هفته دوم بارداری زمان تخمک گذاری در خانم هاست و نمی توان آن ها را به عنوان خانم باردار معرفی کرد. اما این هفته برای عمل لقاح بسیار حیاتی است. تانما در این مطلب نکات مهم و جالبی را در خصوص هفته دوم بارداری بازگو می کند؛

مادر در هفته دوم بارداری

شما هنوز هم باردار محسوب نمی شوید. بارداری شما یک تقویم 40 تا 42 هفته ای است که تازه از هفته چهارم و پنجم قرار است پی به آن ببرید. در اصل شما در پایان هفته دوم و اوایل هفته سوم بسته به زمان تخمک گذاری، باردار می شوید.

چرخه تخمک گذاری تاریخ دقیق لقاح را مشخص می کند. تخمک گذاری معمولا بین روز 13 تا 20 از اولین روز دوره شما بسته به طول چرخه رخ می دهد. زمان تخمک گذاری یکی از تخمدان ها تخمکی آزاد می کند که به لوله های فالوپ منتقل میشود.

برای لقاح اسپرم نیز باید وارد لوله فالوپ شود و در زمان مناسب تخمک را ببیند. روش های متعددی وجود دارد که می توان زمان تخمک گذاری را با کمک آنها تعیین کرد. درست است که چرخه معمول قاعدگی 28 روز است اما بسیاری از زنان دوره های 28 روزه ندارند و برخی زودتر یا دیرتر قاعده میشوند. اما پیگیری چند ماهه به شما کمک میکند به یک الگوی درست برسید.

علائم تخمک گذاری

درد زیر شکم

بسیاری از خانم ها هنگام تخمک گذاری دچار دردهایی در یک طرف یا هر دوطرف زیر شکم میشوند.

دمای پایه بدن

دمای بدن هنگام تخمک گذاری تغییر خواهد کرد. دو سه روز قبل از بارداری دمای بدن بالا می رود. برای تعیین زمان تغییر دمای بدن باید روزانه دمای بدن را بررسی کنید. بهتر است این کار را هر روز صبح انجام دهید. از آنجا که پیش از افزایش دما باید لقاح انجام شود باید چند ماه این کار را انجام دهید تا بتوانید به یک الگوی ثابت برسید.

تغذیه و ورزش در هفته دوم بارداری

مادر هفته دوم بارداری

جنین در هفته دوم بارداری

هنوز خبری از جنین نیست چون لقاح انجام نشده. این هفته شما در زمان باروری قرار دارید و با دانستن زمان درست تخمک گذاری می توانید شانس بارداری و لقاح به موقع را بالا ببرید. در عرض 40 هفته دیگر جنین همین طور بزرگ و بزرگتر می شود.
قد جنین: 0 سانتی متر

وزن جنین: 0 کیلوگرم

تغذیه در هفته دوم بارداری

مصرف اسید فولیک

همچنان به خوردن اسید فولیک ادامه دهید. این ویتامین در زمان اقدام به بارداری و همچنین در طول 9 ماه بارداری بسیار حیاتی است. بسیاری از سبزیهای برگ سبر نیز سرشار از اسید فولیک هستند.

عدم مصرف خوراکی های ناسالم!

بهتر است از قندهای تصفیه شده و آرد سفید استفاده نکنید. مصرف خوراکی هایی مانند انواع کوکی، دونات، کیک و شیرینی را کم کنید. چربی های اشباع مانند سالاد سیب زمینی سرخ شده نیز بهتر است در این دوران استفاده نشود. مصرف زیاد این قبیل چربی ها می تواند تهوع و استفراغ و ویار بارداری را افزایش دهد.

مصرف میوه و سبزی های رنگی

از سبزی های برگ سبز، میوه های زرد رنگ مانند زردآلو و هویج، بلغور، جو دو سر و لبنیات کم چرب استفاده کنید.

به صبحانه اهمیت بدهید!

به هیچ عنوان وعده صبحانه را از وعده های غذاییتان حذف نکنید. برای ناهار هم به آنچه میخورید توجه کنید. یادتان باشد قرار نیست شما به جای دو نفر غذا بخورید و این باور اشتباه است.

نکته: اگر اختلالی مانند اختلال خوردن یا بولمیا دارید پیش از بارداری حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید.

ورزش در هفته دوم بارداری

باردار شدن و دوران بارداری همواره با استرس های مخصوص خود همراه است. برای کاهش این استرس ها و همچنین فشارهای عصبی که ممکن است به وجود آید، ورزش بهترین راه می باشد. در هفته 4 تا 5 روز و هر روز به مدت 30 دقیقه خود را به ورزش اختصاص دهید.

دستورالعمل های هفته دوم بارداری

ورزش در هفته دوم بارداری

دستورالعمل های مذهبی در هفته دوم بارداری

  • شاید بد نباشد که در ابتدای بارداری و حتّی از آن زمان که تصمیم به بارداری می گیرید از گناهان گذشته خود توبه کنید.
  • مهمترین توصیه در دوران بارداری، همان مهمترین نیاز زندگی معنوی همه ما انسان ها یعنی ترک گناه است.
  • عادت به مطالعه روزانه رساله های عملیه و تنظیم اعمال بر اساس آن ها داشته باشید.
  • اگر اوایل بارداری با ماه مبارک رمضان مصادف شد و اگر وضعیت جسمانی شما اقتضای روزه گرفتن حتّی به صورت متناوب را داشت از این رحمت بی دریغ محروم نشوید.
  • تلاوت قرآن باید جزء ثابت برنامه های دوران بارداری باشد؛ امّا نکته مهم آن است که این برنامه باید به صورت منظّم و مداوم دنبال شود.
  • مراقبت از نماز اوّل وقت را فراموش نکنید.
  • هر روز صدقه بدهید.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید