خرما یکی از انواع میوه است هسته ای سخت و پوستی نازک دارد و به شکل خوشه ای بزرگ بر روی درختان قرار دارد. خرما در گروه نخل ها قرار می گیرد و ارتفاع این نخل ها گاهی تا 20 متر هم می رسد. انواع خرما در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری پرورش می یابد و میوه ای بسیار پرخاصیت است. خرما خواص متعددی برای سلامتی دارد این خوراکی سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی، و فیبر است. برای آشنایی بیشتر با انواع خرما شما می توانید با این قسمت از مقاله تانما همراه ما باشید.

انواع خرما

انواع مختلف خرما

خرما

خرما فواید خیلی زیادی دارد.خرما، اکسیر تورم پلک چشم و افزایش انرژی جسمی و ضد افسردگی است و اثر مسهلی دارد.

خرما مملو از فیبر است که برای بدن ضروری است. مواد رنگی که در خرما وجود دارد، یه آنتی اکسیدان طبیعی فوق العاده قوی است و جلوی ضایعات سرطانی را می گیرد. گفته می شود که بهتر است برای درمان یبوست ، مشکلات قلبی، اسهال و کاهش خشونت طلبی و آرامش روان، به خرما پناه بیاورید.

رطب

رطب به خرمای تازه و نورس که رنگ آن تیره نشده است می گویند. یعنی اولین رسیدگی بار نخل را رطب گویند. خرما خود گیاهی است تک لپه ای و گرمسیری جزو تیره نخل ها که میوه اش خوراکی و دارای هسته ای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشه ای بزرگ از شاخه آویزان می گردد و برگهای آن بزرگ است.

انواع خرما

خواص انواع خرما

خواص خرما

با انواع خاصیت های خرما آشنا شوید:

  • برای یبوست
  • برای بهبود سلامت قلب
  • برای کمک به تنظیم کلسترول
  • برای بهبود سلامت استخوان
  • فشار خون را تنظیم می کند
  • سلامت جنسی را افزایش می دهد
  • اسهال را درمان می کند
  • بهبود سلامت مغز
  • برای جلوگیری از سرطان کولون
  • برای افزایش انرژی
  • باعث افزایش وزن می شود
  • برای پوست مفید است
  • برای جلوگیری از ریزش مو
  • سلامتی بارداری را حمایت می کند

خرمای پیارم

خرمای پیارم گران ترین نوع خرمای ایران است. از نوع خرماهای دیررس است. این نوع خرماها نیمه خشک محسوب می شوند. عمده قند موجود در آن از نوع فروکتوز است که به راحتی و سرعت در متابولیسم بدن استفاده شده و به عنوان قند مجاز مصرفی توسط افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب است. این خرما عموما در استان هرمزگان به عمل می آید.

انواع خرما

خرمای پیارم

خرمای مضافتی

خرمای مضافتی معروف ترین نوع خرما در ایران است. رطوبت زیادی دارد و بیشترین استقبال را در بین مردم دارد.

خرمای استعمران

استعمران از جمله نمونه های تولید شده در ایران است. این نوع خرماها نیمه خشک محسوب می شوند.و از این رو حمل و نقل آن آسان است و بهترین گزینه برای صادرات است. شایان ذکر است خرمای استعمران میزان قند بالایی دارد و برای ورزشکاران مناسب است. حدود ۷۰ درصد از نخلستان های خوزستان این نوع خرما را به بار می آورند.

خرمای گنتار

خرمای گنتار از جمله انواع خرمای تر است. این نوع خرما را می توان به صورت خارک و رطب نیز مصرف کرد.

انواع خرما

خرمای گنتار

خرمای شاهانی

خرمای شاهانی از نوع خرماهای تر است و درجه یک محسوب می شود به همین دلیل طرفداران زیادی هم دارد. این نوع خرما به دلیل بافت نرم و مرطوبی که دارد برای تهیه ی انواع شیره خرما گزینه ی خیلی خوبی است. هم چنین بسیار خوش رنگ است. نام های دیگر این خرما که شاید شنیده باشید عبارت اند از شاوانی ، شونی و خورک. این نوع خرما بیشتر در نخلستان های هرم به ثمر می رسد. خرمای شاهانی در استان فارس هم به خوبی عمل می آید.

خرمای کبکاب

خرمای کبکاب از انواع نیمه خشک خرما است. پوست آن نسبت به دیگر انواع خرما زخیم تر است و از جمله انواع پرمصرف خرما در ایران است. این خرما که عمدتا از نخلستان های بهبهان استحصال می شود بسیار خوش رنگ است و شهد یا شیره ی فراوانی دارد.

انواع خرما

خرمای کبکاب

خرمای ربی

خرمای ربی از جمله انواع خرمای نیمه خشک است و از ماندگاری مطلوبی برخوردار است. این خرما در نواحی وسیعی از سیستان و بلوچستان پرورش داده می شود. هم چنین همانطور که در عکس می بینید ظاهری چروکیده و قدی کشیده دارد. خرمای ربی در جیرفت، عنبرآباد و کهنوج هم قابل پرورش است.

خرمای برهی

این نوع خرما زرد و ترد است. این خرمای رسیده مزه ی کارامل و شکر قهوه ای را می دهد. مانند بیشتر خرماها شیرین است، و کاملا ارزش امتحان کردن را دارد. این خرماهای خامه ای واقعا لذیذ هستند و اغلب در حالی که هنوز روی شاخه های نازک هستند، به فروش می رسند. این خرماهای فصلی را می توانید فریز و ماه ها نگهداری کنید. این خرما اصالتا ریشه در نخلستان های عراق دارد. با این وجود به خاطر طعم و کیفیت بی نظیرش در بین نخل داران و مصرف کنندگان ایرانی طرفداران پر و پا قرصی دارد.

انواع خرما

خرمای برهی

خرمای آل مهتری

این نوع خرما خیلی زود رس است و محصولی می باشد که سریع تر به عمل می آید. میوه آن نسبتا کوچک و کشیده است و زودرس بودن آن باعث شده است ارزش اقتصادی آن بالا برود. این خرما بومی استان هرمزگان است.

خرمای خضراوی

خرمای خضراوی از انواع خرماهای نرم و خوش خوراک است. این خرما نیز مانند خرمای برهی از نخلستان های عراق به ایران آمده است. خرمای خضراوی به لحاظ سطح زیر کشت دومین رتبه را در استان خوزستان دارد. هسته کاملا از میوه جدا است و به همین به راحتی می توان از تمام میوه بهره برد.

انواع خرما

خرمای خضراوی

خرمای خاصویی

خرمای خاصویی از جمله خرماهای مرغوب است که نگهداری آن نسبت به بیشتر خرماهای دیگر راحت تر می باشد. این خرما نیز مانند خرمای کبکاب در بهبهان خوزستان به بار می نشیند. این خرما که ظاهری مانند بامیه دارد و کوچکتر از اقوام دیگرش است بسیار در خوزستان پرطرفدار و پرمصرف است.

خرمای مرداسنگ

خرمای مرداسنگ از نظر اهمیت درجه ی متوسط دارد و از جمله ارقام معروف استان کرمان است. این خرما چون زیاد تولید نمی شود بنابراین فقط در کرمان و بعضا سایر نواحی جنوبی کشور مصرف می شود. پس اگر دوست دارید از این خرما میل کنید بد نیست در فصل برداشت این محصول یک سر به نواحی جنوب کرمان بزنید.

خرمای عجوه

این نوع خرما ترکیبی از انواع نرم و خشک است، شیرین است و در دهان نرم می شود. گفته می شود که این خرماها دارای خواص شفابخش هستند و در حدیث آمده که پیامبر گفته است خوردن هفت عدد از این خرما در هنگام صبح از فرد در برابر سحر و جادو تا عصر محافظت می کند. این نوع خرما از محصولات عربستان سعودی است و این حدیث از منابع ذیل این متن ترجمه شده است.

این خرماهای بزرگ به دلیل ظاهر بزرگ و گوشتی و هسته های کوچکی که دارند، مورد علاقه ی مردم هستند. آنها همچنین یکی از گران ترین انواع خرما هستند! انبارا شیرین، قهوه ای و پر از پروتئین است.

انواع خرما

خرمای عجوه

خرمای انبارار

خرمای انبارار دارای ظاهری بزرگ و گوشتی و هسته کوچکی دارد. این خرما در بین مصرف کنندگان محبوبیت بیشتری دارد. رنگ خرمای انبارار قهوه ای و دارای طعمی شیرین است و سرشار از پروتئین است. از این خرما به میزان زیادی تقاضا برای صادرات وجود دارد.

خرمای صفوی

این خرماهای سیاه، شیرین، گوشتی و سرشار از ویتامین هستند. آنها نرم هستند و در مدینه کشت می شوند. این خرماها برای خواص شفابخشی که دارند شناخته شده هستند. اگر این نوع خرما را با معده ی خالی بخورید، کرم معده تان از بین می رود. آنها همچنین دارای مواد معدنی فراوانی هستند.

انواع خرما

خرمای صفوی

خرمای ساغای

این خرمای تر و تازه در ریاض کشت می شود، معمولا به رنگ قهوه ای است و قسمت نوک آن زرد کمرنگ است. ساغای چروک خورده است، اما پوسته پوسته نمی شود، و از آن مواردی است که حتما باید بخورید!

خرمای خدری

این خرماهای قهوه ای خشک و شیرین هستند. آنها پوست چروکیده دارند و ممکن است بزرگ یا کوچک باشند. خدری به دلیل تر و تازگی اش و قیمت مناسبی که دارد، یکی از انواعی است که به میزان زیادی صادر می شود. این نوع خرما یکی از بهترین خرماها برای مصرف است اگر می خواهید دوباره جان بگیرید و انرژی تان را افزایش بدهید.

خرمای مدژول

خرمای مدژول به عنوان “ملکه ی خرماها” شناخته شده است. مدژول دارای یک بافت بزرگ و نرم است، و طعم قوی و شیرینی دارد. در امریکا محبوبیت بسیار زیادی دارد و اغلب در ساخت شیک ها و اسموتی ها استفاده می شود. این نوع خرما معمولا در کل طول سال در دسترس است و در عربستان به گستردگی کشت می شود.

انواع خرما

خرمای مدژول

خرمای شکری

این خرماها ترد و واقعا شیرین هستند. خرمای شکری خاصیت دارویی دارد و به دلیل مواد مغذی که دارد، شناخته شده است. این نوع خرما کلسترول را پایین می آورد، از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند و همچنین کمک تان می کند که از شر خستگی رها شوید. خرمای شکری در منطقه ی قصیم عربستان و نواحی جنوبی ایران کشت می­شود.

خرمای خلاص

این خرماها هنگامی که به طور کامل می رسد، عطر کاراملی دارد. خلاص زمانی که تازه است حالت چسبناکی دارد و معمولا با قهوه عربی مصرف می شود. این نوع خرما پوست شلی دارد و در مناطق قصیم و الخرج عربستان ریشه دارد. بسیار خوش طعم و خوش خوراک است.

انواع خرما

خرمای خلاص

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید