کرونا این روزها بخش های مختلفی از زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده که یکی از این بخش های مهم آشپزی و نحوه پخت و پز ما در آشپزخانه است. تانما در این مطلب نکات مهم آشپزی با کرونا را بیان کرده است؛

توصیه های ایمنی برای آشپزی با کرونا

  • بهتر است به هنگام استفاده و آماده سازی مواد خام حیوانی (شیرخام و گوشت یا سایر فرآورده های حیوانی) برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی ضروری است دست های خود را کاملاً بشویید.
  • تخته و چاقو برای خردکردن گوشت خام را از تخته و چاقوی سایر مواد غذایی مانند سبزی جدا کنید.
  • در این روز ها حتی المقدور از بازار های حیوانات زنده بازدید به عمل نیاورید و از تماس مستقیم با حیوانات خودداری کنید.
  • امکان انتقال کرونا ویروس از طریق بسته های مواد غذایی وجود دارد و توصیه ما این است که قبل از مصرف هر بسته غذایی که از بیرون تهیه شده است حتما شسته شود.
  • از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ های خانگی و یا تهیه شده توسط فروشنده جداً خودداری شود.
  • تا جایی که ممکن است از مصرف هرگونه فرآورده های کنسروی یا فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و ... خودداری شود.
  • برای جلوگیری از آلودگی متقابل غذاهای پخته با گوشت خام، شیرخام یا امعا و احشا حیوانی خام باید با احتیاط و کاملا تفکیک شده و در یخچال قرار داده شود.
  • تا حد امکان از رستوران ها غذا تهیه نکنید، چون اگر اصول بهداشتی توسط کارکنان مرتبط، در تهیه و توزیع غذا رعایت نشود، آلودگی منتقل می شود.
  • در صورت سفارش غذا، به صورت بیرون بر سفارش دهید و مجددا غذاها را قبل از مصرف به خوبی گرم کنید.
نحوه آشپزی با کرونا

توصیه های ایمنی آشپزی با کرونا

نحوه آشپزی با کرونا

هنگام آشپزی کردن در شرایطی که ویروسی همه گیر می شود، نیاز است نحوه آشپزی خود را نسبت به زمان های عادی و معمول زندگی کمی تغییر دهیم. تانما در زیر این تغییرات را آورده است؛

  • ویروس کرونا در دمای معمولی پخت (۷۰ درجه سانتی گراد) حساس است بنابراین به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی (شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز ، مرغ و ماهی) خام و کامل پخته نشده اجتناب کرد.
  • در شرایط فعلی توصیه می شود از مصرف غذاهای کبابی و گریل شده اجتناب شده و روش پخت اصلی گوشت ها به صورت آبپز یا بخارپز باشد چراکه در کباب و گریل کردن، انتقال درجه حرارت به عمق گوشت ممکن است به میزان لازم برای از بین بردن کروناویروس و سایر عوامل بیماری زا کافی نباشد.
  • دمای داخلی ایمن برای پخت گوشت 70 درجه سانتی گراد است. بنابراین غذاهای پخته ای که در یخچال نگهداری می شوند برای مصرف دوباره باید به خوبی گرم شوند؛ به گونه ای که همه جای آن حدود۷۰ درجه سانتیگراد حرارت ببیند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید