آموزش 18 غذای مفید با شلغم

قصد داریم در این مطلب 18 غذای خوشمزه وآشپزی با شلغم را به شما معرفی کنیم می خواهیم در آغاز کمی از خواص بیشمار این سبزی بینظیر را با هم مرور کنیم .همانطور که می دانید شلغم برای سرما خوردگی وگلو درد بسیار مفید است علاوه بر آن شلغم بدلیل داشتن ویتامین B1 در درمان کم خونی بسیار موثر است جالب است بدانید شلغم وآبی که در آن پخته شده است بسیار برای جوش صورت مفید است شلغم به دلیل داشتن فیبرپاک کننده روده بشمار می آید ،خوردن شلغم در بارداری باعث میشود کودک زودبه راه بیافتد وبدنش در برابر بیماریها مقاوم باشد

درست است که شلغم مفید است ولی دیر هضم است پس بهتر است با آویشن ویا زیره مصرف کنید .

گراتن شلغم یک غذای مفید وکامل است وتشکیل شده از برش های نازک شلغم وسیب زمینی که با خامه وسیر پخته میشود

طرز تهیه گراتن شلغم و چغندر

گراتن شلغم و چغندر

گراتن شلغم و چغندر

مواد لازم :

1- 6حبه سیر به صورت نازک برش بزنید

2- 2 عدد پیاز بزرگ به صورت نازک برش بزنید

3- نمک به مقدار لازم ونصف قاشق چایخوری پودر آویشن

4- کلم برکلی به مقدار دلخواه

5- کره دو قاشق غذاخوری

6- خامه صبحانه دو فنجان

7- شلغم چهار عدد چغندر دو عدد(متوسط ،نازک برش بزنید )

8- پنیر پارمزان 155 گرم

9- پنیربوترکیزه(کره پنیر )140 گرم - تخم مرغ سه عدد

10-فلفل سیاه به مقدار لازم

11-نان 300 گرم

مرحله اول پخت گراتن شلغم و چغندر باید خامه را به همراه سیر وآویشن درون تابه ریخته وباحرارت نسبتا متوسط تفت دهید پس از تفت این مواد حرارت را ملایم کرده بگذارید خامه وسیر روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزند در مرحله بعد شما باید نصف مقدار کره ای که ذکر شد را در تابه دیگری ذوب کرده سپس پیاز را با مقداری نمک در کره تفت دهید هر چند دقیقه یک بار مقداری چند قطره آب به پیاز در حال تفت اضافه کنیدو تقریبا 40 دقیقه پیازها را تفت دهید تا کاراملی شود

پیاز را در ظرف مناسبی بریزید ،کلم بروکلی را را در همان تابه ای که پیازها را تفت داده اید با مقدار باقی مانده کره ومقداری نمک تفت دهید 6تا8 دقیقه کلم بروکلی را تفت دهید سپس کلم ها را هم به ظرفی که پیاز را در آن ریخته اید منتقل کنید حال باید شلغم وچغندر را با مقداری آب در ظرف مناسبی بپزید پس از پخت در مقداری کره با کمی نمک تفت دهیدحدود 3 دقیقه ، پس از خنک شدن به ظرفی که پیاز و کلم بروکلی در آن ریخته اید منتقل کنید

بعد از مراحل باید سفیده تخم مرغ را جدا کرده باهم زن برقی خوب بزنید سفیده تخم مرغ را با مخلوط خامه سیری که در آغاز کار درست کردیم به همراه پنیر پارمزان وپنیر بوتر کیزه ترکیب کنید وروی مخلوط شلغم وپیاز ،کلم،چغندر بریزید در ظرف مناسب فر قرار دهید و به مدت 50 دقیقه در فر حرارت دهید تا زمانی که رنگ شلغم ها طلایی شود ،پس از سپری شدن این زمان 10 دقیقه فرصت دهید تا خنک شود گراتن شلغم شما آماده سرو است نوش جان

روش پخت شلغم

برای اینکه تمام خواص بینظیر شلغم حفظ شود پیشنهاد ما به شما برای روش پخت شلغم بخار پز میباشد که در زیر به صورت خیلی ساده بیان خواهیم کرد :

ظرفی را داخل قابلمه ای که تا نصفه آب در آن ریخته اید بگذارید و شلغم‌ها را که تمیز شسته اید درون ظرف قرار دهید روی شعله زیاد تا آب جوش بیاد و بعدِ جوش آمدنِ آب، شعله را کم کنید و در، قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا دو سه ساعتی شلغم‌ها کاملاً با بخار پخته شوند شلغم بخار پز شما حاضر است صبر کنید تا خنک شود با ادویه دلخواه سرو کنید

طرز تهیه شلغم آبپز

شلغم آب پز

شلغم آب پز

برای تهیه شلغم آب پز شلغم هایی را که تمیز شسته اید را بدون جدا کردن دم وسر آنها درون قابلمه ی مناسبی بچینید مقدار کافی آب روی شلغم ریخته روی شعله گاز قراردهید پس از به جوش آمده آب مقدارکمی نمک به آن اضافه کرده در ظرف را ببندید ومدت یک تا یک ساعت نیم زمان دهید تا شلغم ها به خوبی پخته شوند البته زمان پخت شلغم بستگی به اندازه شلغم ها دارد ،جادارد که ذکر کنیم آب باقی مانده از شلغم آبپز شده بسیار مفید است میتوانید از آن استفاده کنید

روش تهیه کسرول شلغم

کسرول شغلم

کسرول شلغم

مواد لازم جهت تهیه :

شلغم کوچک یک کیلو سیصد گرم

قارچ درشت خرد شده 20 گرم

یک قاشق چایخوری خردل

نمک وفلفل سیاه به مقدار لازم

خامه سنگین ۳ پیمانه

سیر خرد شده ۱ حبه

پنیر پارمزان رنده شده نصف پیمانه

نان خرد شده نصف لیوان

برای تهیه کسرول شلغم فر را از قبل گرم کنید. یک ظرف مناسب را با کره چرب کنید. . خامه را روی حرارت گذاشته وقتی به جوش خوردن رسید و سیررا که خردکرده اید به همراه، خردل و نمک و فلفل را اضافه کنید هم بزنید و ظرف را از روی حرارت بردارید. . شلغم ها را به صورت باریک برش بزنید و نصفی از آن ها را داخل ظرف بچینید و نیمی ازمخلوط خامه وسیر را روی آن بریزید سپس یک چهارم پیمانه پنیر رنده شده را روی آن بپاشید و دوباره این کار را تکرار کنید تا شلغم ها تمام شود . روی ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت یک ساعت وبیست دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد.

نان را به وسیله غذاساز ریز کنید سپس قارچ را به نان اضافه کرده چند بار هم بزنید و با یک چهارم باقیمانده پنیرپارمزان رنده شده مخلوط کنید .

ظرف حاوی کسرول را از فر بیرون آورده فویل را از روی ظرف بردارید و مخلوط نان وپنیر را روی کسرول بریزید و حدودبیست دقیقه دیگر در فر قرار دهیدتا بپزد وروی کسرول طلایی شده و خامه حالت حبابی شود چند دقیقه زمان بدهید تاخنک شود پس از خنک شدن آماده سرواست.

طرز تهیه سوپ شلغم

سوپ شلغم

سوپ شلغم

سیر له شده دو حبه

پیاز نگینی خرد شده یک عدد

شلغم ریز خرد شده 400 گرم

روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری

آب مرغ 4 پیمانه

خامه نصف پیمانه

پیازچه ریز خرد شده 2 قاشق غذا خوری

نمک و فلفل به میزان کافی

روش پخت سوپ شلغم به شرح زیر می باشد:

ابتداروغن زیتون را در تابه گرم کنید. سیر و پیاز را درون تابه ریخته و حدود 7 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید ومرتب هم بزنید تا نرم شوند. شلغم خرد شد را هم درون تابه بریزید و 6 دقیقه دیگر به تفت دادن و هم زدن ادامه دهید،آب مرغ را اضافه کرده ووقتی مواد به جوش آمد شعله را کم کنید 20دقیقه به مخلوط زمان دهید تا شلغم ها نرم شده وپخته شوند .

ظرف حاوی سوپ را از روی حرارت بردارید واجازه دهید تا خنک شود ،سپس در غذاساز ریخته وسوپ را میکس کنید در ادامه پیازچه را هم به سوپ اضافه کرده 4تا5 دقیقه دیگر حرارت دهید در هم بزنید ودر آخر نمک وفلفل( ترجیحا فلفل قرمز)را اضافه کرده وسپس با یک برش لیموی تازه و مقداری جعفری تازه خرد شده سرو کنید .نوش جان

روش تهیه شلغم کباب شده با سرکه بالزامیک

شلغم

شلغم

1- شلغم قاچ شده یک کیلو نیم

2- نمک وفلفل به مقدار لازم

3- آب مرغ 2 پیمانه

4- 4قاشق غذا خوری کره

5- سرکه بالزامیک یک چهارم پیمانه

6- شکر 2 قاشق غذاخوری

7- 4 عدد ساقه آویشن تازه

برای تهیه شلغم کباب شده با سرکه بالزامیک فر را از قبل روشن کرده تا گرم شود در تابه ای مناسب2 قاشق غذاخوری کره را آب کرده شلغم را درون تابه ریخته و نمک و فلفل را اضافه کرده وروی حرارت متوسط به مدت 2تا3 دقیقه تفت دهید تا طلایی رنگ شود. درظرف دیگری مقداری کره راذوب کرده و شکر را اضافه کنیدوحدود6 دقیقه گرمادهید تا قهوه ای شود. سرکه بالزامیک را کم کم بیافزایید و هم بزنید تا شکر در آن حل شود،3دقیقه بگذارید تا جوش بزندسپس آب مرغ را اضافه کرده مخلوط کنید و بگذارید دوباره به جوش آید.

شلغم ها را در یک ظرف به اندازه مناسب دور چین کنید و مخلوط سرکه وشکر که آماده شده است را روی آن بریزیدو به مدت15 دقیقه در فر قرار دهید. دمای فر را کاهش داده و50 دقیقه دیگرفرصت دهید تا بپزد ، دوباره دمای فر را افزایش داده 30 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا کاملا نرم و کاراملی شده ساقه های آویشن را ریز کنید کرده وبه ظرف شلغم کباب شده بیافزایید و شلغم کبابی با سرکه بالزامیک آماده سرو است .

روش تهیه پوره شلغم و سیب زمینی

شلغم

شلغم

سیب زمینی ریز خرد شده 1کیلو

شیر 2 پیمانه

خامه پر چرب یک پیمانه

شلغم خرد شده2 کیلو

نمک وفلفل به مقدار لازم

کره 200 گرم

برای پخت پوره شلغم و سیب زمینی ابتداشلغم وسیب زمینی را در قابلمه ریخته و روی آنها آب بریزید سپس روی اجاق گاز با حرارت زیادبیست دقیقه زمان دهید تا پخته شوند،پس از این مدت ،آبکش کرده دوباره درون قابلمه بریزید روی حرارت قراردهید،هم بزنید تا آب باقی مانده بخار شود،در مرحله بعدخامه و شیر را در تابه ای حرارت دهید و کنار بگذارید ،سپس شلغم وسیب زمینی را به صورت پوره درآورید و باکره مخلوط کنید و نمک فلفل را هم اضافه کرده ،پوره شلغم وسیب زمینی شما به همین راحتی آماده شد (نوش جان)

طرز تهیه کیمچی شلغم

کیمچی شلغم

کیمچی شلغم

مواد لازم جهت تهیه کیمچی شلغم به این قرار است : آب به مقدار کافی ،سیر ریز خرد شده 6 عدد،نمک یک چهارم پیمانه ،شلغم سفید تازه ترجیحا کوچک 20 عدد،زنجبیل تمیز شده وبه صورت حلقه برش زده شده یک قاشق غذا خوری،پیازچه 3 عدد،فلفل یک عدد .

شلغم ها را به چهار قسمت تقسیم کنید و درون یک ظرف مناسب به جهت نگهداری بریزید2قاشق غذاخوری و 1 قاشق چایخوری نمک را با 4لیوان آب مخلوط کرده و روی شلغم ها بریزید و در ظرف را بسته یک روز بگذارید بماند.

آب روی شلغم ها را بریزید وشیشه ی مناسب در داری را تمیز بشویید و شلغم ها را درون شیشه ریخته دوباره 2 قاشق غذاخوری و 1 قاشق چایخوری نمک را بامقدار مناسبی آب مخلوط کرده ومحلول را روی شلغم هابریزید طوری که آب روی آن رابپوشاند در ظرف را ببنید و یک روز دیگربه شلغم ها فرصت دهید پس از سپری شدن زمان ذکر شده به مدت 5 روز در یخچال نگهداری کنید.بعد از آن میتوانید از کیمچی شلغمی که درست کرده اید لذت ببرید .

روش تهیه سالاد شلغم با عدس

شلغم

شلغم

1- سه ویک سوم پیمانه آب

2- زنجبیل تازه 1 قاشق غذا خوری

3- عدس نصف پیمانه

4- نمک به مقدار لازم

5- 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون

6- 3 قاشق غذا خوری سرکه سفید

7- پیازچه خرد شده 2 قاشق غذا خوری

8- شلغم خرد شده تقریبا 5 عدد

9- دو عددهویج متوسط (خلالی شده )

10-کره یک قاشق غذا خوری

11-لوبیا سبز خرد شده یک پیمانه

12-کلم بروکسل یک پیمانه خرد شده

روش تهیه سالاد شلغم با عدس :ضمنا لازم به ذکر است مقدار مواد درون سالاد سلیقه ای می باشد شما میتوانید آن را کم یا زیاد کنید.

ابتداعدس را با مقداری آب و سه چهارم قاشق چایخوری نمک 30 دقیقه بپزید . پس از پخت عدس آن را آبکش کرده کنار بگذارید .

در یک تابه تفلون یک قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و نصفی از پیازچه و سرکه سفید را اضافه کرده 25 ثانیه حرارت دهید. شلغم و هویج را هم به تابه اضافه کنید وچند دقیقه دیگر تفت دهید.

1 پیمانه آب و سه چهارم قاشق چایخوی نمک را وباقی مانده ی سرکه را هم بیافزایید بگذارید بجوشدتا سبزیجات کمی پخته شود آب سبزیجات که بخار شد، حدود 10 تا 12 دقیقه سبزیجات تفت داده شده را به ظرف مناسبی انتقال دهید، کره و باقی مانده ی روغن زیتون را به تابه اضافه کرده، زنجبیل و پیازچه را حدود25 ثانیه حرارت دهید ، کلم بروکسل را افزوده2 دقیقه دیگر تفت دهید، لوبیا سبز را هم بیافزایید.

تا تغییر رنگ آن تفت دهید و یک سوم پیمانه آب قاشق و یک قاشق چایخوری نمک افزوده واجازه بدهید 6 دقیقه دیگر بجوشد تا سبزیجات کاملانرم شده و آب آنها بخار شود حال عدس وتمام سبزیجات را با هم ترکیب کرده میتوانید سرو کنید.

طرز تهیه لاتک شلغم و سیب زمینی شیرین و هویج

شلغم

شلغم

لاتک شلغم و سیب زمینی شیرین و هویج غذایی پرخاصیت است که با سبزیجات مختلف درست می شود ،وشما می توانید به عنوان شامی ساده از آن استفاده کنید

مواد لازم :

پیاز وسیب زمینی شیرین وهویج ،شلغم هر کدام یک عدد

2 قاشق غذا خوری آرد

2عددتخم مرغ متوسط

نمک به مقدار لازم

روغن به جهت سرخ کردن به میزان لازم

نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه

سیب زمینی، شلغم و هویج را رنده کرده یا در صورت دلخواه خلالی خرد کنید وبگذارید آب آنها کشیده شودحدود 10 دقیقه برای کشیدن شدن آب سبزیجات زمان لازم است ،آرد، تخم مرغ، نمک و فلفل را اضافه کرده مخلوط را هم بزنید . تابه ای را روی شعله گاز گذاشته و سه قاشق غذا خوری روغن به آن اضافه کنید2 قاشق غذاخوری از مواد را در تابه ریخته و با چنگال به مواد فرم دهید تا به اندازه ی مناسب دراید و هر دو طرف را به خوبی سرخ کنید.با سس دلخواهتان میتوانید سرو کنید

طرز تهیه سالاد شلغم خام

سالاد شلغم

سالاد شلغم

مواد لازم برای تهیه سالاد شلغم خام یا سالاد سالاد شلغم و هویج :هویج وشلغم خلالی خرد شده هر کدام سه عدد،آبلیمو ترش دو قاشق غذا خوری،مغز کدو تنبل یک پیمانه (خام)،روغن زیتون دو قاشق غذا خوری ،نصف پیمانه جعفری ریز خرد شده ،نمک به میزان کافی

طرزتهیه: هویج وشلغم را که خلالی شده درون ظرف مناسبی بریزید سپس آب لیموترش و روغن زیتون را با هم ترکیب کنید، روی مواد بریزید و به اندازه کافی نمک بزنید .

روش تهیه کوفته شلغم و نخود

کوفته شلغم

کوفته شلغم

مواد لازم:

پیاز یک عدد خرد شده(کوچک)

نخود پخته شده یک پیمانه

شلغم 4پیمانه (رنده شده)

گندم سیاه نصف پیمانه

تخم گشنیز یک قاشق چایخوری

زیره یک قاشق مربا خوری

کلم کیل خرد شده نصف پیمانه

جوپرک یک چهارم پیمانه

پونه کوهی یک قاشق چایخوری

نمک به مقدار لازم

برای تهیه کوفته شلغم و نخود فر را روشن کرده تا گرم شود و کف سینی فر را چرب کرده ،پیاز و سیر را با 3 قاشق غذاخوری آب به مدت 4دقیقه حرارت دهید. گندم سیاه را با سه چهارم پیمانه آب و یک مقدار نمک 10 دقیقه بجوشانید . شلغم، زیره و گشنیز را افزوده 6 دقیقه دیگر تفت دهید. در صورت نیاز کمی دیگر آب بیافزایید. بیست دقیقه به پخت ادامه دهید تا شلغم کمی نرم شود،آب اضافی مواد که کشیده شد و سایر مواد را به آن بیافزاییدو پوره کنید تا جایی که فقط مقداری از نخود ها تقریبا نیمه سالم بمانند.یک قاشق غذاخوری پر از مواد برداشته در دستتان گرد کرده و در سینی فری که ازقبل گرم کرده اید بچینید و به مدت نیم ساعت در فر حرارت دهید تا طلایی شوند کوفته شما اماده سرو است .

طرز تهیه آش شلغم

آش شلغم

آش شلغم

مواد لازم جهت تهیه :

1. سبزی آش یا اسفناج

2. برنج نیم دانه یک پیمانه

3. شلغم دو عددمتوسط

4. عدس یا ماش نصف پیمانه

5. سیر دو حبه

6. پیاز داغ(یه پیاز بزرگ)

7. نعنا داغ

8. کشک.دوغ.آبلیمو(به اندازه دلخواه)

9. نمک ،زرچوبه ،فلفل

برای پختن آش شلغم ابتداشلغم را رنده ریز کنیدبعد همه ی مواد ذکر شده را میریزیم درون یک ظرف مناسب وشعله را زیاد کنیدتا به جوش بیافتد بعد از آن زیر ظرف آش را کم کنید تا خوب بپزد وجابیافتد. کشک یا دوغ یا آبلمیو که به عنوان چاشنی از آن استفاده می شود در آخر اضافه کنید ،پیاز داغ رو با زردچوبه درست کنید وبه همراه نعناداغ داخل آش بریزیدسپس سیر خام هم رنده کرده و در آش بریزید تا پخته شود می توانید با آبلیموی تازه سرو کنید.نوش جان

روش تهیه شلغم گریل شده

شلغم گریل شده

شلغم گریل شده

  • مواد لازم برای تهیه شلغم گریل
  • شلغم 500 گرم
  • روغن زیتون یا کره
  • سیر
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

برای تهیه شلغم گریل شده ابتدا به چهار قاچ تقسیم کرده سپس آن ها را با فاصله در سینی مخصوص فر چیده و سیر رنده شده را به همراه روغن زیتون یا کره بر روی شلغم ها ریخته نمک و فلفل را اضافه کنید. فر را بر روی دمای 260 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و شلغم ها را به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر قرار دهید در این فاصله شلغم ها را زیر رو کنید تا حسابی طلایی و خوش رنگ شوند.

طرز تهیه هوموس شلغم

شلغم

شلغم

برای تهیه هوموس شلغم به مواد زیر احتیاج داریم:

  • نخود پخته 250 گرم
  • آب لیمو10 قاشق
  • ارده بین 10 تا 12 قاشق
  • روغن زیتون ¼ پیمانه
  • شلغم سه عدد متوسط
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • پاپریکا به مقدار لازم

روش پخت هوموس شلغم: ابتدا نخود ها را در میکسر ریخته تا له شوند. پس از آن روغن زیتون را همراه با ارده و آبلیمو را در یک ظرف مناسب مخلوط کرده و به نخود اضافه کنید. پس از آن شلغم های پخته را له کنید وبه بقیه مواد اضافه کنید هم زده تا یکدست شود نمک و فلفل را نیزاضافه کنید. سپس آن را در ظرف مناسب کشیده و میل کنید.

طرز تهیه دال عدس با شلغم

شلغم

شلغم

  • سیر دوحبه
  • دو عدد گوجه فرنگی
  • ادویه کاری یک قاشق چایخوری
  • ادویه گرام ماسالا نصف یک قاشق چایخوری
  • دو عدد شلغم متوسط
  • زیره نصف قاشق چایخوری
  • تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
  • یک هشتم قاشق چایخوری فلفل کاین
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • نمک به اندازه کافی
  • عدس قرمز ۱۶۰ گرم
  • آب یک و سه چهارم پیمانه
  • شیر نارگیل سه چهارم پیمانه

برای تهیه دال عدس با شلغم ابتدا سیر را خرد کنید و سپس در یک تابه با کمی روغن به مدت یک دقیقه تفت دهید.پودر کاری را بیافزایید یک دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.سپس شلغم را نیز پوست بگیرید، خرد کنید و درون تابه بریزید چهار تا پنج دقیقه با سیر تفت دهید.حال گوجه فرنگی رنده شده را هم بیافزایید و دو سه دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.در این مرحله در قابلمه را بگذاریدو حرارت را ملایم کرده کنیدچند دقیقه اجازه دهیدتا شلغم کمی پخته شود.بعد از این زمان، دال عدس و ادویه‌ها را اضافه کرده و هم بزنید، سپس شیر نارگیل و آب را نیز بیافزایید ،در قابلمه را بگذاریدو حدودنیم ساعت زمان دهید تا دال عدس بپزد و خوراک غلیظ شود.خوراک دال عدس با شلغم را همراه با برنج ونان میتوانید سرو کنید (نوش جان)

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید