هفته چهارم بارداری شاید بتوان گفت بهترین و خاطره انگیزترین ماه بارداری است زیرا یک زن از مادر شدن خود باخبر می شود! البته اگر بارداری اول باشد که این شگفتی و هیجان و احساس خوب بیشتر هم خواهد بود. تانما در این مطلب نکات و مسائل مهمی را در خصوص هفته چهارم بارداری برایتان بازگو می کند؛

مادر در هفته چهارم بارداری

یکی از اولین علائم فیزیکی که تجربه می کنید فقدان یک دورۀ قاعدگی است که نشان می دهد سطح هورمون پروژسترون شما، تعادل هورمونی را برای باردار شدن شما تغییر داده است. با رشد جنین، بدن شما نیز هورمون گنادوتروپین جفتی انسان یا hCG بیشتری تولید می کند. این هورمون هفت تا ۱۱ روز پس از لقاح در خون شما به وجود می آید.

در هفتۀ چهارم بارداری ممکن است احساس دلهره و هیجان شدیدی داشته باشید. انتظار برای شروع دورۀ قاعدگی همراه با دستشویی رفتن های مکرر می تواند به اندازۀ هزار سال طولانی به نظر بیاید. ممکن است احساسی مشابه روزهای معمول پیش از قاعدگی داشته باشید؛ کمی احساساتی تر، به راحتی تحریک پذیر و به طورکلی بدخلق شوید.

اگر قصد بارداری دارید، اما تست بارداری شما منفی بوده، ممکن است از نتیجۀ تست ناامید شوید. همچنین اگر برنامه ای برای باردار شدن نداشته ، اما متوجه شده اید که باردارید، ممکن است دچار اضطراب شوید. پیشنهاد می شود با همسر خود یا یکی از دوستان نزدیکتان در این مورد صحبت کنید.

علائم شایع بارداری در هفتۀ چهارم

  • لکه بینی کم
  • خستگی
  • تکرر ادرار
  • تهوع یا استفراغ
  • پستان های متورم و دردناک

جنین در هفته چهارم بارداری

هفته چهارم اولین هفته ای است که شما از وجود نوزاد مطمئن هستید! ولی دیدن آن سخت است حتی با وسایل سونو گرافی با فن آوری بالا . اگر ساک حاملگی را ببینید خوش شانس هستید که از طریق سونوگرافی واژینال دیده میشود. در کیسه حاملگی کیسه زرده در حال تشکیل است که به تغذیه کودک شما تا شکل گیری جفت در اواخر سه ماهه اول کمک میکند.

درپایان هفته چهارم پرزهای جفتی کاملا تشکیل شده اند که زائده های انگشتی بافت جفت میباشد که حاوی ماده ژنتیکی مشابه فرزندتان بوده و بعدا در تست ژنتیک کمک کننده هستند. سلول های ماهیچه تمام ژن ها را دارا هستند به جز ژنی که پروتئین های سلول ماهیچه را درست می کند.

فعالیت های سلولی براساس زمان و مکان بر فاکتورهای رشد اثر می گذارد. این سیگنال ها از نطفه خارج می شود. نطفه کوچک شما دارای دو لایه سلولی به نام epiblast و hypoblast است. به زودی آنها به تمام قسمت های بدن و سیستم کودک شما تبدیل خواهند شد.

تصور کنید که نطفه در داخل رحم تشکیل شده و سیگنال های رشد را تنظیم می کند و پذیرش کننده ها براساس نیازهای موجود فعال یا غیرفعال می شوند. این بهترین معجزه رشد است که در رحم اتفاق می افتد.

جنین هویت خود را داخل رحم نشان می دهد. از ابتدای بارداری، خون بدن شما با خون جنین مخلوط نمی شود. جفت حکم دروازه بان دارد. سیستم رگ های جنین در حال تکامل است و عمل انتقال اکسیژن، خون و مواد مغذی از طریق بند ناف انجام می شود.

قدجنین : 0.2 سانتی متر

وزن جنین : 0 گرم

تغذیه در هفته چهارم بارداری

  • مقدار روزانه 200 واحد از ویتامین آ در بارداری و قبل از آن توصیه می شود که بطور معمول در مواد غذایی موجود است و نباید از این مقدار تجاوز کند.
  • نوشیدن کافی مایعات از مهم ترین کارهایی است که باید در اوایل بارداری انجام دهید. بدن شما شروع به افزایش جریان خون می کند و کودک به مایعات بیشتری نیاز دارد.
  • اگر گیاهخوار هستید، می توانید روند گیاه خواری خود را حتی در طول بارداری، ادامه دهید فقط مراقب باشید برنامه غذایی که انتخاب می کنید، تمام مواد لازم برای بدن شما را در خود داشته باشد.
  • شما باید بر پروتئین مصرفی خود تمرکز کنید، به علاوه مکمل های آهن، ویتامین ب 12 و ویتامین دی پیشنهاد می شود. با پزشک خود درباره مولتی ویتامین های بارداری و قرص های دیگر مشورت کنید.
  • نوشیدنی های مغذی مانند شیر کم چرب یا آب میوه های کامل را انتخاب کنید.

نکته: خوردن جیگر در بارداری به علت فراوانی ویتامین A ممنوع است چون ویتامین A به مقدار کافی در مکمل ها و غذاها یافت میشود و بیشتر از 200 واحد از این ویتامین برای کودک شما ضرر دارد.

ورزش هفته چهارم بارداری

ممکن است وقتی به تازگی از بارداری خود مطلع شده اید، در انجام کارهایی که احتمال می دهید که به کودک شما آسیب می رساند، بسیار محتاط باشید، به خصوص در هفته ها و ماه های اول.

در هفته ی چهارم بارداری، خوب است ورزش منظم برای تقویت بدن ادامه پیدا کند. این کار به بدن شما کمک می کند تا برای سلامتی کودک، آماده تر شود. امروزه فواید ورزش کردن در دوران بارداری بر همه آشکار شده است.

تحقیقات نشان داده است خانم هایی که ورزش می کنند و در وضعیت خوب جسمانی و آمادگی کامل به سر می برند، در زمان وضع حمل بسیار راحت تر هستند و احتمال سزارین اجباری و دوران نقاهت در مورد آن ها بسیار کم تر خواهند داشت.

دستور العمل های معنوی هفته چهارم بارداری

  • هر روز ۱۷ صلوات (به نیت ۱۴ معصوم، انبیا و اولیا، شهدا و صالحین، صدیقین، ملائکه ی مقرب)
  • هر روز ۷۰ بار استغفار
  • هر روز ۱۰۰ بار لااله الا الله
  • هر شب سوره ی واقعه را بخوانید.
  • هر روز ۷ عدد خرما، ۱۱ عدد فندق و ۲۱ عدد مویز
  • روزهای پنجشنبه و جمعه سوره یاسین و صافات خوانده به شکم دمیده شود.
  • صبح ها قدری سیب شیرین تناول گردد.
  • روزهای جمعه اول ماه انار شیرین خوزده شود.
  • هر روز رطب (۱ الی ۲ عدد) ناشتا با تلاوت سوره قدر

چکاپ های مهم در هفته چهارم بارداری

تست بارداری

اگر می خواهید از باردار بودن خود مطمئن شوید، تست های تشخیص بارداری خانگی که در اکثر داروخانه ها در دسترس است، می تواند پاسخ سریعی به شما بدهد. انجام این تست ها ساده است و از نمونۀ ادرار برای تعیین بارداری توسط خود شما استفاده می شود. اگر دستورالعمل ها را به دقت دنبال کنید، نتایج معمولاً قابل اعتماد است.

با این حال، گاهی اوقات ممکن است نتیجۀ تست، منفی کاذب باشد که ناشی از نبودن میزان کافی هورمون گنادوتروپین جفتی انسان یا hcg در ادرار است. انجام این تست در صبح، یعنی زمانی که حضور این هورمون در ادرار بیشتر است، بهترین نتیجه را خواهد داشت. اگر نتیجۀ تست منفی بود، اما قاعدگی شما هنوز شروع نشده است، یک هفته بعد دوباره این تست را تکرار کنید.

ورزش در هفته چهارم بارداری

چکاپ های مهم در هفته چهارم بارداری

ملاقات با پزشک

هنگامی که نتیجۀ تست بارداری شما مثبت بود، با پزشک خود تماس بگیرید تا اولین وقت ملاقات دوران بارداری خود را تعیین کنید. اگرچه هنوز برای انجام آزمایشات بارداری زود است و امکان دارد پزشک از شما بخواهد که از هفتۀ شش به بعد مراجعه کنید. با توجه به نظر پزشک شما، ممکن است لازم باشد یک آزمایش خون اولیه برای شما انجام شود تا بارداری را تأیید کند و سطح هورمون های شما نیز بررسی شود.

پزشک برای شما مکمل و ویتامین تجویز خواهد کرد. ویتامین های دوران بارداری شما باید حاوی حداقل ۰/۴ میلی گرم فولیک اسید، معادل ۴۰۰ میکروگرم و مقدار مشخصی آهن باشد که مصرف آن برای شما و کودکتان مهم است. همچنین باید در مورد داروهای مختلف مصرفی در دوران بارداری احتیاط کنید. پیش از مصرف هر گونه داروی بدون نسخه یا حتی داروی تجویزی، باید با پزشک خود مشورت کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید