رمدسیویر یک داروی ضد ویروسی است که پزشکان برای بهبود بیماران بستری شده مبتلا به کرونا آن را استفاده می کنند. البته طبق شواهد و مطالعات این دارو تأثیر چشم گیری برای بهبود بیماران کرونایی نداشته و مطالعات در مورد رمدسیویر و داروهای دیگر همچنان ادامه دارد. تانما در این مطلب مطالبی را در خصوص درمان کرونا با رمدسیویر مطرح می کند که جالب است؛

معرفی رمدسیویر

رمدسیویر( Remdesivir‎) که در آغاز با کد دارویی GS-5734 شناخته می شد، یک داروی ضد ویروس جدید از خانوادهٔ آنالوگ های نوکلئوزید است. این دارو را شرکت دارویی گیلیاد جهت درمان بیماری ویروسی ابولا و عفونت های ویروس ماربورگ ساخت، اما به تدریج مشخص شد که خاصیت ضد ویروسی علیه سایر ویروس های تک رشته ای RNA نظیر ویروس سین سیشیال تنفسی، ویروس خونین، ویروس تب لاسا، ویروس نیپا، ویروس هِـندرا و خانوادهٔ کروناویروسها (شامل کروناویروس مرس و سارس) هم دارد.

هم اکنون این دارو بر روی کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ و عفونت های هنیپاویروس در حال مطالعه و بررسی است. بر پایهٔ موفقیت در درمان سایر انواع کروناویروسها، شرکت گیلیاد این دارو را در اختیار پزشکان آمریکایی که مشغول درمان یک فرد مبتلا به کووید-۱۹ در شهرستان اسنوهومیش، واشینگتن بود قرار دادند و تعدادی از آن، نیز برای انجام کارآزمایی بالینی بر روی افراد مبتلا به فرم خفیف و شدید بیماری در چین در اختیار مقامات آن کشور قرار گرفت.

عوارض رمدسیویر

  • افزایش سطح آنزیم کبدی که ممکن است نشانگر آسیب احتمالی کبد باشد.
  • حالت تهوع و استفراغ
اثر مثبت رمدسیویر

عوارض رمدسیویر

اثر رمدسیویر بر درمان کرونا

رمدسیویر نخستین دارویی بود که کمیسیون اتحادیه اروپا ژوئیه امسال استفاده از آن را برای کمک به درمان بیماران مبتلا به کووید۱۹ و تحت شرایط خاص مجاز اعلام کرد. در خصوص اثرات مثبت رمدسیویر در درمان کرونا باید گفت که رمدسیویر در کارآزمایی کلینیکی در بیمارستان های اطراف جهان دوره علائم بیماری را از ۱۵ روز به ۱۱ روز کاهش داده است و می تواند به مبتلایان به ویروس کرونا کمک کند روند بهبودی را سریع تر طی کنند.

با این حال تاثیر آن در جلوگیری از مرگ به این روشنی نبود. در یک مطالعه ای آمار مرگ در کسانی که رمدسیویر مصرف کردند ۸ درصد و در کسانی که یک دارونما مصرف کردند ۱۱.۶ درصد بود، اما این بخش مطالعه از نظر آماری قابل توجه نبود یعنی دانشمندان نمی توانند بگویند تفاوتی واقعی ایجاد می کند یا نه.

از طرفی به گزارش خبرگزاری فرانسه یک پژوهش سازمان بهداشت جهانی که داده های آن در روز جمعه ۱۶ اکتبر/ ۲۵ مهر، در یک سایت اینترنتی دانشگاهی منتشر شد، نشان می دهد در مواردی که رمدسیویر برای کاهش عوارض ناشی از ابتلا به کووید۱۹ به کار برده شده ، در بهبود بیمار تاثیر ناچیزی داشته است.

در واقع هنوز معلوم نیست داروی رمدسیویر به نفع کدام دسته از بیماران است. آیا فقط کمک می کند کسانی که به هرحال خوب می شدند سریع تر بهبود یابند؟ یا مانع نیاز به مراقبت های ویژه (آی سی یو) می شود؟ آیا دارو در جوان ها بیشتر اثر کرد یا افراد مسن؟ یا کسانی که به سایر بیماری ها مبتلا بودند یا نبودند؟ و آیا بیماران باید زود درمان شوند؟

اثرات رمدسیویر بر سایر داروها

در ضمن اعتقاد بر این نیست که Remdesivir بر سایر داروها تأثیر می گذارد، با این وجود سایر داروها ممکن است RDV (رمدسیور) را تحت تأثیر قرار دهند؛ برخی از داروها باعث افزایش سطح RDV (رمدسیویر) در جریان خون می شوند و بعضی از آن ها باعث کاهش آن می شوند. برخی از آنتی بیوتیک هایی که ممکن است این کار را انجام دهند شامل "کلاریترومایسین" و "ریفامپین" است؛ بهتر است تمام داروها و مکمل های مصرف شده خود را با دکتر در میان بگذارید.

معرفی و عوارض رمدسیویر

اثرات رمدسیویر بر درمان کرونا

اثرات رمدسیویر بر زن باردار

در خصوص تأثیر داروی رمدسیویر بر زنان باردار هم اشاره شده است، طبق مطالعات انجام شده روی حیواناتی مانند موش و میمون، این دارو بر رشد "کلیه" در جنین تاثیر گذاشته است اما هنوز هیچ اطلاعاتی مبنی بر تاثیر داروی رمدسیویر بر جنین انسان گزارش نشده است.

در مجموع پزشکان این دارو را امکانی برای درمان قطعی بیماران مبتلا به کووید۱۹ تلقی نمی کنند، بلکه معتقدند استفاده از آن می تواند احتمال بهبود و زنده ماندن بیمار را افزایش و دوره مداوا را چند روز کاهش دهد. بنابراین این دارو با داروهای دیگر که در بیمارستان استفاده می شود فرقی ندارد و آن گونه نیست که تأثیر معجزه آسایی بر بهبود بیماران کرونایی داشته باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید