نارسایی کلیه زمانی اتفاق می‌افتد که فعالیت کلیه و عملکرد آن نتواند سموم داخل بدن را دفع کند. از کار افتادن کلیه حتما به معنای ایجاد اختلال در دفع ادرار نیست، حتی ممکن است حجم ادرار در ۲۴ ساعت نیز از دیگران بیشتر باشد اما   کیفیت کافی نداشته باشد تا سموم بدن را دفع کند. حتی گاهی پذیرش این موضوع برای بیمارانی که کلیه خود را از دست داده‌اند، با استناد به این‌که «ما هنوز دفع ادرار داریم» سخت است.

کلیه

نارسایی کلیه این بیماری خاموش

 

دکتر عباس بصیری، جراح کلیه و مجاری ادراری و استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره نارسایی کلیه نکات مفیدی را ارائه می‌دهد.برای رسیدن به نارسایی کامل کلیه پنج مرحله وجود دارد که در مرحله پنجم بیمار باید دیالیز شود. علایم نارسایی کلیه می‌تواند بی‌اشتهایی، ضعف عمومی، سستی و بی‌حالی، بی‌حوصلگی، خستگی و گاهی خارش بدن باشد. البته این علایم در نارسایی قطعی و کلی ظاهر می‌شود و نباید انتظار داشت در مراحل اولیه هم همین نشانه‌ها دیده شود. 

کلیه خاموش را دریابید

نارسایی کلیه در مراحل اولیه، خاموش است و شاید هیچ علامت خاصی برای فرد ایجاد نکند. ما معتقدیم آماری که برای بیماران کلیوی وجود دارد ۱۰برابر افرادی است که هم اکنون دیالیز می‌شوند.تعداد زیادی از بیماران هنوز به بیماری خود آگاه نیستند زیرا علایم‌شان هنوز شدید نشده است و نارسایی کلیه هم در آن ها قطعی نیست.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید