اثر کرونا بر چشم شامل مواردی چون قرمزی، عفونت و خارش است که در موارد نادری به همراه سایر علائم کرونا ویروس ، امکان دارد در افراد بروز پیدا کند. تانما در این مطلب قصد دارد علاوه بر اثرات کرونا بر بینایی، نکاتی را در خصوص نشانه های کرونا در چشم مطرح کند؛

ویروس کرونا چیست؟

کرونا ویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که می توانند حیوانات و انسان ها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروس های کرونا که تاکنون شناخته شده اند، موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسانها می شوند. که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.

ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است موجب بیماری عفونی کووید 19 میشود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع طغیان اخیر در دسامبر سال 2019 در شهر ووهان،کشور چین، ناشناخته بود.

انواع کرونا

انواع متفاوتی از ویروسهای کرونا وجود دارند که شدت بیماری و شیوع آنها مختلف است. تا کنون 7 نوع از این ویروس یافت شده است که می توانند بر سیستم ایمنی انسانها اثر بگذارند و آن را درگیر کنند. رایج ترین ویروسها به شرح زیر هستند:

  • 229E (ویروس کرونا آلفا)
  • NL63 (ویروس کرونا آلفا)
  • OC43 (ویروس کرونا بتا)
  • HKU1 (ویروس کرونا بتا)

در موارد نادرتر، ویروس MERS-CoV نیز می تواند شیوع پیدا کند که بسیار خطرناکتر از ویروسهایی است که در بالا ذکر گردیدند. این ویروس سبب بروز سندروم دستگاه تنفسی خاورمیانه (MERS ) می شود. ویروس SARS-CoV مشابه همین ویروس است که سبب بروز بیماری سندروم حاد دستگاه تنفسی (سارس) می شود.

در سال 2019، نوع خطرناک و جدید این ویروس شیوع پیدا کرد که هنوز نامی رسمی بر روی آن گذاشته نشده است. عموم به این بیماری که از طریق این ویروس جدید انتقال پیدا می کند، بیماری کرونا می گویند. مقامات بهداشت و سلامت این ویروس را 2019nCov- (ویروس جدید کرونا 2019) می نامند.

اثرات کرونا بر چشم

انواع کرونا

نشانه های کرونا

علائم شایع

  • تب
  • سرفه ­ی خشک
  • خستگی
  • کوفتگی و درد
  • گلودرد
  • اسهال
  • ورم
  • سردرد
  • از دست دادن بویایی یا چشایی
  • جوش زدن پوست یا رنگ­ پریدگی انگشتان دست و پا

علائم جدی و خطرناک

  • به سختی نفس کشیدن یا کم ­آوردن نفس
  • درد یا فشار روی قفسه­ ی سینه
  • از دست دادن توانایی حرکت یا تکلم

اثرات کرونا بر چشم

طبق مطالعات دیگر در ایتالیا، ویروس کرونا می تواند هفته ها در چشم بماند و باعث گسترش بیماری کووید 19 در بیماران شود. دانشمندان در بیمارستان «انستیتو ملی بیماری های عفونی» در شهر رم، روی علایم زنی ۶۵ ساله، پس از بازگشتش از شهر ووهان چین و ابتلا به ویروس کرونا، مطالعه کرده اند. وقتی چشمان این زن دچار ورم ملتحمه (عفونت چشمی که موجب قرمزی و خارش چشم می شود) شد، پزشکان تصمیم گرفتند به طور مکرر از چشمان او نمونه برداری و اثر کرونا بر چشم او را بررسی کنند.

محققان کشف کردند ویروس کرونا تا مدت ۲۱ روز پس از شروع بستری شدن او در بیمارستان ، روی نمونه های چشمی باقی مانده بود. نتایج تحقیقات این پژوهشگران که در سالنامه داخلی پزشکی منتشر شده، نشان می دهد «مایع چشم بیماران مبتلا به ویروس کرونا ، ممکن است منبع بالقوه عفونت باشد.» متخصصان ایتالیایی گفته اند تحقیقات آن ها نشان می دهد چشم نمی تواند مجرای ورودی ویروس کرونا باشد اما ممکن است منبع این بیماری واگیردار باشد.

نشانه های کرونا

اثرات کرونا بر چشم

1)کرونا و تاری دید

مواردی وجود دارد که نشان دهد کووید-۱۹ بر بینایی فرد تأثیر می گذارد، اما نمی توان رابطه مستقیم علت و معلولی بین آن ها ایجاد کرد و برای پیدا کردن رابطه ای میان این دو می بایست داده های بیشتری درباره مشکلات چشمی مرتبط با کووید-۱۹ جمع آوری کرد.

همچنین براساس مطالعه ای جدید مشکلات چشمی در حدود یک سوم بیماران شهر ووهان گزارش شده بود. علائم چشمی در بیماران شهر ووهان عبارت بودند از: التهاب ملتحمه، قرمزی چشم (هیپرمی)، ورم (کموسیس)، پرآب شدن (اپیفورا) و ترشح و چسبندگی فزاینده چشم. هر کدام از علائم فوق ممکن است بر بینایی تأثیر بگذارد و به بیماران مبتلا به کرونا توصیه می شود بااحتیاط رانندگی کرده و یا درصورت تاری شدید و یا دوبینی از رانندگی خودداری کنند.

2)کرونا و قرمزی چشم

قرمزی چشم هم می تواند اثر کرونا بر چشم باشد و حدود ۱٪ تا ۳٪ از افراد مبتلا به کووید 19 به التهاب ملتحمه (قرمزی چشم) مبتلا می شوند. اگر چشمان شما قرمز است، احتمال اینکه به دلیل ویروس کرونا نباشد نیز وجود دارد. در صورت داشتن قرمزی چشم همراه با سایر علائم کووید ۱۹ با پزشک خود تماس بگیرید.

بنابراین اگر فردی دچار علائم عمومی عفونت یعنی بی اشتهایی، ضعف، تب، بدن درد و سردرد به همراه مشکلات ریوی شود، قطعا نخستین تشخیص کرونا است و باید طبق دستورالعمل های بهداشتی اقدام کند. اگر فردی نیز علائم عمومی عفونت به همراه درد شکم یا اسهال یا قرمزی چشم داشته باشد باید به ابتلا به کرونا توجه کند.

3)کرونا و خارش چشم

مهم ترین عامل تمایز بین آلرژی و کووید ۱۹ علائم خارش مانند خارش چشم، خارش بینی و عطسه است. اگر این موارد را تجربه می کنید، دلیل آن به احتمال زیاد آلرژی های محیطی است نه کرونا. البته در مواردی در عفونت چشم بر اثر کرونا نیز نشانه هایی چون خارش و سوزش و قرمزی دیده شده است.

4)کرونا و عفونت چشم

کرونا یک بیماری ناشناخته است و بیشتر ارگان های بدن را درگیر می کند و ابتلا به کرونا می تواند قرمزی، تورم و خارش که از علایم عفونت چشم است، برای بیماران به همراه داشته باشد و همچنین احتمال دارد در مواردی به دلیل درگیری و انسداد عروق، منجر به نابینایی چشم شود. بنابراین اگر فرد علاوه بر التهاب ملتحمه، تب، سرفه یا تنگی نفس نیز داشت باید به پزشک مراجعه کند.

اثرات کرونا بر بینایی و چشم

کرونا و عفونت چشم

محافظت از چشم در مقابل کرونا

  • دست های خود را مرتب بشویید. بهداشت لنزهای چشم خود را به خوبی رعایت کنید و از لمس یا مالش بینی، دهان و چشم هایتان خودداری کنید.
  • افراد تا جای ممکن باید از حضور در معرض جمعیت زیاد پرهیز کنند.
  • افراد در جاهای شلوغ از ماسک و شیلد استفاده کنند.
  • اگر برخی افراد اگر از لنزهای چشمی استفاده می کنند، از این به بعد از عینک استفاده کنند. این کار باعث می شود که چشم ها از تماس دست در امان باشد و احتمال لمس چشم توسط دست کمتر شود .
  • همچنین عینک به محافظت از چشم ها در برابر قطرات تنفسی نیز کمک می کند.
  • اگر از یک بیمار کووید-۱۹ مراقبت می کنید یا عضو کارکنان بیمارستانی هستند، بهتر است از عینک های ایمنی استفاده کنید که محافظت بیشتری از چشم ها ایجاد می کنند.
  • در صورتی که از داروهای چشمی خاصی استفاده می کنید، آن ها را قطع نکنید.
  • اگر احساس خارش یا مالیدن چشم خود و یا حتی نیاز به تنظیم عینک خود دارید، به جای انگشتان خود از یک پارچه استفاده کنید.
  • اگر به هر دلیلی مجبور هستید چشمان خود را لمس کنید، حتی برای استفاده از داروهای چشم، ابتدا دستان خود را با آب و صابون به مدت دست ککم ۲۰ ثانیه بشویید. سپس بعد از لمس کردن چشم خود دوباره آن ها را بشویید.
  • خشکی چشم می تواند منجر به افزایش خارش و نیاز به تماس با چشم ها می شود. بنابراین استفاده از قطرات مرطوب کننده چشم را به عادات خود اضافه کنید.
  • اگر در مورد چشم و بینایی خود سؤالی دارید، حتماً از چشم پزشک خود سوال کنید.
  • چای تازه دم و بدون عطربهترین مایع ضدعفونی و تر کننده برای چشم است و همچنین برای ضدعفونی کردن چشم از انواع مختلف قطره ها نیزاستفاده می شود.
  • مواد ضد عفونی کننده که منجر به نابوی ویروس کرونا می شوند، سمی هستند و به هیچ وجه نباید داخل دهان، بینی و چشم ریخته شوند.
  • در هر جا هستید، باید در و پنجره ها باز شوند تا هوا رد و بدل شود
درمان عفونت چشم بر اثر کرونا

محافظت از چشم در برابر کرونا

درمان عفونت چشم کرونایی

عفونت چشم می تواند اثر کرونا بر چشم باشد بنابراین اگر فردی مبتلا به عفونت چشم(التهاب ملتحمه) در اثر کرونا شد، در صورت لمس کردن چشمان خود ممکن است دیگران را نیز آلوده کرده و بدون شستن یا ضدعفونی کردن دستان خود، افراد یا سطوح را لمس کند، باید از دست زدن به صورت، به خصوص غشاهای مخاطی در دهان، بینی و چشم خودداری شود.

برای از بین بردن عفونت چشم در مواردی از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود. از طرفی از آنجایی که الکل و سایر مواد نابود کننده کرونا برای چشم مضر هستند و نباید داخل چشم ریخته شوند، هیچ ماده ضدعفونی کننده ای برای جلوگیری از ورود این ویروس به چشم وجود ندارد.

چشمان خود را نمالید و قطره های مرطوب کننده چشم ممکن است به رفع خارش کمک کنند، قبل و بعد از ریختن قطره در چشم، دست های خود را به مدت ۲۰ ثانیه بشویید و اگر نیاز است که چشمان خود را لمس کنید، به جای استفاده از انگشتان از دستمال استفاده کنید.

درمان قرمزی چشم کرونایی

در صورت مشاهده قرمزی چشم هایتان نگران نشوید. در این شرایط کافی است با یک چشم پزشک تماس گرفته و دستورالعمل های او را برای مراقبت از چشم های خود دنبال کنید. توجه داشته باشد در صورت عفونت چشم ها دست زدن به آن ها می تواند منجر به انتشار عفونت شود. بنابراین دست های خود را مرتبا شسته و لیوان و حوله و دیگر وسایل خود را با دیگران به اشتراک نگذارید. همچنین به بیماران توصیه می شود بااحتیاط رانندگی کرده و یا درصورت تاری شدید و یا دوبینی از رانندگی خودداری کنند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید