصرف فلوکستین به درستی صورت نگیرد و یا مصرف دارو به درستی قطع نشود، بیمار ممکن است دچار نشانه‌های ترک دارو شود. مصرف فلوکستین معمولا برای درمان بسیاری از اختلال های اضطرابی که با اختلال دو قطبی ترکیب می شود، توصیه می شود.

افسردگی و بیماری های روانی

افسردگی و بیماری های روانی

دوز مناسب مصرف فلوکستین

معمولا دوز مناسب برای مصرف فلوکستین در بزرگ سالان عبارت از، ۲۰ میلی‌گرم فلوکستین و ۵ میلی‌گرم الانزاپین، روزی یک ‌بار است و دوز مناسب برای کودکان ، ۱۰ یا ۲۰ میلی‌گرم پروزاک و ۵/۲ میلی‌گرم زیپرکسا روزی یک ‌بار است. درمان باید ابتدا با دوز ۱۰ میلی‌گرم پروزاک شروع شود و در صورتی که بعد از یک هفته هیچ بهبودی در نشانه‌های بیماری دیده نشد، میزان مصرف را تا ۲۰ میلی‌گرم افزایش داد. این دارو در سال 2009 برای بزرگ سالان و در سال 2013 برای کودکان تایید گشت و معمولاً از پایین‌ترین دوز تجویز می‌شود و به تدریج دوز آن را افزایش می‌دهند تا زمانی که نشانه‌های افسردگی برطرف شود.

فلوکستین یا پروزاک

فلوکستین یا پروزاک

عوارض مصرف فلوکستین

عوارض جانبی و مضرات مصرف فلوکستین معمولا اتفاق رایجی می باشد و این عوارض، خفیف و گذرا هستند و زمانی که بدن با دارو سازگاری پیدا کرد، از بین می رود. عوارض جانبی مصرف فلوکستین  انقباض‌های شکمی و نفخ، خواب ‌های غیرعادی، اضطراب ،تغییر در بینایی،درد قفسه‌ی سینه،اسهال،سرگیجه،کسالت یا خواب‌آلودگی، خشکی دهان ،اختلال نعوظ، تکرر ادرار ، ریزش مو ،افزایش تعریق، کاهش اشتها ،بی‌خوابی، کاهش میل جنسی ،تهوع و استفراغ، تشنج ،ضعف و بی‌حالی است. هر کدام از این مشکلات بیشتر طول کشید، مصرف کننده باید به پزشک مراجعه کند. یکی از اتقاقی که ممکن است از مصرف فلوکستین اتفاق بیفتد، واکنش آلرژی به این دارو می باشد که معمولا به کمک اورژانس نیاز خواهد بود. پس در صورتی که عواملی نظیر راش پوستی یا کهیر ، تب ،تورم صورت،تورم زبان یا گلو،تنفس سخت،مشکل در بلع،احساس گیجی و گم ‌کردن جهت‌ها،تهوع و استفراغ،ضربان قلب سریع،ضعف و از حال رفتن واحساس خطر قریب‌الوقوع در مصرف کننده فلوکستین به وجود آمد، سریعا با اورژانس تماس بگیرید.

عوارض مصرف قرص فلوکستین

عوارض مصرف قرص فلوکستین

در مصرف قرص فلوکستین و یا حتی دیگر قرص هایی که برای درمان افسردگی به کار برده می شوند، امکان دارد که در برخی کودکان و نوجوانان و حتی جوانان افکاری نظیر خودکشی و یا اقدام به خودکشی را به وجود بیاورد. این اتفاق معمولا در اوایل مصرف این دارو و یا هنگان تغییر دوز دارو اتفاق می افتد و در صورتی که متوجه تغییرات ناگهانی و شدید در خلق، رفتار و افکار و یا احساسات شدید سریعا با پزشک فرد تماس بگیرید. با توجه به تحقیقاتی که در سال 2016 صورت گرفت، در مطالعه را که روی ۱۸۵۲۶ نفر مصرف‌کننده‌ی داروهای ضدافسردگی انجام شده بود، مشخص شد که مصرف قرص های باز دارنده ی جذب مجدد سروتونین در کودکان، نوجونان می تواند ریسک افکار خودکشی و رفتار های پرخاشگرانه را دو برابر کند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید