گرما زدگی در فصل تابستان یکی از اتفاقاتی است که بسیار شایع است و اتفاق می افتد. قرار گرفتن طولانی مدت افراد در گرما و نور آفتاب باعث این عارضه می گردد و از جمله علل آن می توان به : تشنگی و تعریق زیاد ، پوست سرد ، بی حالی ، تهوع ، سرگیجه ، سردرد ، و در نهایت غش اشاره کرد. شایع ترین نوع  گرمازدگی در تابستان خستگی گرمایی است. و مشخصه اصلی آن تعریق فراوان و از دست رفتن آب بدن است.

نشانه های گرمازدگی در تابستان

 

انواع گرمازدگی در تابستان

بالارفتن درجه حرارت هوا و گرمای بیش از حد سبب می‌شود که تبادلات حرارتی بدن با محیط اطراف مختل شود.

به گفته محققان، زمانی که فردی در مدت زیادی در معرض گرما و نور آفتاب قرار ‌گیرد یا بدون در نظر گرفتن شرایط جسمی و سنی، بیش از اندازه فعالیت بدنی کند «خستگی گرمایی» اتفاق می‌افتد.

نتایج بررسی‌های متعدد نشان داده است، معمولا این مشکل در مردم مناطق شهری نسبت به مناطق روستایی بیشتر دیده می‌شود؛ آسفالت و بتون در مناطق شهری گرما را به میزان بیشتری جذب کرده و این موجب مضاعف شدن گرمای محیط می‌شود.

براساس نتایج به دست آمده از پژوهش‌ها، در واقع خستگی گرمایی شایع‌ترین نوع گرمازدگی است و مشخصه اصلی آن تعریق فراوان و از دست رفتن آب و املاح بدن است.

محققان می‌گویند: «تشنگی و تعریق شدید، پوست سرد، رنگ‌پریده یا برافروخته، نبض ضعیف، مردمک‌های گشاد، بی‌حالی، تهوع، سرگیجه ، خستگی، سردرد و در نهایت غش از جمله علل این نوع گرمازدگی است».

گرمازدگی در تابستان و فصل گرما

 

گرمازدگی در تابستان و خستگی گرمایی

همچنین، خستگی گرمایی به دلیل تعریق شدید و از دست رفتن مایعات و املاح بدن می‌تواند به گرفتگی عضلانی منجر شود.در این حالت معمولا در ساق یا ماهیچه‌های ناحیه شکم انقباض عضلانی روی داده و به سفتی و تغییر شکل عضله منجر می‌شود.

محققان تأکید می‌کنند، در صورتی که به خستگی گرمایی رسیدگی نشود به گرمازدگی تبدیل شده و می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

مبارزه با گرمازدگی

در نخستین اقدام برای کمک به فرد گرمازده باید سریعا وی را از محیط گرم خارج کرد و در وضعیت پشت خوابانده شود سپس با پارچه‌ای مرطوب یا کیسه یخ، گرم‌ترین نواحی (چین‌های بدن) نظیر گردن، کشاله ران ،‌ زیر بغل و پشت زانو خنگ نگه داشته شود. فرد گرمازده به علت تعریق، مایعات فراوانی را از دست می‌دهد، و غلظت خون فرد گرمازده افزایش می‌یابد؛ بنابراین خون‌رسانی به قلب و مغز دچار اختلال می‌شود در این شرایط بالا نگه داشتن پاها توصیه می‌شود. چنانچه فرد گرمازده با کرامپ‌های عضلانی، هشیار و قادر به تحمل مصرف مایعات است می‌توان مایعات خنک را به وی خوراند و به جبران نمک از دست رفته یک قاشق چایخوری نمک به یک لیتر آب (معادل ۴ لیوان) اضافه و در صورت امکان به این محلول اندکی مواد شیرین افزوده شود. در صورت عدم توانایی نوشیدن مایعات توسط فرد گرمازده انتقال وی به یک مرکز درمانی الزامی‌است، برای افراد گرمازدگی استراحت ۲۴ ساعته توصیه می‌شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید