از جمله مهم‌ترین عوارض جانبی این جراحی زیبایی می‌توان موارد زیر را نام برد، برخی از این عارضه‌ها شایع و کوتاه مدت است و برخی طولانی مدت هستند و نیاز به درمان میباشد.

خارش:

این مشکل از جمله متداول‌ترین عارضه‌های جانبی کاشت موی سر است که بیشتر افرادی که این کار را انجام داده  دچار شده اند؛ این خارش به دلیل تحریک سیستم ایمنی و در محل پیوند فولیکول با پوست ایجاد شده و نیاز به استفاده ازاسپری ضد خارش، شامپو و دارو دارد.

ریزش موی سر:

این فرآیند از فردای روز پیوند موی سر آغاز شده و در اثر آن ریشه مو باقی مانده و ساقه مو دچار ریزش می‌شود، این یک پدیده طبیعی است و پس از سه الی چهار ماه مو‌های جدید رشد می‌کند.

خونریزی:

کنده شدن مو و خارج کردن ریشه فولیکول‌ها می‌تواند سبب خونریزی و از دست دادن خون شده و به همین دلیل افرادی که دارو مصرف می‌کنند و یا دچار کم خونی هستند باید قبل از انجام این کار با پزشک مشاوره انجام بدهند.

عفونت:

برای کاشت مو حتماً به مرکز‌های معتبر مراجعه شود و از تخصص مرتبط پزشک در زمینه کاشت مو اطمینان پیدا شود، با وجود کم بودن احتمال خطر عفونت در صورت استریل بودن وسایل و استفاده از دستکش، اما امکان بروز آن حتی یک درصد وجود دارد و به همین دلیل بیشتر پزشکان به بیماران آنتی بیوتیک تجویز دارند.

درد:

هر ۲ روش کاشت مو، جراحی محسوب می‌شود و در برخی موارد بیمار تحت بیهوشی کامل یا موضعی قرارمی گیرد. پس از به هوش آمدن یا تمام شدن اثر بی حسی امکان دارد فرد با درد مواجه شود که درصورت شدید و تداوم آن مصرف مسکن تجویز میشود.

تورم:

تورم هم یکی از عوارض عمل جراحی پیوند موی سر است و ممکن است تا چند روز به طول بینجامد، این تورم در محل پیشانی یا کناره چشم‌ها ایجاد می‌شود و درصورت برطرف نشدن در طول چند روز باید بیماربه پزشک مراجعه کند.

بی حسی:

این یکی از خطرناک‌ترین عارضه‌های جانبی است و به دلیل آسیب به اعصاب کف سر رخ می‌دهد و فرد در صورت تداوم پیدا کردن بی حسی باید حتما به پزشک مراجعه کند.

زخم:

وجود زخم نشان دهنده کیفیت پایین کار جراح در حین کاشت موی سر است و این زخم می‌تواند سبب از بین رفتن فولیکول‌های موی سر و بروز عفونت باشد.

کیست در محل پیوند موی سر:

بروز کیست نیز یکی دیگر از عارضه‌های جانبی است که پس از کاشت مو ایجاد می‌شود و معمولاً پس از یک الی ۲ هفته از بین رفته، اما درصورت ماندگاری این کیست‌ها و چرکی شدن آن‌ها بیمار باید به پزشک مراجعه کند.
افراد مبتلا به بیماری   دیابت ، آلرژی و افرادی که زخم در بدن آن‌ها دیر ترمیم می‌شود داوطلبان خوبی برای عمل کاشت موی سر نیستند، زیرا امکان شدت یافتن بیماری آن‌ها در اثر کاشت موی سر هست.
از کارشناسان به افراد توصیه می‌شود درگام اول علت ریزش مو را شناسایی کرده و با استفاده از روش‌های درمانی آن را برطرف کنند، استفاده از کلاه گیس هم یک راه حل مناسب برای افرادی است که دچار طاسی اند و کاشت مو آخرین راه است که باید با در نظر گرفتن خطر‌های آن توسط فرد انتخاب شده باشد.


آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید