نهنگ آبی یا بازی مرگ
بازی class="sys"> نهنگ آبی (روسی: Синий кит, Siniy kit) یا چالش نهنگ آبی یک بازی غیرنرمافزاری مخفیانه که به کمک تماسهای آنلاین اینترنتی انجام میشود که نشانههایی از آن در چند کشور گزارش شدهاست. بازی متشکل از چند چالش است که مدیران آنها را در طول ۵۰ روز به بازیکنان واگذار میکنند و در چالش نهایی بازیکن نیاز به ارتکاب خودکشی دارد اصطلاح «نهنگ آبی» مربوط به پدیده ساحل نهنگ میشود که مربوط به خودکشی است.
مراحل بازی نهنگ آبی
بازی که جدیدا توی اسیا رواج پیدا کرده بازی نهنگ ابی هس که طی 50 مرحله جون انسان رو میگیره و اگه وسطش بخوایی قطع کنی چون اولش جی می استو روشن میکنی تهدیدت میکنه که ما خونتو بلدیم و اینجور چیزا و تو مجبوری بازی رو ادامه بدی.
دلایل خودکشی
چالشهای این بازی عموماً شامل چنین فعالیتهایی هستند:
-
صدمه زدن به خود
-
زود از خواب برخاستن | معنی دیدن برخاستن در خواب | تفسیر خواب برخاستن از نظر معبرین' id='72592' class='il' target='_blank' href='/خواب-برخاستن-p7022'>خواب برخاستن
-
ارتباط برقرار کردن با بقیه نهنگها
-
تعهد دادن
دختران اصفهانی اولین قربانیان بازی مرگ در ایران
روز شنبه دو دختر 17-18 ساله اصفهان خود را از پل چمران به پایین انداختند و این اولین تلفات این بازی در ایران بود. در ابتدا همگان تصور می کردند دلیل خودکشی، افسردگی جوانی است که با شنیدن صوت این دو دختر دلیل مرگ بازی "نهنگ آبی" عنوان شد.
بایستی بپذیریم که در کنار منافع بسیار، آفات جدی هم در فضای مجازی وجود دارد. به عنوان حاکمیت باید مروج ابزارهای نظارت والدین بر استفاده فرزندان از فضای مجازی و همچنین ترویج کننده نحوه صحیح استفاده کودکان و نوجوان از این فضا و کمک به تولید محتوا و سرویسهای متناسب با این سنین باشیم. این از اولین برنامههای وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم بود که بزودی اعلام خواهد شد.
دستگیری سازنده بازی نهنگ آبی
رییس پلیس فتا استان فارس ضمن هشدار به خانواده ها در مورد بازی نهنگ آبی اظهار داشت: یکی از شبکه های اجتماعی و اینترنتی که این گروهها در آن فعال هستند "وی کی" نام دارد، "وی کی" مخفف وی کنتاکته (VKontakte) شبکۀ اجتماعی روسی است که به فیسبوک شبیه است و کاربران بسیاری از جمله در روسیه، اوکراین و مولدوای و قزاقستان دارد.
سرهنگ رجبلی بیان کرد: احتمال خودکشی دو نفر و افزایش نگرانیها از رواج چالش نهنگ آبی در ایران، سال گذشته پلیس روسیه جوانی ۲۱ ساله به نام «فیلیپ بودیکین» را دستگیر کرد که گمان می رود سردسته گروهی بوده که از طریق اینترنت نوجوانان و جوانان را به خودکشی ترغیب می کرده اند.
