پیشگیری از آلزایمر و فراموشی یکی از مسائل مهمی است که همواره ذهن افراد را خصوصا در سنین کهنسالی درگیر می کند. بدین منظور برای پیشگیری از آلزایمر روش های مختلفی را می توان به کار برد. پیشنهاد می کنیم این مطلب تانما در خصوص راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری از آلزایمر را از دست ندهید؛

آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر یک بیماری تحلیل برنده و پیش رونده سیستم عصبی مرکزی (مغز) انسان است که باعث زوال قوای عقالنی می شود و بعبارت ساده تر نوعی اختلال مغزی است که در آن آسیب دیدگی و مرگ سلول های مغز باعث بروز اختالل در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود.

یعنی سلول های مغزی عملکردشان را از دست می دهند و در نهایت می میرند. احتمال بروز این بیماری با بالا رفتن سن افزایش می یابد، به طوری که 5 درصد افراد بالای 70 سال و 20 درصد افراد بالای 80 سال از این بیماری رنج می برند.

پیشگیری از آلزایمر با طب سنتی

آلزایمر چیست

پیشگیری از آلزایمر در طب سنتی

در طب سنتی یكی از علل فراموشی، سردی مغز محسوب می شود كه به همین خاطر توصیه طب سنتی علاوه بر گرم نگه داشتن سر و استفاده از كلاه های پشمی، اجتناب و پرهیز از مصرف خوراك هایی با طبع سرد است.

الف)پیشگیری از آلزایمر با خوراکی ها

1-مصرف ارده با شیره انگور و خرما.

توصیه می شود به مدت 4 تا 8 ماه، در هفته 5 مرتبه از این مخلوط گرم و مقوی استفاده شود. مصرف روزانه مغزهای خام گردو، پسته و فندق و بادام درختی به عنوان تنقلات روزانه علاوه بر جلوگیری از افزایش كلسترول در این زمینه نیز توصیه شده است.


2-فسنجان بادام و گردو

خوردن فسنجانی كه از تركیب مساوی بادام و گردو تهیه شود هفته ای 3مرتبه و خوردن روزانه 40عدد مویز نیز از دیگر پیشنهادهای طب سنتی در مقابله با آلزایمر است.

3-شربت عسل

مصرف روزانه 2 استكان شربت عسل نیز مؤثر تشخیص داده می شود.

4-هسته انگور

اثر مفید هسته انگور در درمان بیماری آلزایمر ماده پلی فنول موجود در هسته انگور می تواند از ابتلا به آلزایمر و تشدید بیماری تا حدود زیادی پیشگیری کند

5- دارچین

تاثیر شگفت انگیز دارچین در پیشگیری از آلزایمر پزشکان به تازگی دریافته اند که نوعی ترکیب موجود در چوب دارچین موسوم به «CEppt» می تواند کلید اصلی پیشگیری از آلزایمر باشد.

پیشگیری از آلزایمر با طب سنتی

پیشگیری از آلزایمر با دارچین

5-چای سبز

بر طبق آخرین بررسی های دانشمندان دانشگاه نیواسکاتلند، نوشیدن منظم چای سبز می تواند مغز را در برابر توسعه آلزایمر و دیگر اشکال زوال مغز و جنون، پیشگیری نماید و دانشمندان ذکر می نمایند که هضم چای سبز، اثرات مثبت آن را ارتقا می بخشد.

6- آب سیب

مصرف روزانه آب سیب ، نه تنها به بهترین وجه، به عملکرد مغز کمک می کند بلکه می تواند جنبه های اصلی بیماری آلزایمر را به تاخیر بیاندازد.

7-نوشیدن قهوه

افراد میانسالی که به مقدار متعادلی قهوه می نوشند، به طور قابل توجهی کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. همچنین در افراد میانسالی که بین سه تا پنج فنجان قهوه در روز می نوشند، خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر بین 60 تا 65 درصد کاهش پیدا می کند.

ب)پیشگیری از آلزایمر با رایحه درمانی

در این روش درمانی از روغن هائی كه از گیاهان گرفته می شود و اثر مثبت دارند، استفاده می شود. این روغن ها می توانند به سه روش استفاده شوند.

  • با دادن ماساژ مستقیم به پوست بدن مالیده شود.
  • تحت تاثیر حرارت رایحه مطبوع به مشام برسد.
  • در حمام (در وان) استفاده شود.

این روغن ها معمولا غلیظ است و باید هنگام مصرف رقیق شود. تحقیقات زیادی در زمینه میزان اثر بخشی این روش درمانی انجام گرفته است اما هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.

از جمله روغن های معطر که به این منظور استفاده می گردند میتوان به پماد لیمو ترش (melissa offieinalis) و روغن اسطوخودوس اشاره نمود.

پیشگیری از آلزایمر با طب سنتی

پیشگیری از آلزایمر با رایجه درمانی

ج)پیشگیری از آلزایمر با ماساژدرمانی

1- تقویت نیروی حیاتی سر

این ماساژ باید توسط شخص دیگر یا یكی از اعضای خانواده برای فرد مبتلا به آلزایمر انجام شود. در این مرحله از او بخواهید كه چهارزانو روی تشك بنشیند و بعد با آرامش 2 نقطه از سر (این دو نقطه درست روی خطی است كه محل رویش مو و جدا شدن گردن از سر است) را ماساژ دهید.

بهتر است این 2 نقطه را به مدت 5-3 دقیقه آرام و با كمك انگشتان شست ماساژ دهید. می توانید این ماساژ را به صورت دورانی انجام دهید.

2- عملكرد مغز را افزایش دهید

در این مرحله همان طور كه بیمار به صورت چهارزانو نشسته است هر 2 شانه بیمار را به گونه ای كه انگشتان شست شما 2 نقطه میان گردن و سرشانه بیمار را لمس كند، قرار دهید. سپس با كمك فشارهای آرام و خفیف نقطه موردنظر را ماساژ دهید.

بسیاری از مكاتب درمانی شرقی از قبیل طب سنتی چین بر این باورند ، ارائه این ماساژ به افزایش انرژی و نیروی حیات در مغز كمك می كند. انگشتان شست را در هر 2سوی شانه در نقطه مورد نظر نگاه دارید و این نقاط را به مدت 3 دقیقه ماساژ دهید.

3- گره های انرژی را باز كنید

در این بخش از بیمار بخواهید كه روی شكم روی تشك دراز بكشد، سپس با پیدا كردن دومین مهره ستون فقرات در 2 سوی این مهره 2 نقطه وجود دارد كه ماساژ آن ها به بهبود شرایط بیمار كمك می كند. این نقطه را با كمك انگشتان شست و به صورت دورانی می توانید ماساژ دهید.

پیشگیری از آلزایمر با طب سنتی

پیشگیری از آلزایمر با ماساژ

4- كاهش سرعت بیماری با ماساژ

در این بخش دوباره از بیمار بخواهید چهار زانو بنشیند، سپس ماساژ نقطه ای نزدیك به آرنج را در هر 2 دست آغاز كنید. بهتر است ابتدا این ماساژ را روی یك دست و سپس روی دست دیگر پیاده كنید. این نقطه درست نزدیك به مفصل آرنج، جایی كه مفصل خم می شود، قرار دارد.

بهترین حالت برای ماساژ این نقطه استفاده از انگشت شست است. ماساژ این نقطه به مدت 3دقیقه بوده و مداومت بر آن به بیمار كمك می كند تا روند بیماری كندتر در بدن او پیشروی كند.

5- یك ماساژ ضروری

یكی دیگر از نقاطی كه می تواند به كند شدن روند رشد بیماری در افراد مبتلا به آلزایمر كمك كند، ماساژ نقطه ای است كه در نزدیكی زانو و بیرون پا قرار دارد. برای پیدا كردن این نقطه كافی است بیمار پاهایش را دراز كند. این نقطه در بخش بیرونی زانو و در محل مفصل زانو قرار دارد.

این نقطه را به مدت یك تا 3 دقیقه ماساژ دهید. گاهی ممكن است ماساژ این نقطه درد خفیفی برای بیمار به همراه داشته باشد.

6- 3 دقیقه ماساژ دهید

در آخرین مرحله بهتر است ماساژ كف پا را برای بیمار انجام دهید. نقطه ای بعد از قسمت گوشتی كف پا وجود دارد كه فاصله آن از 2 سوی كنار كف پا به یك اندازه است. این نقطه یكی دیگر از نقاطی است كه مسیر عبور انرژی بدن به سوی سر است.

با ماساژ این نقطه به مدت یك تا 3 دقیقه می توانید تاثیر زیادی روی بیمار خود داشته باشید. فراموش نكنید كه این ماساژ را برای هر 2 كف پا و در نقطه اشاره شده انجام دهید.

د)پیشگیری از آلزایمر با روغن های گیاهی

1-روغن کنجد

آیورودا، یک سیستم جامع پزشکی متعلق به هند ، مزایای روغن کنجد را برای درمان آلزایمر توصیف می کند. افسردگی همراه با AD ممکن است با چکاندن روغن کنجد گرم شده در بینی بهبود بیابد – باید روزی دو بار و هر بار در حدود ۳ قطره در هر سوراخ بینی، ریخته شود – یا روغن کنجد کمی گرم شده در بالای سر و کف پاها مالش داده شود.

2-روغن لیمو

چند قطره روغن لیمو یا نعناع فلفلی را در آب گرم بریزید و سپس بخار آب را استنشاق کنید. این محرک های آروماتراپی می توانند افرادی که دچار علائم معمول AD مانند بی خوابی یا افسردگی هستند، سر حال بیاورد.

پیشگیری از آلزایمر با طب سنتی

پیشگیری از آلزایمر با روغن لیمو


3- روغن نارگیل

به گزارش منتشر شده شرکت جهانی سلامت هفتمین علت مرگ و میر در آمریکا آلزایمر است و در مقاله ای که در سال ۲۰۱۱منتشر شد نشان می دهد افرادی که روغن نارگیل مصرف کرده اند به طور خارق العاده بعد از دو هفته آثار بهبودی را مشاهده کردند و این چیزی بود که پزشکان را به تعجب واداشته است.

استفاده از روغن نارگیل غذای قوی مغز به نام ” کتون ها ” به وفور در روغن نارگیل وجود دارد. روغن نارگیل حاوی چربی های سالم است که در بازسازی پوشش اعصاب و ترمیم ارتباطات مغز بسیار مفید هستند. در نتیجه، عملکرد مغز پس از مصرف دو قاشق سوپ خوری روغن نارگیل در روز، افزایش می یابد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید