از سالهای دور تبلیغ چیبس و پفک نمکی سهم بالایی در تبلیغات رسانه ملی داشت و تولیدکنندگان این دسته از مواد غذایی بین برنامه های مختلف تلویزیونی سعی می کردند کالاهای جدید خود را معرفی کنند. سرانجام سید حسن هاشمی وزیر بهداشت دست به کار شده و نامه ای خطاب به صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین علی عسگری رییس سازمان صداوسیما درباره ممنوعیت تبلیغات برخی اقلام مضرّ در تمام رسانه ها نوشته است.

تبلیغ چیپس و پفک

ممنوعیت تبلیغ چیپس و پفک

ممنوعیت تبلیغ اقلام مضر در تلویزیون

او در این نامه از ۳۶ کالا نام برده که با نگاهی به این اقلام قطعا صداوسیما دچار بحران مالی شدیدی خواهد شد؛ مگر اینکه به نوعی با رایزنی ها برخی کالاها را از این لیست معاف کند! چرا که بخش مهمی از اقتصاد این سازمان بر پایه تبلیغات است و با توجه به تعدد آگهی های بازرگانی در این رسانه چه به صورت زیرنویس و چه تیزرهای تبلیغاتی قطعا با مشکلات بسیاری روبرو خواهد شد.

ممنوعیت تبلیغ پفک، چیپس، سوسیس و کالباس اجرا می شود؟

گرچه با گذشت دو روز همچنان تبلیغ برخی کالاهای نام برده در این لیست از شبکه های مختلف تلویزیون پخش می شوند، اما با نگاهی به اقلام مذکور در این لیست از جمله: انواع روغن سرخ کردنی، انواع نوشیدنی ها ، سوسیس و کالباس و چیپس و پفک می توان نتیجه گرفت که اگر این اقدام در زمینه حذف تبلیغات کالاهای مضرّ از تلویزیون صورت بگیرد، صرفا تبلیغات فرش و شرکت های مخابراتی و موسسه های آموزشی اجازه پخش آگهی دارند.

تبلیغ پفک و چیپس

ممنوع شدن تبلیغات چیپس و پفک

گرچه تا به امروز هم این شرکت ها چنان قدرتی در تبلیغات دارند که به جرات می توان گفت تلویزیون را در تسخیر خود درآورده اند. این را می توان در همان ستاره مربع معروف و قرعه کشی های میلیونی مشاهده کرد که در همه برنامه های این رسانه نفوذ کرده اند!

پفک خوری و فشارخون در کودکان
 میزان بالای نمک پفک و شوری آن موجب عادت ذائقه کودکان به شوری شده و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری فشارخون را افزایش می دهد که این امر در بزرگسالی زمینه‌ساز بیماریهای قلبی عروقی و سکته ‌های مغزی می‌شود.
 براساس مطالعات انجام شده پفک 9 برابر حجم خود آب جذب می‌کند. بنابراین استفاده از تنقلاتی مانند چیپس و پفک باید محدود و از محصولاتی استفاده شود که در آن از رنگ طبیعی استفاده شده باشد. چیپس نیز موجب سیری کاذب می شود و چون تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کودکان را ندارد، مصرف مداوم آن قبل از غذا موجب محروم شدن کودک از غذاهای اصلی و در نتیجه کمبودهای غذایی خواهد شد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید