یکی از بدترین انواع طاسی و ریزش مو که افراد را دچار افسردگی شدید می کند اکنون با یک شیوه نوظهور پزشکی رفع می‌شود.کارشناسان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در یک آزمایش منحصربفرد بر روی ۱۲ فرد مبتلا به بیماری خود ایمنی «آلوپسی آره آتا» نوعی دارو را آزمایش کرده اند و شاهد بازگشت رشد موهای سر به طور کامل پس از چهار ماه در آنان بوده‌اند و اقدام به مهار ریزش مو کرده اند.

درمان ریزش مو

داروی ruxolitinib

داروی موسوم به ruxolitinib که اکنون در کشورهای غربی برای درمان سرطان مغز استخوان مورد استفاده قرار می گیرد، به طور آزمایشی بر روی این داوطلبان به مدت چند ماه آزمایش شد.
و کارشناسان رشد مجدد مو در آنها را با درصد بالایی مشاهده کرده‌اند.

بیماری آلوپسی آره آتا چیست ؟

بیماری آلوپسی آره آتا، دومین علت شایع ریزش مو درجهان است ،که در اثر آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به فولیکولهای مو حمله میکند و باعث طاسی میشود.این بیماری که در زنان و مردان به میزان یکسان شایع است و در هر سنی ممکن است رخ دهد، هنوز هیچ درمان قطعی ندارد و تنها داروهای مهارکننده سیستم ایمنی می توانند تا حدی مانع از پیشرفت سریع آن شود.
در برخی افراد پس از چند ماه از بروز طاسی در اثر بیماری، موها مجدداً رشد می کنند؛ گرچه این موها اغلب سفید هستند و ضخامت آنها با موهای طبیعی یکسان نیست.

بیماری آلوپسی آره آتا می تواند تاثیرات روحی بسیار مخربی بر اعتماد به نفس افراد بگذارد و باعث مشکلات روانی چون استرس ، افسردگی، هراس از حضور در اجتماع، آسیب در روابط اجتماعی و ازدواج شود.داروی ruxolitinib بر اساس تحقیقات میتواند باعث مهار آنزیم های خاصی در بدن شود که سبب افزایش مقاومت فولیکول های مو در برابر سیستم ایمنی و مانع ریزش موهای سر یا موهای سایر قسمت های بدن می شود.

تحقیقات نشان داد : موهای افرادی که تحت این درمان قرار گرفته اند دارای میزان بیشتری پروتئین و کراتین در ریشه خود می‌شود و موها برای مدت بیشتری زنده می‌مانند.بیماری آلوپسی همه ساله باعث بروز طاسی در میلیونها نفر در سراسر دنیا میشود. کارشناسان امیدوارند این شیوه نوظهور درمانی بتواند مشکل طاسی در این افراد را تا حد زیادی برطرف کند.

روش های مهار ریزش مو

استفاده از شامپو به همراه کرم و لوسیون و همچنین استفاده از طب سنتی و طب سوزنی نیز در درمان ریزش مو بی تاثیر نیست . این عوامل میتوانند همراه با درمان دارویی بر کاهش روند این عارضه موثر باشند.

وی یاد آورشد: داروهای موضعی با باز کردن عروق کف سر و افزایش خون رسانی به آن باعث تقویت پیاز مو و جلوگیری از ریزش می شوند به همین دلیل توصیه می شود در طول روز یک الی دو بار موی سر خود را به صورت ملایم شانه بزنید و سر کودکان را با توجه به روش های علمی و درست ماساژ دهید.

چرا این اقدامات سبب افزایش خون رسانی به سر و جلوگیری از ریزش مو می شوند؟ این متخصص پوست و مو آلودگی هوا و محیط را یکی از عوامل موثر بر ریزش مو دانست و گفت: افراد می توانند با حفظ نظافت و پاکیزگی و همچنین جلوگیری از ماندن تعریق بر روی پوست سر به خصوص در مشاغلی که امکان آلودگی سر در آنها بیشتراست، از ریزش موهای سر خود جلوگیری کنند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید