خواص دانه چیا در شیردهی هم به لحاظ افزایش کمیت شیر مادر و هم به جهت افزایش کیفیت شیر مادر بسیار مورد توجه و توصیه متخصصان تغذیه است. تانما در این مطلب ضمن بیان خواص دانه چیا و مضراتش، به بیان تأثیر مصرف دانه چیا بر شیر مادر نیز پرداخته است؛

دانه چیا چیست؟

دانه های کوچک سیاه و سفید چیا از گیاهی به نام سالویا هیسپانیکا (Salvia Hispanica) به دست می آیند که از خانواده ی نعناعیان است. دانه های چیا از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به تخم شربتی دارند. دانه چیا در گذشته جزو خوراکی های مهم برای تمدن های مایا و آزتک بوده، چرا که می توانستند انرژی خوبی از مصرف آن دریافت کنند. در واقع چیا در زبان مایاها به معنی قدرت بوده است.

طبیعت دانه چیا سرد و تر می باشد و دانه های چیا غنی از اسید های چرب امگا ۳ و اسید های چرب ضروری آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک، ویتامین های A، B، E و D و مواد معدنی فیبر، آهن، کلسیم، پتاسیم و کلسیم، فسفر و منگنز می باشند.

خواص دانه چیا در شیردهی

دانه چیا چیست

فواید مصرف دانه چیا در شیردهی

افزایش شیر مادر

دانه چیا صد در صد اُرگانیک و حاوی مواد مغذی و مواد معدنی سالمی است که می تواند میزان شیر زنان شیرده را افزایش دهد.

تأمین کلسیم برای مادر و نوزاد

دانه چیا سرشار از کلسیم و سایر مواد مورد نیاز مادران و نوزادان است.

افزایش کیفیت شیر مادر

دانه های چیا نه تنها منبع غنی از فیبر، پروتئین، کلسیم و منیزیم هستند بلکه سرشار از اسید چرب امگا 3 نیز هستند. به دلیل داشتن فیبر و پروتئین زیاد و همچنین غلظت مطلوب اسیدهای چرب، دانه های چیا به شما کمک می کنند بعد از صرف غذا احساس رضایت و پر بودن بیشتری کنید.روغن چیا همچنین منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3 بوده و طعم خنثی و خوشایندی دارد.

آرامش و رشد مغز نوزاد

دانه چیا نیز یکی از بهترین غذاهای سالمی است که هنگام شیر دادن برای آرام کردن نوزاد باید مصرف شود، بنابراین افراد باید بیشتر این دانه ها را به رژیم غذایی روزانه اضافه کنند تا به رشد مغز کودک کمک کنند.

دانه چیا چیست

فواید مصرف دانه چیا در شیردهی

رفع یبوست و پیشگیری از چاقی پس از زایمان

این مکمل غذایی بسیار عالی به بهبود مشکلات گوارشی و مدفوع نرم کمک می کند. همچنین باعث کاهش چربی های بدن پس از زایمان می شود. همچنین از دیگر خواص دانه چیا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دانه چیا سرشار از آنتی اکسیدان است.
  • تقریبا تمام کربوهیدرات موجود در دانه چیا از نوع فیبر است.
  • دانه چیا سرشار از پروتئین های خوب است.
  • فیبر و پروتئین زیاد دانه چیا برای لاغری مفید است.
  • دانه چیا سرشار از امگا ۳ است.
  • دانه چیا ممکن است خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد.
  • دانه های چیا بسیاری از مواد مغذی مهم برای سلامتی استخوان ها را دارند.
  • دانه چیا ممکن است قند خون را کاهش دهد.
  • دانه چیا می تواند التهاب مزمن را کاهش دهد.

مضرات مصرف دانه چیا در شیردهی

  • اگر دانه های چیا، بدون خیس کردن در آب خورده شوند چون می توانند تا ۲۷ برابر وزن خود، آب جذب کنند باعث ایجاد یک توده چسبنده در مری و در نتیجه خفگی می شوند.
  • زیاده روی در مصرف دانه های چیا باعث یبوست، اسهال، نفخ شکم و مشکلات گوارشی می شود.
  • دانه های چیا باعث کاهش فشار خون می شود ، کسانی که فشار خون پایین دارند بهتر است در مصرف دانه چیا احتیاط کنند.
میزان مصرف دانه چیا در شیردهی

شرایط مصرف دانه چیا در شیردهی

تانما علاوه بر خواص دانه چیا و مضراتش، در زیر بر شرایط و روش مصرف آن اشاره کرده است؛

شرایط مصرف دانه چیا در شیردهی

  • دانه های گیاهی چیا به تنهایی طعم خاصی ندارند، به همین دلیل می توانید آن ها را به هرچیزی که دوست دارید اضافه کنید.
  • همچنین نیازی نیست که دانه چیا را مانند بذر کتان یا دانه های دیگر، قبل از مصرف آسیاب کنید.
  • دانه های چیا را می توان از فروشگاه های ارگانیک و فروشگاه های بزرگ در همه ی شهر ها تهیه کرد.

میزان مصرف دانه چیا در شیردهی

توصیه می شود که روزانه تا ۲۰ گرم دانه چیا را دو بار در روز، قبل از هر وعده غذایی و یا به عنوان میان وعده استفاده کنید. کسانی که به مصرف فیبر به میزان زیاد عادت ندارند، بهتر است در یک وعده بیش از حد چیا مصرف نکنند تا در هضم مشکلی نداشته باشند. خانم های شیرده البته بهتر است در خصوص میزان مصرف دانه چیا با پزشک مشورت کنند.

روش مصرف دانه چیا برای مادران شیرده

می توانید دانه های چیا را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند سپس صبح مصرف کنید. همچنین دانه های چیا به صورت دانه های خیس خورده در آب برای تهیه انواع شربت و اسموتی، سالاد، شیر گاو و شیر بادام میوه ای و انواع سوپ و آش استفاده می شوند. همچنین پودر دانه چیا را می توان برای تهیه نان، کیک، پودینگ، سس سالاد و چای و دمنوش چیا استفاده کرد.

از آنجا که دانه چیا لعاب زیادی دارد و آب و چربی را به خوبی جذب می کند می توان از آن در تهیه انواع سس یا به جای تخم مرغ در بسیاری از دستورالعمل های آشپزی و شیرینی پزی استفاده کرد.می توانید دانه های چیا را به ماست اضافه کنید.

موارد منع مصرف دانه چیا درشیردهی

روش مصرف دانه چیا در شیردهی

موارد منع مصرف دانه چیا در شیردهی

  • برخی افراد به صورت طبیعی دارای فشار خون پایین هستند، این افراد در مورد مصرف دانه چیا با پزشک مشورت کنند.
  • حساسیت به چیا بسیار نادر است اما به هرحال احتمال دارد.افرادی که نسبت به کنجد یا دانه خردل یا مریم گلی حساسیت دارند بیشتر مواظب باشند.
  • تخم چیا ممکن است با دارو های ضد انعقاد خون مانند وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند
آیا این مطلب مفید بود؟ 100
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید