زایمان یکی از مهم ترین اتفاقات در زندگی هر زنی است زیرا بزرگترین تجریه زندگی اش یعنی مادری را تجربه می کند. از طرفی نشانه های شروع زایمان در اواخر بارداری به اشکال مختلف بروز می کند که نوید تولد فرزند باشد. تانما در این مطلب نشانه های اصلی و کاذب شروع زایمان و تغییرات بدن هنگام زایمان را مطرح می کند؛

نشانه های اصلی شروع زایمان

1-پایین افتادن جنین در لگن

احتمالا مهمترین نشانه های نزدیک شدن به روز زایمان احساس وارد شدن جنین به درون لگن است. اگر این اولین بارداری شما باشد، نوزاد به طور طبیعی شروع به پایین افتادن می کند یا وارد لگن می شود، چند هفته قبل از اینکه زایمان شروع شود (معمولا در حدود ۲ یا ۴ هفته قبل، اما می تواند تغییر کند). در زایمان های دوم به بعد، این سبک شدن اغلب تا زمانی که واقعاً در زایمان نباشید اتفاق نمی افتد.

نوزاد شما در حال تغییر وضعیت است تا به شکل ایده آل با سر پایین به دنیا بیاید. ممکن است در این حالت احساس کنید حتی بیشتر از قبل پاهایتان سست شده است و ممکن است هنوز مکرراً نیاز به دستشویی داشته باشید، همانطور که در سه ماهه سوم آن را تجربه کرده اید، زیرا سر نوزاد اکنون روی مثانه شما فشار می آورد. خبر خوب این است که فضای بیشتری برای تنفس دارید، زیرا نوزادتان از ریه های شما دور شده است.

2-باز شدن دهانه رحم

دهانه رحم شما شروع به آماده شدن برای تولد می کند، در روزها یا هفته ها قبل از زایمان، دهانه رحم شروع به باز و شل شدن، می کند. در معاینات هفتگی، پزشک شما ممکن است از طریق یک معاینه داخلی میزان اتساع و شل شدن آن را اندازه گیری کند. اما زمان رسیدن به این مرحله در مادران مختلف متفاوت است، بنابراین اگر هنوز دهانه رحم شما باز نشده یا به کندی باز می شود، دلسرد و نا امید نشوید.

نشانه های نادرست شروع زایمان

نشانه های اصلی شروع زایمان

۳- گرفتگی و افزایش درد پشت

از دیگر علائم نزدیک شدن به روز زایمان احساس گرفتگی در شکم و کمر است. اگر این اولین بارداری شما نباشد، با نزدیک شدن به زمان زایمان ممکن است احساس گرفتگی و درد در ناحیه کمر و کشاله ران داشته باشید. عضلات و مفاصل شما در حال آماده سازی برای تولد، کشش و تغییر پیدا می کنند.

۴-احساس شل شدن مفاصل

در طول بارداری هورمون ریلکسین بخش باعث شده است رباط های شما کمی شل شوند (این وضعیت مسئول دست و پا چلفتگی شما در طول سه ماهه آخر است). قبل از شروع زایمان ممکن است متوجه شوید که مفاصل در تمام بدن شما سفتی کمتر و آرامش بیشتری دارند. این راه طبیعت جهت باز شدن لگن برای ورود مسافر کوچک شما به دنیا است.

۵- اسهال

از دیگر نشانه های نزدیک شدن به روز زایمان اسهال است. همانطور که عضلات رحم شما در هنگام آماده سازی برای زایمان استراحت می کنند، سایر عضلات بدن نیز در حال استراحت هستند، که این شامل عضلات مقعد نیز می شود و این می تواند منجر به اسهال شود. این علامت نزدیک شدن به زایمان که احتمالاً در طول بارداری نیز آن را تجربه کرده اید، بسیار ناراحت کننده است. ولی اگرچه می تواند آزار دهنده باشد، اما کاملاً طبیعی است. بدنتان را آب رسانی کنید و به یاد داشته باشید که این یک نشانه خوب است.

نشانه های کاذب شروع زایمان

نشانه های اصلی شروع زایمان

۶- توقف افزایش وزن

افزایش وزن اغلب در اواخر بارداری متوقف می شود. برخی از مادران باردار در این مرحله شاهد کاهش وزن خود هستند. این طبیعی است و بر وزن نوزاد شما تاثیر نمی گذارد. او هنوز در حال وزن گرفتن است، اما شما به دلیل پایین آمدن سطح مایع آمنیوتیک، دفع بیشتر و حتی افزایش فعالیت، در حال از دست دادن وزن هستید.

۷- خستگی و غریزه آشیانه

یک دقیقه صبر کنید، این سه ماه سوم است یا اول؟ بین مثانه فعال و خستگی شدید، گاهی اوقات احساس می کنید به زمان گذشته برگشته اید. شکم بالا آمده به همراه مثانه کم ظرفیت، می تواند در روزها و هفته های آخر، خواب شبانه را دشوار کند. اگر می توانید در طول روز چرت های کوتاه بزنید! مگر اینکه برخلاف معمول، احساس خستگی نداشته باشید.

برخی از مادران به محض نزدیک شدن به روز زایمان، انرژی زیادی پیدا می کنند که نمی توانند در مقابل وسوسه خود برای تمیز و مرتب کردن همه چیز مقاومت کنند. آماده کردن منزل برای ورود نوزاد به عنوان نشانه های نزدیک شدن به روز زایمان اشکالی ندارد، به شرطی که زیاده روی نکنید!

نشانه های نادرست شروع زایمان

نشانه های اصلی شروع زایمان

8-تغییر غلظت و رنگ ترشحات واژینال

در طول دوران بارداری، مخاط دهانۀ رحم یا پلاگ موکوس در دهانۀ رحم ایجاد می شود. این مخاط درست قبل از شروع درد های زایمان یا ابتدای آن شروع به خارج شدن می کند و شما آن را به صورت ترشحات صورتی، چسبنده و ژله مانندی مشاهده خواهید کرد. رنگ صورتی این ترشح به دلیل خون آلود بودن آن است و طبیعی است که مایع مخاطی با خون آغشته شود.

اگر خونریزی بیشتر باشد، می تواند نشان دهندۀ این باشد که مشکلی وجود دارد و باید بلافاصله با پزشک یا بیمارستان تماس گرفته شود. این ترشحات نشان می دهد که دهانۀ رحم در حال باز شدن و زایمان در حال آغاز یا پیشرفت است. در برخی موارد، ممکن است با شروع انقباضات زایمان، چنین ترشحاتی در زنان باردار وجود نداشته باشد.

9-انقباضات بیشتر و شدیدتر

انقباضات رحم، اولین و واضح ترین نشانۀ شروع زایمان است. این انقباض ها مانند دردهای شدت یافتۀ عادت ماهانه است. احتمالاً انقباضاتی را در طول بارداری و به خصوص در اواخر آن داشته اید که این انقباضات بدون درد در طول بارداری، انقباضات براکستون هیکس؛ Braxton hicks، نامیده می شود و در واقع نشانۀ زایمان به حساب نمی آید. وقتی این انقباض ها منظم و شدت آنها بیشتر شده باشد و بیشتر از ۳۰ ثانیه طول بکشد، می تواند نشان دهندۀ دردهای زایمان شروع فاز اول زایمان باشد.

با پیشروی زایمان، تعداد انقباض ها بیشتر، طولانی و قوی تر می شود. تا زمانی که هر انقباض ۳۰ تا ۹۰ ثانیه طول کشید و فاصله بین هر انقباض به پنج دقیقه رسید، شما وارد فاز اول زایمان شده اید و بهتر است به بیمارستان مراجعه کنید. نیازی نیست نگران باشید، زیرا تا خارج شدن نوزاد هنوز چند ساعت فرصت دارید.

10-پاره شدن کیسه آب

امکان دارد کیسۀ آب که محافظ جنین است، قبل یا هنگام زایمان پاره شود. پاره شدن کیسۀ آب به معنی آغاز زایمان است؛ اگرچه پاره شدن کیسۀ آب در میانۀ بارداری ممکن است به دلیل مشکل دیگری باشد ولی در هفته های آخر بارداری خروج هر گونه آب از واژن می تواند به معنی پارگی کیسۀ آب باشد که یکی از علائم شروع زایمان است.

کیسۀ آب معمولاً با پیشرفت زایمان پاره می شود، اما در برخی موارد که این کیسه هنوز پاره نشده است، پزشک برای پیش بردن زایمان، کیسۀ آب را پاره می کند. درصورتی که پارگی کیسۀ آب، پیش از شروع درد زایمان اتفاق بیفتد، بهتر است به بیمارستان مراجعه کنید.

نشانه های نادرست شروع کاذب

نشانه های اصلی شروع زایمان

نشانه های نادرست شروع زایمان

  • انقباضات نامنظم
  • سفت شدن شکم
  • ترشح و نشت آب ( در صورتی که مایع نشت کرده دارای بوی آمونیاک است ، نیازی به نگرانی وجود نخواهد داشت زیرا مایع مورد نظر، مایع ادرار بوده و نباید با مایع آمنیوتیک که بدون هیچ گونه بوی خاصی است، اشتباه گرفته شود.)
  • درد و انقباضات زایمان کاذب، چندین مرتبه در طول روز بروز پیدا کرده و فاصله زمانی بین آن ها چیزی حدود 10 الی 20 دقیقه می ‎باشد .
  • در طول بروز این انقباضات ، خونریزی در ناحیه واژن مشاهده نمی ‎شود .
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید