راهنمای خرید عینک طبی

طبیعی است که انتخاب یک عینک طبی زیبا و متناسب می تواند تأثیر بسیار زیادی را بر روی چهره شما داشته باشد؛ بنابراین شما باید با توجه به میزان نیاز و استفاده تان از عینک طبی و همین طور بررسی مدل های مختلف عینک طبی دست به انتخاب مدل عینک طبی مناسب خود بزنید. انتخاب درست شما زمان خرید فریم عینک طبی از بخش های مهمی است که به شما کمک می کند شخصیت و زندگی روزمره ی خود را با عینک تان هماهنگ کنید. تانما قصد دارد در مطلب گرد آوری شده زیر شما را در خرید عینک طبی راهنمایی کند با ما باشید :

فریم عینک پلاستیکی

عینک طبی

عینک طبی

فریم عینک پلاستیکی طبی از انعطاف پذیری مناسبی برخوردار است .وهمچنین ویژگی دیگر این نوع فریم عینک طبی این است که در رنگ های بسیار متنوعی تولید می شود . با این حال احتمال شکستگی فریم های پلاستیکی بسیار زیاد است. باید بگوییم که مهم ترین ویژگی فریم عینک پلاستیکی شکل پذیری و تغییر آن با توجه به وضعیت عدسی عینک است.

فریم عینک فلزی

عینک طبی

عینک طبی

عینک فلزی طبی بسیار متنوع است و دسته بندی های زیادی فریم آلومینیومی، فلکسون، فولاد ضد زنگ، بریلیومی، تیتانیومی، مونل و... تقسیم بندی می شوند. فریم های آلومینیومی وزن سبکی دارند و در برابر خوردگی نیز مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. فریم های فلکسون نیز دارای انعطاف پذیری خوبی هستند و هیچ گونه آلرژی و حساسیتی را نیز برای شما ایجاد نخواهند کرد. فریم هایی از جنس فولاد ضد زنگ مقاوم ترین و محکم ترین قاب عینک طبی به شمار می آیند و در برابر آلرژی نیز مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهند.

فریم عینک سلولز استات

عینک طبی

عینک طبی

«سلولز استات» به عنوان ماده ای است که به­ شکل گسترده در ساخت فریم عینک به ­کار می رود. ماده­ اصلی سلولز، از پنبه یا خمیر چوب گرفته شده و سپس مورد فرآوری قرار می گیرد. . هنگامی که ماده­ اولیه­ سلولز از پنبه استخراج می شود، به­ صورت رشته هایی می باشند که به تخم پنبه چسبیده اند و آن قدر کوتاه می باشند که قابل استفاده برای منسوجات نیستند.این رشته هـا را Linter گویند. مواد استخراجی از چوب و یا پنبه را با مخلوطی از انیدرید،اسید استیک و اسید سولفوریک(که به عنوان کاتالیزور عمل می کنند) به هم می آمیزند. سپس، مواد پلاستیک ساز و موادی را جهت استحکام، به آن اضافه می نمایند .

فریم عینک چوبی

عینک طبی

عینک طبی

فریم عینک چوبی در حال حاضر طرفداران زیادی دارد وبرای اشخاصی مناسب است که به دنبال استایل و انتخاب هایی خاص ومنحصر به فرد هستند. اغلب فریم عینک چوبی استحکام بالایی ندارد و به صورت دست ساز نیز ساخته می شوند. به همین دلیل نیز در زمان استفاده از آن ها باید به شدت مراقب باشید تا آسیبی متوجه قاب عینک چوبی شما نشود. ضمنا باید متذکر شویم که هزینه این نوع از قاب عینک ها نسبتاً بالاست.

فریم عینک زیلونایت

در میان انواع فریم عینک طبی قصد داریم به معرفی عینک فریم زیلونات بپردازیم.برخی از تولید کنندگان اقدام به تولید عینکی مبتنی بر پلاستیک ضد خساسیت می کنند این جنس از شفافیت و سیکی بیشتری نسبت به سایر مدل های فریم پلاستیکی برخوردار است. افرادی که به دنبال فریم های زیبا و سبک وزن هستند می توانند از این مدل بهره بگیرند.

تفاوت عینک طبی مردانه و زنانه

از تفاوت های اصلی عینک های طبی زنانه و مردانه که حایز اهمیت است این نکته می باشد که معمولاً مدل های زنانه دارای خطوط صاف تر و نقش و نگار های تزئینی بیشتری هستند. اغلب عینک های طبی زنانه پهنای کمتری دارند و قطعه کوچکی که رابط بین دو عدسی عینک است و با نام پل نیز شناخته می شود نیز پهنای کمتری نسبت به مدل های عینک طبی مردانه دارند.عینک طبی زنانه از ظرافت بیشتری برخوردارهستند .

یکی دیگراز تفاوت های عینک طبی زنانه و مردانه که باید به آن اشاره کرد رنگ عینک طبی است . اغلب در طراحی عینک های طبی مردانه از رنگ های خنثی و مات و یا بهتر است بگوییم کلاسیک استفاده می شود، زیرا این عینک ها باید با استایل و لباس های رسمی آقایان هارمونی داشته باشند. اما این مطلب در رابطه با عینک های زنانه کمی متمایز است. به همین خاطر عینک های طبی زنانه از تنوع رنگی بیشتری برخوردار هستند و می توان انتخاب های جسورانه تری در رابطه با آن ها داشت.

عینک متناسب با فرم صورت

فریم عینک طبی برای فرم صورت بیضی

عینک طبی

عینک طبی

اگرفرم صورت تان بیضی است، دامنه انتخاب گسترده تری دارید و می توانید امید داشته باشید که عینک های زیادی با فریم های مختلف به خوبی روی صورتتان می نشینند. فرقی هم نمی کند که به دنبال عینک برای صورت بیضی مردانه هستید یا زنانه. هر چند رنگ فریم می تواند یکی از مهم ترین وجوه تفاوت باشد.

در صورت های بیضی، اجزای صورت در تناسب بیشتری قرار دارند و تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که فریمی را انتخاب کنید که عرض آن به اندازه پهن ترین قسمت چهره یا بیشتر از آن باشد. عینک های با فریم گرد، فریم مستطیلی، گردویی و بیضی شکل برای این فرم صورت ها متناسب خواهند بود.

فریم عینک طبی برای فرم صورت مستطیلی

عینک طبی

عینک طبی

در فرم صورت مستطیلی، معمولا خط گونه، بلند و بینی کشیده است پس برای ایجاد تعادل و کوتا ه تر به نظر رسیدن چهره باید از فریم هایی استفاده کنید که پل عینک کمی پایین تر قرار دارد، در این صورت اندازه بینی تان کوتاه تر به نظر خواهد رسید. بهتر است فریم هایی را انتخاب کنید که عرض بیشتری داشته باشد و کشیدگی صورتتان را کمتر نشان دهند.

فریم عینک طبی برای فرم صورت لوزی

عینک طبی

عینک طبی

درصورت های لوزی شکل استخوان گونه پهن، برجسته و بلند است. به همین دلیل برای این صورت ها بهتر است فریم عینک بدون قاب یا فرم بیضی و گربه ای استفاده شود این کار سبب می شود از حجم بالای صورت کم شده وچهره ای متناسب داشته باشید .

فریم عینک طبی برای فرم صورت مربعی

عینک طبی

عینک طبی

فریم عینک گرد یا بیضی به دلیل اینکه منحنی شکل هستند ، صورت را از حالت مربعی خارج می کنند و برای این فرم صورت مناسب هستند. اگر عرض فریم بیشتر از طول آن و باریکتر باشد، بهتر خواهد بود.

فریم عینک طبی برای فرم صورت گرد

عینک طبی

عینک طبی

درصورت های گرد عرض وطول صورت بدون زاویه است وبرای کشیده تر نشان دادن صورت های گرد می توانید از انواع فریم عینک زاویه دار و پهن، به خصوص فریم عینک مستطیلی استفاده کنید.

فریم عینک طبی برای فرم صورت مثلثی

در صورت های مثلثی با قاعده پایین، پیشانی باریک و گونه و چانه، پهن است در انتخاب مدل عینک طبی برای چنین فرم صورتی باید به این نکته توجه کنید که فریم عینک پهن با رنگ تیره تعادل صورت را حفظ می کند. بهتر است پهنای فریم با پهنای فک یکی باشد و می توانید فریم هایی با رنگ های برجسته و نه حتما جیغ همراه با تزیینات استفاده کنید. انواع فریم عینک چشم گربه ای برای چهره های مثلثی مناسب است. برای صورت مثلثی با قاعده بالا فریمی مناسب است که حداقل پهنا را با رنگ ملایم داشته باشد بنابراین فریم های فلزی نازک با رنگ روشن بهترین گزینه مخصوصا برای خانم ها خواهند بود.

انواع عدسی عینک طبی

عینک طبی

عینک طبی

عدسی عینک طبی به طورکلی به دو گروه شیشه ای و پلاستیکی تقسیم می شوند. هر چند چه در طول دهه های گذشته مواد گوناگونی در ساخت عدسی های عینک به کار رفته است؛ تنوع این مواد هم چنان رو به افزایش است.

عدسی های شیشه ای نسبت به عدسی های پلاستیکی قدیمی ترند واغلب دوام بیشتری دارند، زیرا بر خلاف عدسی های پلاستیکی دیرتر خش بر می دارند،ماده ای که به طور سنتی برای تهیه عدسی های عینک طبی استفاده می شود، شیشه است و یکی از معمول ترین آنها شیشه (Crown) می باشد.برای دید بهتر وراحتی بیشتر دید می توان بر روی عدسی های عینک پوششی ایجاد کرد:

1- پوشش های ضد رفلکس: بازتاب نور از سطح قدامی و سطح خلفی عدسی عینك و نیز انعكاس متقابل نور در داخل شیشه عینک ( بین سطح قدامی و خلفی)، باعث دوگانگی یا چندگانگی تصویر می شود و از شكایات شایع بیمارانی است كه از عینك های طبی به ویژه برای نزدیک بینی ضعیف نیم تا یک دیوپتر استفاده می نمایند. پوشش ضدرفلکس، لایه نازكی به ضخامت یک چهارم طول موج نور است که انعكاس نور را خنثی می كند.

2- عدسیهای چند کانونه: در این نوع عینک ها، برای دید دور از قسمت فوقانی عدسی عینک و برای دید نزدیک از قطعه ی تحتانی عدسی عینک استفاده می شود. به قسمت تحتانی این عدسیها که مربوط به دید نزدیک است، اصطلاحا سگمنت SEGMENT می گوئیم و در اشکال و اندازه های گوناگونی می باشد. این عینک ها مورد استفاده کسانی قرار می گیرد که نمی خواهند از دو عینک، یکی برای دید دور و یکی برای دید نزدیک استفاده نمایند. این عینک ها برای کسانی که شماره دو چشم اختلاف زیادی دارد و یا کسانی که دارای انحراف عمودی هستند، توصیه نمی شود؛ زیرا بیناییشان با مشکل مواجه خواهد شد

3- عینک تدریجی: استفاده از عینک های تدریجی برای افرادی که دچار عیوب انکساری دور و پیرچشمی بطور همزمان شده اند، مرسوم شده است. برخی از استفاده کنندگان از چنین عینک هایی نسبت به آنها ابراز نارضایتی می نمایند و حتی به دیگران توصیه میکنند که هیچگاه چنین عینک هایی را تهیه نکنند و دلیل آن این است که آنها نتوانسته اند از عینک خود استفاده کنند، لذا تصور میکنند که ایراد از این عینک ها می باشد

4- عینکهای با شیشه فتوکرومیک: عدسی های فتوکرومیک، نوع خاصی از عدسی هستند که در شرایط نوری مختلف تغییر رنگ میدهند، یعنی در روشنایی تیره و در تاریکی روشن شده، نور بیشتری را عبور میدهند. این لنزها در اواخر دهه 1960 ابداع شدند و از دهه 1990 استفاده از آنها رواج پیدا کرد.

5- عدسی های پلاریزه: درعدسی های پولاریزه ماده شیمیایی خاصی به کار رفته که نور را فیلتر می کنند. این مولکولهای شیمیایی روی عدسی را طوری پوشش میدهند که به طور اختصاصی مانع عبور بعضی از طول موج های نور می شوند. فرض کنید جلوی یک پنجره پرده کرکره آویزان کرده باشیم. در این حالت فقط نوری که از شکاف پره های پرده عبور می کند، قابل رویت است.

نکات خرید عینک طبی

عینک طبی

عینک طبی

یکی از نکات مهمی که قبل از خرید عینک طبی باید مد نظر داشته باشید این است که اگر در طول روز فعالیت زیادی دارید می بایست دقت کنید که از فریم های مقاوم تری استفاده کنید. این کار سبب می شودنیاز به تعمیر فریم نداشته باشید . از طرفی اگر جزو افرادی هستید که ضمن فعالیت هایتان زود به زود عینکتان آسیب می بیند، بهتر است که هنگام خرید فریم عینک طبی به فکر گارانتی یا بیمه نیز باشید. اگر برای اولین بار تصمیم به خرید فریم عینک طبی دارید و پوست نسبتا حساسی دارید بهتر است که با متخصص پوست نیز مشورت کنید.

نکته بعدی این است که به این فکر کنید که چه مقدار زیبایی عینک برای شما اهمیت دارد .عینک ها معمولا علاوه بر کاربرد اصلی خود به عنوان بخشی از پوشش شخصبه شمار می روند . تولیدی ها و برندهای مختلف عینک نیز، امتیاز خاصی برای زیبایی قائل هستند که طبعا این امتیاز موجب بالا رفتن هزینه ی عینک خواهد شد. یک عینک معمولی وساده شاید برای شما ارزان تر تمام شود، اما اگر می خواهید پوششی همراه با مد روز داشته باشید و چهره ی شما خاص تر به نظر برسد، بهتر است که به محصولات جدید برندهای مختلف توجه کنید.

به خاطر داشته باشید که هنگام خرید عینک طبی حتما به فرم صورت وهماهنگی فریم عینک با آن توجه کنید و متناسب با فرم صورت خود عینک طبیتان را تهیه کنید .

هنگام خرید فریم عینک طبی همچون خرید لباس ، می بایست به رنگ پوست خود نیز توجه کنید. برخی افراد ممکن است در تقسیم رنگی در دو گروه جای گیرند. برای اینکه بفهمید که رنگ پوستتان گرم است یا سرد، یک تکه کاغذ سفید را کنار صورت خود بگیرید. اگر رنگ پوست شما زرد، قهوه ای و یا برنزه است، تناژ پوست شما گرم است. اگر رنگ پوستتان به صورتی و یا آبی متمایل است، تناژ پوستتان سرد است.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید