هپاتیت از جمله بیماری های خطرناک است و انواع مختلفی دارد. هپاتیت ب عمومی ترین و خطرناک ترین نوع آن است که از طریق خون اسپرم و دیگر مایعات بدن انتقال پیدا می کند. به تازگی محققان به این نتیجه رسیده اند که  هپاتیت B و C در مردان شایع تر می باشد.

هپاتیت B و C در مردان

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد گیلان گفت: شیوع هپاتیت B و C در مردان بیشتر از زنان است.

هپاتیت BوC

هپاتیت

 

دکتر فریبرز منصور قناعی اظهار کرد: اغلب مبتلایان به هپاتیت B بیشتر بین ۲۴ تا ۵۰ سال و مبتلایان هپاتیت C بین ۲۰ تا ۴۰ سال سن دارند یعنی بیشتر قشر جوان مبتلا به این بیماری می‌شوند.

وی تعداد مبتلایان به هپاتیت C در کشور را ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار عنوان کرد و افزود: اغلب این مبتلایان افراد معتاد تزریقی هستند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد گیلان با بیان این‌که هپاتیت C با توجه به وجود داروهای بسیار موثر کاملا قابل درمان است گفت: با تشخیص زودهنگام می‌توان این ویروس را کاملا از بدن پاک و از پیشرفت این بیماری به سوی نارسایی مزمن جلوگیری کرد.

قناعی با بیان این‌که گیلان از استان‌های موفق در کنترل هپاتیت B و C است، ادامه داد: هپاتیت C با دارو ۱۰۰ درصد قابل درمان و هپاتیت B نیز قابل کنترل است.

شیوع هپاتیت B و C در مردان

وی خاطرنشان کرد: امروزه با وجود داروهای بسیار موثر در درمان هپاتیت C باید تمهیدات لازم برای شناسایی افراد مستعد در معرض خطر شامل معتادان تزریقی، زندانیان و افرادی که قبل از سال ۷۶ تزریق خون داشته‌اند و بیماران هموفیلی ، تالاسمی و بیماران همودیالیز از نظر هپاتیت C در نظر گرفته شود تا در صورت مثبت بودن بررسی‌ها، درمان موثری برای آنها انجام شود.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد گیلان با بیان این‌که بیشترین روش انتقال هپاتیت B در کشور از طریق مادر به نوزاد است، گفت: از سال ۷۳ که واکسن هپاتیت تزریق شد دیگر مشکلی برای نوزادان وجود ندارد.

قناعی تاکید کرد: آرایشگرها، پرستاران، کارکنان مراکز بهداشتی درمانی، کارکنان اورژانس، پلیس ‌راه، افراد دیالیزی و زندانی‌ها در ریسک بالاتری جهت ابتلا به هپاتیت هستند و باید حتما واکسینه شوند و بعد از ۶ ماه دوباره چک شوند.

وی تصریح کرد: وجود داروهای جدید سبب شده که با تشخیص به موقع، هپاتیت ویروسی B قابل کنترل شود و مانع از پیشرفت آن به سوی نارسایی مزمن کبدی است.

علل ابتلا به هپاتیت B

هپاتیت BوC

شیوع هپاتیت B و C در مردان

 

عفونت هپاتیت B به علت ویرروس HBV بوجود می آید. این ویروس از فردی به فرد دیگر از طریق خون، اسپرم و یا دیگر مایعات بدن انتقال می یابد. این ویروس از طریق عطسه یا سرفه انتقال داده نمی شود.

راههای عمومی انتقال HBV عبارتند از:

رابطه جنسی

ممکن است در صورت رابطه جنسی محافظت نشده با فرد بیمار، به هپاتیت B مبتلا شوید. اگر خون فرد بیمار، بزاق، اسپرم و یا ترشحات واژن به بدن شما وارد شود، این ویروس به شما منتقل می شود.

مادر به فرزند

زنان بارداری که به هپاتیت B مبتلا هستند، این ویروس را در حین تولد به فرزندانشان انتقال می دهند. گرچه در خیلی از موارد نوزادی که تازه متولد شده در برابر عفونت مقاوم می شود. اگر شما باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید با پزشک خود مشورت کنید.

هپاتیت BوC

هپاتیت B و C در مردان و زنان

 

سوزن های مشترک

هپاتیت نوع B به راحتی از طریق سوزن ها و سرنگ های آلوده به این ویروس منتقل می شود. به اشتراک قرار دادن لوازم جانبی دارو های تزریقی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

زخم شدن تصادفی بدن با یک سوزن آلوده هپاتیت B برای کارکنانی که در مراکز سلامت و درمان کار می کنند و هر فردی که در تماس با خون انسان است نگران کننده است.

انواع هپاتیت ب

عفونت هپاتیت B ممکن است حاد و یا مزمن باشد.

عفونت هپاتیت حاد ب

عفونت هپاتیت B حاد کمتر از ۶ ادامه می یابد. سیستم ایمنی بدن شما ممکن است، هپاتیت B حاد را از بدن تان دفع کند و شما پس از چند ماه به بهبودی کامل می رسید. بیشتر افرادی که دچار این هپاتیت شده اند بویژه بزرگسالان از نوع عفونت حاد بوده، اما ممکن است به عفونت مزمن تبدیل شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید