گوش نوزاد یکی از اعضای مهم بدن او به حساب می آید و مانند سایر اعضای بدنش باید به خوبی و با دقت نظافت و مورد مراقبت قرار گیرد. تانما در این مطلب به بیان نکاتی در خصوص نظافت و مراقبت از گوش نوزادان پرداخته است.
مراحل تمیز کردن گوش نوزاد
- یک لیف حمام نرم را با آب گرم مرطوب کنید.
- از آن برای تمیز کردن مومی که در اطراف گوش خارجی نوزاد جمع شده است، استفاده کنید.
- لیف، حوله یا گوش پاک کن را هرگز در داخل گوش کودک فرو نکنید.
- بیشتر اوقات نیز هر نوع جرمی که قابل مشاهده باشد، خودبه خود می ریزد.

مراحل تمیز کردن گوش نوزاد
روش تمیز کردن گوش نوزاد با استفاده از قطره
1-کودک را به پهلو بخوابانید، به طوری که گوش مورد نظر رو به بالا باشد.
2-لبه پایین گوش را بگیرید و برای باز کردن کانال گوش، به آرامی به پایین بکشید.
3-با نگه داشتن نوزاد در حالت دراز کشیده، اجازه دهید قطره به مدت ۱۰ دقیقه درون گوش نوزاد باقی بماند. سپس فرزندتان را برعکس کنید به طوری که گوش مورد نظر سمت پایین باشد. به این ترتیب قطره همراه با جرم به سمت بیرون هدایت شود.
4-با تکه ای دستمال بیرون گوش نوزاد را تمیز کنید.
**همواره برای استفاده از قطره طبق دستور پزشک متخصص اطفال عمل نمایید و هرگز بیش از مقدار تجویز شده از قطره استفاده نکنید.
تمیز کردن گوش بیرونی نوزاد
1-یک دستمال تمیز و نرم را با آب ولرم مرطوب کنید. ( پارچه را به خوبی فشار دهید تا تمامی آب های اضافی آن خارج شود) اطمینان حاصل کنید که آب خیلی داغ نیست، زیرا این می تواند برای پوست کودک شما مضر باشد.
2- با پارچه مرطوب به آرامی پشت گوش نوزاد را تمیز کنید. و بعد کودک را بچرخانید و گوش دیگر را تمیز کنید. پارچه را داخل گوش کودک خود فرو نبرید. انجام این کار می تواند به گوش نوزاد شما آسیب برساند و یا باعث شود آب داخل کانال گوش فرو رود.

تمیز کردن گوش نوزاد با قطره
علت تجمع موم در گوش نوزادان
تجمع موم در گوش نوزادان بسیار نادر است. معمولا کانال گوش آن ها مقداری از این ماده را تولید می کند که گوش به آن نیاز دارد، اما در برخی موارد تولید بیش از حد آن می تواند در شنوایی نوزادان اختلال ایجاد کند یا باعث گوش درد یا ناراحتی آن ها شود.
- استفاده از گوش پاک کن باعث می شود که موم به داخل فشرده شود، در نتیجه به جای از بین رفتن، فشرده و متراکم می شوند.
- همچنین وارد کردن انگشت به داخل گوش، اگر موم گوش توسط انگشت نوزادتان به داخل فشرده شود ممکن است فشرده و متراکم شود.
- گوش گیر ها نیز می توانند موم گوش را به عقب فشار دهند و باعث تجمع آن ها شوند. اگر متوجه تجمع موم در گوش نوزاد خود شدید، سعی نکنید آن را در خانه از بین ببرید.
**برای از بین بردن موم گوش، حتما نوزاد را نزد پزشک ببرید، پزشک می تواند تشخیص دهد که آیا نیاز است موم گوش برداشته شود یا بی خطر است.
علت تولید و تجمع موم در گوش نوزادعلت تولید موم در گوش نوزاد
نکات مهم در رابطه با تمیز کردن گوش نوزاد
