ظروف مسی به دو روش دستی کوره ای و پرسی یا همان ماشینی ساخته می شود.این ظروف پخت و پز برای سلامتی ما بسیار مفید می باشد و بهتر است که ما در محیط آشپزخانه حتما از ظروف مسی استفاده کنیم.در ادامه تانما اطلاعاتی درباره ظروف مسی در اختیارتان قرار می دهد.

ظرف مسی چیست

مس، یک ماده معدنی ضروری در تمام بافتهای بدن است ,مس و آهن ،باعث تشکیل گلبول های قرمز می شوند. مس ،همچنین کمک می کند تا رگ های خونی، اعصاب، سیستم ایمنی بدن و استخوان ها سالم بمانند.پس استفاده از ظرو مسی به شدت توصیه می شود.

ظروف مسی

ظرف مس

ویژگیهای ظروف مس

مس به طور طبیعی، در انواع خاصی از صدف ها، غلات کامل، سیب زمینی، میوه های خشک شده و سبزیجات سبز تیره یافت می شود. اکثر مردم در رژیم روزانه خود، به اندازه کافی مس دریافت می کنند. مقدار خاص دریافتی مس مورد نیاز روزانه افراد، بستگی به سن، جنس و وضعیت سلامتی آنها دارد.

قابلمه مسی به خوبی حرارت را در تمام قسمت های غذا به طور یکسان پخش می کنند که این خود سبب پخت بهتر غذا می شود و در نتیجه ی آن غذا بهتر جا می افتد و خوش طعم تر می شود.

نه تنها قابلمه ها و تابه های مسی در آشپزخانه جذاب هستند، بلکه مس هدایت کننده و منتقل کننده عالی برای گرما است و برای پخت و پز در میزان بالا، بسیار عالی است ؛ آشپزها ،اغلب از قابلمه ها و ماهیتابه های مسی برای تهیه سس ها و غذاهایی که نیاز به دمای به شدت تحت کنترل دارند، استفاده می کنند.

قابلمه ها و تابه های مسی، معمولا با قلع یا استیل ضد زنگ پوشانده می شوند، بنابراین مصرف کنندگان نیاز نیست نگران مسمومیت با مس باشند ؛ انتقال گرمای عالی آن ،می تواند از طریق پوشش آن محافظت شود.

راهنمای خرید ظروف مس

توجه به قیمت

هنگام خرید هر کالایی توجه به قیمت مهم ترین نکته خواهد بود. هرچه مس به کار رفته در کار بیشتر باشد، مسلما قیمت هم بالاتر خواهد بود. در بازار انواع ظروف مسی براساس نیاز و سلیقه ی شما وجود دارد، از گران گرفته تا ارزان.

توجه به شفافیت کار

هنگام خرید به شفافیت بدنه ی ظرف دقت کنید. هرچه شفافیت کار بیشتر باشد نشانه ی مرغوبیت مس به کار رفته در آن است.

توجه به بدنه ی ظرف

هنگام خرید توجه کنید که بدنه ی ظرف بدون فرورفتگی، ترک خوردگی و شکستگی باشد.

دقت در ماشینی یا دست ساز بودن کار

در بازار ۲ نوع ظرف مسی وجود دارد، دست ساز و ماشینی. در ظروف دست ساز جای قلم کاری مشخص خواهد بود و سنگین تر هستند چون نشان دهنده ی این است که مقدار مس بیشتری در آن به کار رفته است. اما در ظروف ماشینی یا کارخانه ای اثری از قلم کاری را مشاهده نخواهید کرد و سطح کار صاف و صیقلی خواهد بود. اگر قصد خرید دارید، سعی کنید ظروف دست ساز را انتخاب نمایید چون علاوه بر کیفیت، به لحاظ زینتی هم بسیار زیباتر هستند.

ظروف مسی

راهنمای خرید ظروف مس

فواید ظروف مس

علت خوشمزه شدن و خوب جا افتادن غذا در ظروف مسی این است که حرارت در ظروف مسی بیش از سایر ظروف فلزی نگهداری و به طور یکنواخت توزیع می شود .پخت غذا در این ظروف می تواند کم خونی را کم کند زیرا مس از عناصر لازم برای فرآیند خونسازی و رفع کم خونی است.

در دهه پیش مردم کشور ما برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه های مسی استفاده می کردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار می گرفت و باعث رفع کم خونی می گشت.

ویژگی های فلز مس و رسانایی بسیار زیاد آن است که باعث می شود غذا در ظرف مسی خیلی سریعتر بپزد و انواع خورش ها در این ظروف بهتر جا بیافتد ، همینطور سرخ کردن غذاها در ظرف مسی باعث تردتر شدن آن ها می شود .

کمبود یون مس موجب احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت مداوم می شود و سبب می شود که درد مفاصل داشته باشیم ، پخت غذا در ظروف مسی باعث از بین رفتن این حالات می شود و برای جبران کمبود یون مسی پزشکان توصیه می کنند یک دست بند مسی به دست داشته باشید.یکی از علت های بروز بیماری آلزیمر را رسوب یون های آلومینیوم در مغز عنوان می کنند.

پخت غذا در ظروف مسی باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی خانم های نزدیک به دوران عادت ماهیانه می شود . در شمال ایران برای جلوگیری از بیماری های خونی و سرطان خون موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تکه آهن یا نعل وسط خورشت می انداختند تا کاملا رنگ بگیردو این کار باعث آزاد شدن یون های آهن و سلامتی بدن می شود، باید بدانید هیچ کارتل داروئی نمی تواند از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کندو آن چیزی که به اسم قرص آهن می شناسید مولکول آهن هست .

معایب ظروف مس

ظروف مسی زود اکسید می شوند و ترکیب پذیری بالایی با مواد غذایی دارند، بنابراین می توانند باعث مسمومیت شما شوند.

وجود آلیاژهایی مانند قلع، نیکل، استیل و لعاب که به نوان پوشش ظروف مسی برای کاهش میزان ورود مس به غذا استفاده می شود سبب ورود فلزات سنگین به بدن می شود.

اگر غذاهای اسیدی و قلیایی برای مدت طولانی در این ظروف پخته یا نگهداری شوند باعث تخریب غذا می شود.

مس با غذاهای اسیدی واکنش نشان می دهد پس به این علت ظروف مسی را معمولا با لایه ای از یک فلز دیگرمثل قلع یا استیل یا نیکل می پوشانند تا از ورود مس به غذا جلوگیری شود. این لایه در هنگام پخت و پز به مقدار کم در غذا حل می شود بنابراین از پختن غذاهای اسیدی در ظروف مسی پوشش داده نشده باید اجتناب کرد.

در هنگام شست و شو خراشیدن یا ساییدن این ظروف ، لایه پوششی محافظ را از بین می برد و دیگر نباید در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته پخت و پز کرد زیرا این فلز هنگامی که در مقادیر زیاد وارد غذا می شود باعث تهوع، استفراغ و اسهال می شود.

ظروف مسی

فواید و معایب ظروف مسی

بازسازی ظروف مس

زنگار ظروف مسی ضرر دارد ولی قلع اندود کردن آن ضرر ندارد .

نکات پخت و پز با ظروف مس

در ظروف مسی غذاهای اسیدی و ترش نپزید؛ چون لایه داخلی ظرف را از بین می برند و باعث می شود مس به غذای شما وارد شود. برای سرخ کردن غذا از ظرف های مسی استفاده نکنید؛ چون واکنش شیمیایی میان روغن و مس، روند تخریب مس را سریع تر می کند. ظروف مسی را نباید در ماشین ظرفشویی گذاشت و باید آنها را بعد از شستن سریع خشک کنید. برای شست و شوی ظرف های مسی از آب گرم و اسکاچ های نایلونی استفاده کنید، اما از شوینده های قوی با سیم ظرفشویی استفاده نکنید. برای پاک کردن قسمتهای کثیف ظروف مسی و براق کردن آنها از ترکیب نمک و لیموترش استفاده کنید.

  • خوراکی های زیاد شور و تلخ، ترش و شیرین و روغنی و گوشت را نباید در ظروف مسی به مدت طولانی نگهداشت.
  • ظروف مسی بهترین جایگزین همراه دیزی های سنگین بجای آلومینیوم است زیرا آلومینیوم اثرات بد استخوانی و خونی و مغزی دارد.
  • مس در صرفه جویی انرژی و پخت سریع مفید است زیرا در قدرت انتقال حرارت بعد از طلا از بهترین فلزات است
ظروف مسی

نکات پخت و پز با ظروف مس

مراقبت از ظروف مس

با ظروف مسی محتاطانه رفتار کنید

برای افزایش طول عمر مصرف این دسته از ظروف بهتر است از روش های شستشوی ملایم استفاده کنید به این روش که تا حد ممکن بعد از هربار مصرف ظروف مسی را با یک اسفنج نرم و صابون ظرفشویی و آب ولرم بشویید. به طور کلی این بهترین روش شستشوی روزانه قابلمه و ماهی تابه مسی است. هرگز ، هرگز ظروف مسی را داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهید و یا برای شستشوی این ظروف از مواد شوینده قوی مثل وایتکس ویا شوینده های چندمنظوره استفاده نکنید . اسفج هایی که جنبه سایشی دارند برای این ظروف مناسب نخواهند بود.

ظروف مسی خالی را روی حرارت قرار ندهید

فراموش نکنید که ظروف مسی با ظروف فلزی دیگر متفاوت است و نباید بدون روغن ، آب و یا غذا روی حرارت قرار گیرند زیرا این اشتباه عمر ظروف مسی را کاهش می دهد و باعث می شود بافت ظرف مسی شما ضعیف تر شود.

ظروف مسی را برق بیاندازید

حقیقتی که در مورد این ظروف وجود دارد این است که بعد از مدتی رنگ کدری روی دیواره های بیرونی انها می نشیند پس برای برق انداختن آنها مدام در حال تلاش نباشید و اشتباها از سایش استفاده نکنید اما هر چند وقت یکبار می توانید با ترکیبات ساده و طبیعی ظروف مسی را درخشان کنید. با ترکیب آب لیمو و سرکه یا جوش شیرین ماده ای خمیری شکل تهیه کنید و با یک اسفنج نرم قابلمه و ماهی تابه مسی را برق بیاندازید. تا حد ممکن از نمک برای تمیز کردن ظروف مسی استفاده نکنید چرا که ممکن است به مرور موجب کدر شدن هرچه بیشتر ظروف شود.

ظروف مسی

مراقبت از ظروف مس

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید