آروغ نوزادان یا بعبارتی بادگلو نوزاد، یکی از دغدغه های مادران پس از شیرخوردن نوزادشان است چراکه آروغ زدن باعث افزایش آرامش و خواب بهتر نوزاد خواهد شد. تانما در این مطلب علاوه بر بیان اهمیت آروغ گرفتن نوزاد، روش های درست آروغ زدن نوزاد در بیداری و خواب را نیز ذکر می کند؛

علت آروغ داشتن نوزاد

وقتی که کودک غذا می خورد حباب های کوچک هوا در معده او جمع می شود. اینها باعث ناراحتی کودک می شوند. اما با گرفتن آروغ بچه به او کمک می کنید فضای بیشتری از شکم او آزاد شده و او بهتر می تواند غذا بخورد.

دلایل آروغ گرفتن از نوزاد

آروغ های کوچک نوزاد، هوای گیرکرده در معدۀ کودک را آزاد می کند، به او احساس راحتی و آسودگی بیشتری می دهد و باعث می شود کمتر بی قراری و بهانه گیری کند. همچنین آروغ زدن فضای بیشتری را در معدۀ نوزاد آزاد می گذارد، در نتیجه او می تواند مدت طولانی تری شیر بخورد.

آروغ زدن همراه با دادن شیر کمتر در یک وعده، اما وعده های تغذیۀ بیشتر می تواند برای کودکانی که زیاد استفراغ می کنند یا نشانه هایی از ریفلاکس معده به مری دارند نیز مفید باشد. با این حال، هیچ قانونی وجود ندارد که نوزادان پس از هر تغذیه باید آروغ بزنند. برخی از نوزادان خیلی آروغ می زنند، درحالی که نوزادان دیگر به ندرت به آن نیاز دارند.

همچنین نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند به اندازۀ نوزادانی که شیر خشک می خورند به آروغ زدن نیاز ندارند، زیرا آن ها هنگام تغذیه، هوای کمتر می بلعند. اگر نوزاد را با شیر خشک تغذیه می کنید، ممکن است دریابید که انواع خاصی از سرشیشه به نام سرشیشه های ضدنفخ شاید به نوزاد شما کمک می کند تا هوای کمتری ببلعد و نیاز به آروغ زدن کاهش یابد.

روش های گرفتن آروغ نوزاد در بیداری و خواب

دلایل گرفتن آروغ نوزاد

علت دیر آروغ زدن نوزاد

وقتی نوزاد دچار دل درد و نفخ معده باشد باعث تاخیر در آروغ زدن نوزاد می شود که در این شرایط استفاده از محصولاتی مانند شربت و مشابه آن باعث سهولت در خارج کردن گاز معده می شود.

علت آروغ نزدن نوزاد

اگر شیرخوار شما بعد از شیرخوردن آروغ نزد به این معنی است که هوای زیادی در معده اش جمع نشده است. البته بهتر است قبل از خواباندن او بعد از شیرخوردن کمی او را سردوش خود نگه دارید. این کار هم محتاطانه تر است و هم باعث خواب راحت تر او خواهد شد.

روش های آروغ گرفتن از نوزاد

روی سینه یا شانه

سینۀ نوزاد را در برابر قفسۀ سینهٔ خودتان نگه دارید، به طوری که چانهٔ او روی شانهٔ شما قرار بگیرد. با یک دست او را نگه دارید و با دست دیگر به آرامی به پشت او ضربه بزنید یا پشت او را آرام مالش دهید. قبل از امتحان این روش آروغ گرفتن، برای تمیز نگه داشتن لباس خود، یک پارچه روی شانهٔ خود و حتی روی تمام پشتتان بیندازید.

بالاتر از شانه

روش دیگر این است که نوزاد را کمی بالاتر از شانهٔ خود نگه دارید، طوری که شانۀ شما با شکم نوزاد تماس پیدا کند و فشار ملایمی بر شکم او ایجاد کند که باعث آروغ زدن شود. با یک دست او را نگه دارید و با دست دیگر به آرامی به پشت او ضربه بزنید یا پشت او را مالش دهید.

یادتان باشد نوزاد را هرگز روی شانۀ خود خم نکنید. اگر از این روش استفاده می کنید، مطمئن شوید که کودک می تواند به راحتی نفس بکشد و بیش از حد به جلو خم نشده است. یک نگاه سریع در آینه برای بررسی وضعیت سر او می تواند مفید باشد. این روش ممکن است هنگامی که کودک کنترل بیشتری بر سر و گردن خود دارد بهتر عمل کند. پیش بند یا پاچۀ آروغ گیر را هم فراموش نکنید.

نشسته در دامن

نوزاد را در دامن خود بنشانید، طوری که پشتش به شما باشد. از یک دست برای نگه داشتن بدن او استفاده کنید، طوری که کف دست شما قفسۀ سینه ٔ او و انگشتانتان با ملایمت چانه و فک او را نگه دارد. مراقب باشید که انگشتان خود را دور گلوی او قرار ندهید.

کودک را کمی به جلو خم کنید و با دست دیگر به آرامی به پشت او ضربه بزنید یا پشت او را مالش دهید. قبل از امتحان این روش آروغ گرفتن، بهتر است یک پیش بند روی سینۀ کودک ببندید یا یک پارچه روی دامن خود بیندازید.

روش های گرفتن آروغ نوزاد در خواب و بیداری

روش های گرفتن آروغ نوزاد

کمک به آروغ زدن نوزاد

1-با نشستن راست و گرفتن نوزادتان در مقابل قفسه سینه خود، چانه ی او را در حال استراحت بر روی شانه خود قرار دهید. پشتیبانی از نوزاد را با یک دست انجام داده و با دست دیگر پشت معده ی او را مالش دهید. این کار حباب های هوایی را که در معده ی او به دام افتاده، ازبین می برد.


2-شما نوزاد خود را به صورت خوابیده در روی شانه خود بگذارید، به طوری که شکم او کمی با شانه های شما فشرده شود. سپس، با دست پشت او را به آرامی مالش دهید. با این کار، فشار ملایمی در معده ی او ایجاد شده و به آروغ زدن نوزاد کمک خواهد کرد.

3-محل قرار دادن نوزاد خود را با دقت در روی پاهای خودتان بررسی نمایید و در حالی که قفسه سینه او را از زیر بغل هایش، با هر کدام ازدست های خودتان به آرامی و به صورت انبری نگه داشته اید، مطمئن شوید که دست خود را به گونه ای قرار داده باشید که هر دو دست شما مانند گهواره به عنوان حامی قفسه سینه او عمل کند. شما باید مراقب باشید که نه گلوی او، بلکه چانه کوچک او را بالا بیاورید و با دست دیگر خود به آرامی پشت او را مالش دهید تا حباب های وارد شده به معده نوزاد از بین برود.

4-اولین گام برای کمک به آروغ زدن نوزاد خود به این روش، نشستن مادر در شرایط راست بدنی به طوری که پاهای او در جلو بدن باشد، است. در این حال، نوزاد را مانند زمانی که نوزاد را تنبیه می کنند، به صورت عمود بر بدن خود نگه دارید، به گونه ای که سراسر بدن نوزاد را در مقابل روی خود قرار داده باشید.سعی کنید در حالی که از زیر فک و چانه نوزاد با یک دست خود حمایت می کنید، به آرامی با دست دیگر پشت او را مالش دهید.در این حالت، مطمئن باشید که سر نوزاد شما پایین تر از بقیه بدن او قرار نگرفته باشد.

همچنین، باید درجه-ی زاویه ی قرار گرفتن نوزاد حدود 45 درجه باشد. در این روش که بیش از حد موثر است، شما باید یک پارچه تمیز را قبل از آروغ زدن نوزاد، روی پاهای خود بیاندازید و یا برای این که شیر بالا آمده و تف دهان نوزاد روی پاهای شما نریزد، از ظروف یک بار مصرف استفاده کنید.

روش های گرفتن آروغ نوزاد در خواب و بیداری

کمک به آروغ زدن نوزاد

آروغ گرفتن در خواب

1-اگر نوزاد شما دوست دارد که هنگام خواب در بقل شما باشد یا روی شکم شما دراز بکشد، راه خوبی است که بتوانید از او آروغ بگیرید، با دقت نوزاد را از روی بدن خود جدا کنید، طوری که بیدار نشود، چانه و سر او را روی شانه تان بگذارید و او را از پشت با دست بگیرید،

قبلا هم در بخش نوزاد نمناک گفتیم که کودکانی که توانایی نگه داشتن سر و گردن خود را دارند، ممکن است کمی از شانه شما فاصله بگیرند، شکم نوزاد را روی شانه تان قرار دهید، به طوری که شانه هایتان به شکم او فشار وارد کند، زمانی که شکم نوزاد به شانه شما چسبیده است، او را راحت بگذارید.

2-اگر هنگام شیر دادن کنار نوزاد خود دراز می کشید، بهترین راه برای آروغ گرفتن از او در این حالت است، نوزاد را به خود بچسبانید، سر او را نگه دارید و و شکم او را به خودتان بچسبانید یا این که می توانید به طور ضربدری او را بغل کنید و شکم او را روی پاهایتان بچسبانید تا کمی فشار به آن وارد شود،

بدن نوزاد را طوری نگه ندارید که خون به سرش نرسد، سر او را کمی کج کنید تا نفس کشیدن راحت شود، سرش را با دستتان نگه دارید، انگشت اشاره و شصت خود را روی چانه و زیر گوش او بگذارید، انگشتتان را طوری نگیرید که مقابل گلو یا گردن باشد، تا بتواند راحت تر نفس بکشد، تا حد امکان صبر کنید تا راحت تر نفس بکشد.

3-روی یک صندلی نشسته و تکیه دهید و زاویه 130 درجه به خود بگیرید، همچنین می توانید که یک بالش برای حفظ تعادل زیر دستتان بگذایرد، برای نگه داشتن نوزاد دستتان را پشت کمرش قرار دهید. این کار را ادامه دهید تا زمانی که صدای آروغ نوزادتان را بشنوید. این کار بهترین راه برای نوزادانی است که خواب سنگین دارند و یا کودکانی که دوست دارند دمر بخوابند.

فیلم روش های آروغ گرفتن از نوزاد

در زیر شما می توانید فیلم روش های آروغ گرفتن از نوزاد را مشاهده کنید

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید