خواص بادام زمینی بسیار زیاد است و اگر متعادل مصرف شود می تواند علاوه بر حفظ سلامتی، بدن را در برابر بسیاری از بیماری ها حفظ کند. زنان شیرده هم توصیه می شود به منظور افزایش شیر خود این آجیل خوشمزه را در رژیم غذایی خود داشته باشند. تانما در این مطلب علاوه بر خواص بادام زمینی در شیردهی، در خصوص تأثیر مصرف بادام زمینی بر شیر مادر نکاتی را مطرح می کند؛

بادام زمینی چیست؟

بادام زمینی یا پسته شامی (بادام کوهی یا پسته زمینی ) یک میوه و بوته است که بیشتر به عنوان آجیل مصرف می شود. اصالت این گیاه متعلق به آمریکای جنوبی است و از این منطقه به دیگر نقاط جهان انتقال داده شده است.

همچنین بادام زمینی یک گیاه است که به عنوان لوبیا ، نخود فرنگی و خانواده سویا شناخته شده و معروف است. در هند از بادام زمینی به عنوان دانه های خوراکی طبقه قندی شده استفاده می شود. بادام زمینی در هند بسیار رایج است.

در ضمن بادام زمینی ها کربوهیدرات کمی دارند و غنی از مواد مغذی هستند. بادام زمینی منبع بسیار عالی از پروتئین نیز هست. همچنین شامل بیوتین ،نیاسین ،فولات ، منگنز، ویتامین ایی ،تیامین ، فسفر و منیزیم همه اینها برای بدن و ذهن سالم بسیار مهم هستند.

فواید مصرف بادام زمینی در شیردهی

بادام زمینی شیر را در مادران شیرده زیاد می کند و بسیار مقوی است. در ضمن محققان دریافتند کودکان متولدشده از والدینی که در دوره شیردهی بادام زمینی مصرف کرده بودند و در طول اولین سال زندگی شان نیز به طور مستقیم محصولات بادام زمینی دریافت کرده بودند، تنها ۱.۷ درصد در معرض ابتلا به آلرژی به بادام زمینی قرار داشتند، درحالیکه این رقم در جمعیت عمومی به طورمیانگین ۹.۴ درصد است. در زیر سایر خواص بادام زمینی را مرور می کنیم:

  • حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی
  • ارتقاء سلامت پوست
  • حفظ سلامت استخوان
  • پیشگیری از آلزایمر
  • تنظیم قند خون
  • درمان افسردگی
  • بهبود عملکرد گوارش
  • مبارزه با سرطان
  • جلوگیری از لخته شدن خون و سکته مغزی
  • جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی
مضرات مصرف بادام زمینی در شیردهی

فواید مصرف بادام زمینی در شیردهی

مضرات مصرف بادام زمینی در شیردهی

مسمومیت با آفلاتوکسین

بادام زمینی بعضی اوقات می تواند آلوده به گونه ای از قالب (آﺳﭙﺮژﻳﻠﻮس ﻓﻼووس) باشد که آفلاتوکسین تولید می کند. علائم اصلی مسمومیت با آفلاتوکسین شامل از بین رفتن اشتها و تغییر رنگ زرد چشم ها (یرقان) است که از علائم بارز مشکلات کبدی است.

آلرژی زا

یکی از مهم ترین آلرژن ها می تواند بادام زمینی باشد. آلرژی می تواند به طور بالقوه خطرناک باشد.

مشکلات کیسه صفرا

مسایلی مانند مشکلات کیسه صفرا می تواند یکی دیگر از عوارض جانبی ناخوشایند بادام زمینی است . هم چنین ممکن است درد تیز و ناگهانی در سمت راست شکم تجربه کنید. این امر عمدتا به خاطر انقباض کیسه صفرا رخ می دهد.

افزایش کلسترول خون

بادام زمینی با اینکه غذای بسیار مقوی و خوبی است بعلت اینکه دارای روغن های اشباع شده می باشد، مصرف زیاد آن کلسترول خون را بالا برده و باعث تصلب شرائین می شود .

تانما علاوه بر خواص بادام زمینی و مضراتش در شیردهی، در زیر بر شرایط و روش های مصرف آن نیز اشاره کرده است؛

شرایط مصرف بادام زمینی در شیردهی

نحوه نگهداری بادام زمینی

خطر آلودگی آفلاتوکسین بستگی به نحوه نگهداری بادام زمینی دارد. خطر با شرایط گرم و مرطوب خصوصاً در مناطق استوایی افزایش می یابد. با خشک شدن صحیح بادام زمینی پس از برداشت محصول و پایین نگه داشتن دما و رطوبت در حین ذخیره ، می توان از آلودگی آفلاتوکسین به طور موثر جلوگیری کرد.

برای ذخیره بادام زمینی، آن­ها را در پوسته خود حفظ کرده و در یخچال تا 6 ماه نگه دارید.اگر نمی­توانید آن را در یخچال نگهدای کنید، می­توانید آن را به مدت 3 ماه در مکان خشک و تاریک نگهداری کنید. بادام زمینی می­تواند برای یک سال یا بیشتر به صورت منجمد نگهداری شود.

نحوه خرید و نگهداری کره بادام زمینی

هنگام خرید کره بادام زمینی به دنبال محصولات طبیعی که چربی یا شکر افزوده ندارند یا مقدار آن بسیار کم است باشید. برخی شرکت ها روغن های هیدروژنه بخشی نیز به نوع معمول کره بادام زمینی اضافه می کنند و بسته به مقداری که افزوده می شود، ممکن است چربی های ترنس نیز در آن وجود داشته باشند.

کره بادام زمینی طبیعی را می توان برای یک یا دو هفته در هوای آزاد و دو ماه در یخچال نگه داشت.

میزان مصرف بادام زمینی در شیردهی

شرایط مصرف بادام زمینی در شیردهی

میزان مصرف بادام زمینی در شیردهی

افراد می توانند روزانه حداقل 10 گرم آجیل مصرف می كنند که این 10 گرم می تواند شامل 12 عدد بادام زمینی باشد. خانم های شیرده بهتر است در خصوص زمان و میزان مصرف بادام زمینی با پزشک خود مشورت کنند.

روش مصرف بادام زمینی برای مادران شیرده

بادام زمینی خام و بو داده

شما می ­توانید از بادام زمینی به صورت خام یا بو داده لذت ببرید برای بوداده کردن بادام زمینی، آن را در یک آون با دمای 177 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید

آرد بادام زمینی

آرد بادام زمینی چربی کم تری نسبت به کره بادام زمینی دارد که محتوای پروتئین بالایی دارد. آرد بادام زمینی طعم خوبی دارد و بادام نیز بدون گلوتن است . میان وعده معروف در ایالات متحده جنوبی، است بادام زمینی در کشورهایی مانند چین، هند و غرب آفریقا محبوب است. وبا سو تغذیه مبارزه می کند. آن ها در درمان مشکلات پوستی نظیر ،خارش وآکنه بسیار موثر هستند. به عنوان محصول زیبایی به کار می رود.

کره بادام زمینی Peanut butter

500 گرم بادام زمینی پوست کنده رابا مقدری آب مخلوط کرده و بجوشانید تا کمی پخته شود ( ولی له نشود ) سپس 400 گرم روغن نارگیل را بان اضافه کرده و در داخل مخلوط کن برقی ریخته تا کاملا بصورت کره در آید . سپس کمی نمک به آن اضافه کنید .همچنین کره بادام زمینی را می توان بدون استفاده از روغن نارگیل هم تهیه کرد، کافی است که بجای روغن نارگیل آب اضافه کنید.

موارد منع مصرف بادام زمینی در شیردهی

روش مصرف بادام زمینی برای مادران شیرده

موارد منع مصرف بادام زمینی در شیردهی

  • آنهائی که دارای بیماری قلبی بوده و یا کلسترول خونشان بالا است باید از خوردن آن خودداری کنند.
  • افراد مبتلا به آلرژی باید از مصرف هر گونه غذای حاوی بادام زمینی خودداری کنند. حتی خوردن کره بادام زمینی هم به دلیل داشتن ذرات پروتئین درست نیست.
  • افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند، توصیه می کند از خوردن مواد غذایی حاوی اگزالات ها از جمله بادام زمینی و کره آن خودداری کنند، زیرا این ترکیبات احتمال بروز این سنگ ها را بالا می برند.
  • اگر افراد سنگ صفرا داشته باشند به آن ها توصیه می شود از خوردن بادام زمینی اجتناب کنند.
آیا این مطلب مفید بود؟ 4
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید