دکتر ابراهیم رزم‌پا - نایب رییس انجمن راینولوژی ایران در گفت‌گو با ایسنا، با بیان اینکه مردان بیشتر از زنان دچار " پیرگوشی " می‌شوند، گفت: "پیرگوشی" یک افت شنوایی تدریجی است که با افزایش سن اتفاق می‌افتد و در واقع یک نوع معمول از کم شنوایی حسی عصبی (نوعی اختلال شنوایی که به دنبال اختلال در حلزون یا عصب شنوایی رخ می‌دهد) بوده که منجر به اختلال شنوایی دائم می‌شود و اغلب مردم به وجود آن آگاه نیستند. افت شنوایی معمولا دوطرفه است و ممکن است با وز وز در یک یا دو گوش همراه باشد.

عوامل خطرساز ابتلا به پیری گوش

وی درباره عوامل خطرساز ابتلا به "پیرگوشی" گفت: قرار گرفتن در معرض سر و صدا (صدای ناخواسته مثل صدای بوق خودروها) یکی از دلایل "پیرگوشی" است. افرادی که سال‌ها در معرض سر و صدا قرار می‌گیرند معمولا دچار "پیرگوشی" می‌شوند. افزایش سن، بالا رفتن فشار خون ، استرس زیاد، مصرف برخی داروها و حتی عوامل ارثی از دیگر عوامل ابتلا به "پیرگوشی" هستند.

پیرگوشی

پیرگوشی با افزایش سن

 

نشانه‌های پیرگوشی

این متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه "پیرگوشی" نشانه‌هایی دارد، گفت: یکی از این نشانه‌ها دشواری در تشخیص اصوات است. همچنین در افراد پیرگوش فهم مکالمات مشکل است، به خصوص زمانی که سرو صدای زمینه‌ای نیز وجود دارد. یکی دیگر از این نشانه‌ها ممکن است سرگیجه باشد. افراد مبتلا به "پیرگوشی" معمولا عنوان می‌کنند که گفتار را می‌شنوند، اما در فهمیدن آن مشکل دارند. این نشانه‌ها می‌توانند توانایی‌های فرد را کاهش دهند و روی کیفیت زندگی وی تاثیر بگذارند. همچنین افراد پیرگوش صدای مردها را بهتر از زنان می‌شنوند.

وی در ادامه گفت: تحقیقات اخیر در ایران نشان می‌دهد که "پیرگوشی" نسبت به گذشته با سرعت بیشتر و در سنین کمتری اتفاق می‌افتد و این در حالی است که میلیون‌ها نفر از مردم به افت شنوایشان اهمیت نمی‌دهند. چه بسا دلیل افسردگی ، انزوا، ترس، اضطراب و عصبانیت آنها برخاسته از همین مشکل باشد. بنابراین اگر احساس کم شنوایی می‌کنید بهتر است برای ارزیابی میزان افت شنوایی‌تان به یک اودیولوژیست مراجعه کنید.

پیرگوشی

پیرگوشی بیشتر در مردان است

 

رزم‌پا در پایان درباره راه‌های درمان "پیر گوشی " گفت: مفیدترین کاری که یک شنوایی‌شناس می‌تواند برای افراد با مشکل "پیرگوشی" انجام دهد، تجویز سمعک‌ها و برنامه‌های توانبخشی است. از جمله برنامه‌های توانبخشی برای این افراد مشاوره، تجویز سمعک، تجویز وسایل کمک شنیداری و مهارت‌های افزایش ارتباط است. برنامه‌های توانبخشی سبب برقراری ارتباط بهتر و در نهایت بالابردن کیفیت زندگی برای افراد مبتلا به "پیرگوشی" می‌شود .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید