هورمون عشق اکسی توسین نام دارد این هورمون وقتی که فردی دلبسته کسی شود در بدن ترشح می کند و باعث سرخوشی و امید به زندگی در فرد می شود در حقیقت می توان گفت این هورمون جزو هورمون هایی است که ترشح آنها نه تنها دلایل فیزیولوژیک، بلکه احساسی دارد.

عاشقی

اکسی توسین هم هورمونی است که «بانوی عشق» لقب گرفته است

هورمون اکسی توسین باعث وابسته شدن و عشق دو فرد به هم می شود و افراد را به داشتن یک زندگی بادوام، رابطه زناشویی مکرر و داشتن فرزند و …. ترغیب می کند.

هورمون عشق چیست؟

وقتی فردی حس می کند عاشق طرف مقابل شده، حالت سرخوشی به او دست می دهد و این حالت نتیجه فعالیت فنیل اتیل آمین یا نوعی آمفتامین مغزی طبیعی است که در شکلات هم وجود دارد و انرژی و اشتیاق فرد را افزایش می دهد…

سال هاست که علم در حال کاوش منشأ عصبی - زیستی احساسات ماست . داستان پریان پر است از عشق در اولین نگاه، ازدواج ، بچه دار شدن، خوشبخت زندگی کردن و مرگ. باوجود مشغله های دنیای امروز، داشتن چنین زندگی ای، آرزوی هر زوجی است… همه مرد و زن هایی که با هم ازدواج می کنند، دوست دارند زندگی شان دوام داشته باشد. دانش امروز نشان می دهد احتمالا نوع عمل هورمون های ما در داشتن یک زندگی سعادتمند دخیل هستند.

در اولین برخورد، بدن شما و فرد مقابلتان اطلاعات متفاوتی را رد و بدل می کنند. تبادل اطلاعات با هورمون ها، نوعی ترکیبات حیاتی که از غدد لنفاوی زیر بغل، اطراف اندام های جنسی ترشح می شوند، انجام می گیرد. فرومون های آزاد شده از بدن فرد این اطلاعات را به طرف مقابل در غده ای واقع در زیربینی انتقال می دهند.

عاشقی

اکسی توسین باعث وابسته شدن و عشق دو فرد

به دلیل همین ترکیب های حیاتی است که هر فردی بوی مخصوص به خود را دارد و طرف مقابل قادر به تشخیص این بوست. زنان بهتر از مردان می توانند از روی بوی بدن افراد به اطلاعات آنها دست پیدا کنند و مثلا میزان جاذبه جنسی یا خیانتکار بودن یا نبودن مردان را تشخیص دهند. بعد از طی مرحله نخست، در صورتی که نگاه، خنده یا ژستی از فرد مقابل باعث جذب زن یا مرد شود، شخص احساس می کند عاشق طرف مقابل است. دلیل آن هم افزایش آدرنالین در بدن است که فعالیت مغزی را افزایش می دهد

و باعث می شود فرد احساس خوبی داشته باشد. وقتی فردی حس می کند عاشق طرف مقابل شده، حالت سرخوشی به او دست می دهد و این حالت نتیجه فعالیت فنیل اتیل آمین یا نوعی آمفتامین مغزی طبیعی است که در شکلات هم وجود دارد و انرژی و اشتیاق فرد را افزایش می دهد. البته اثر فنیل اتیل آمین دوام چندانی ندارد و برای اینکه این حالت در فرد بماند به فعالیت هایی نیاز است تا دوباره سبب ترشح آن شوند.

عاشقی

اکسی توسین هورمون عشق

طبیعت برای آنکه شما را همچنان مجذوب همسرتان نگه دارد، ماده دیگری در گنجه دارد. دوپامین، حامل عصبی، مسبب حس خوشبختی و آرامش است. اکسی توسین هم هورمونی است که بانوی عشق لقب گرفته است. صدای فرد مورد علاقه ، خاطرات شیرین ، حتی یک نگاه مهربان باعث ترشح این هورمون در بدن می شود. اکسی توسین به مقدار بسیار زیادی در اولین رابطه عاشقانه در بدن ترشح می شود و البته این هورمون عامل انقباض های دوره زایمان است.

وقتی دو نفر به هم وابسته می شوند و اعتماد کامل بینشان شکل می گیرد، ترشح این هورمون در بدن آغاز می شود و در حقیقت می توان گفت این هورمون جزو معدود هورمون عشق است که ترشح آنها نه تنها دلایل فیزیولوژیک، بلکه احساسی دارد. اکسی توسین باعث وابسته شدن و عشق دو فرد به هم می شود و افراد را به داشتن رابطه زناشویی مکرر، یک زندگی بادوام، داشتن فرزندان و…ترغیب می کند. شاید این سوال در ذهنتان پیش بیاید که با وجود ترشح این هورمون، چطور همسران عشق را فراموش می کنند و جدا می شوند؟

در جواب باید گفت برای ترشح مداوم این هورمون لازم است که زوجین دینامیک و فعال باقی بمانند. وزن و مرد خلاق باشند و مدام در مورد خاطرات یا آرزوهایشان صحبت کنند. هر جرقه ای می تواند سبب ترشح اکسی توسین شود. هورمون عشق اگر جرقه ای نباشد، طبیعی است که به مرور آتش خاموش می شودرور زمان میزان دوپامین ترشحی بدن کاهش می یابد و از میزان اشتیاق کاسته می شود. برای افزایش آن لازم است. برای تداوم زندگی، ایجاد خلاقیت و تازگی بر عهده جنس مونث است در غیر این صورت عشق به راحتی از بین می رود و کاری از دست هورمون ها برنمی آید.

نام علمی هورمون های عشق چیست؟

مقادیر زیاد دوپامین به ترشح نور اپی نفرین بیشتر می انجامد که تمرکز، حافظه کوتاه مدت، بیش فعالی ، بیخوابی و رفتار جهت دار را تقویت می کند. به عبارت دیگر دو طرف در این مرحله از عشق، به شدت روی رابطه خویش تمرکز دارند و به اغلب چیزهای دیگر توجهی نمی کنند.

عاشقی

وقتی دو نفر به هم وابسته می شوند و اعتماد کامل بین شان شکل می گیرد ترشح این هورمون در بدن آغاز می شود

تبیین محتمل دیگر برای این تمرکز شدید و نگاه دلخواه که در مرحله جذبه دیده می شود، توسط پژوهشگران یونیورستی کالج لندن ارائه شده است. آنها کشف کرده اند

که افراد عاشق، سرتونین کمتری دارند و دیگر اینکه مدارهای عصبی مرتبط با ارزیابی دیگران در آنها سرکوب شده است.

این مقدار اندک سرتونین همان چیزی است که در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری – عملی دیده می شود و این احتمالا تبیین می کند که چرا عاشق در باره معشوق خویش این همه وسواس فکری دارد.

دوپامین به نوبه خود تولید اکسی توسین را تحریک میکند که گاهی « ماده شیمیایی آغوش » نامیده می شود. اکسی توسین بیش از همه به نقشی که در ایجاد انقباض حین زایمان و کمک به شیردهی نوزاد دارد شناخته می شود. دانشمندان اکنون بر این باورند که هر دوجنس هنگام آغوش و نوازش این هورمون پرورشی را ترشح می کنند و میزان آن در زمان ارگاسم ( اوج لذت جنسی ) به اوج می رسد.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید