جای جوش در صورت، امکان دارد هر فردی را دل نگران کند زیرا مستقیما با زیبایی او در ارتباط است. بنابراین از سطحی بودن تا عمقی بودن جای جوش، روش های مختلفی را برای درمان به کار می برند. تانما در این مطلب برخی روش های مؤثر برای رفع جای جوش صورت را بیان می کند؛

جای جوش چیست؟

جای جوش اثری است که بعد از آسیب پوستی یا آکنه بر روی پوست باقی می ماند. وقتی فولیکول مو یا منافذ پوست با چربی های اضافی، سلول های مرده یا حتی عوامل خارجی مانند باکتری ها پُر می شوند، جوش ایجاد می شود. سپس این منافذ متورم می شوند تا در مناطق جداکننده ی فولیکول شکاف ایجاد کنند.

اگر این شکاف نزدیک سطح پوست ایجاد شود، جوش کوچک خواهد بود و زود بهبود می یابد. جوش، یک دستی بافت پوست را بر هم می زند و حالتی مانند زخم روی پوست ایجاد می کند. اگر این زخم به درستی درمان نشود ممکن است باکتری های موجود در آن به طور کامل از بین نروند و دوباره جوش بزنید.

روش های از بین بردن جای جوش صورت

1-از بین بردن جای جوش با کرم

کرم های موضعی برای از بین بردن جای جوش ممکن است کمی گران باشند اما نسبت به درمان های طبیعی سریع تر عمل می کنند. برای انتخاب بهترین کرم برای از بین بردن جای جوش به دنبال ترکیبات زیر در آن باشید:

  • کوجیک اسید
  • ویتامین C یا ویتامین E
  • رتینول یا ویتامین A
  • کرم هایی بر پایه ی کورتیزون
از بین بردن جوش صورت با دستگاه

از بین بردن جوش صورت با کرم

2-از بین بردن جای جوش با دستگاه

در این روش توسط دستگاه سعی دربرداشتن لایه های سطحی پوست می شود. جای جوش های عمیق تر نیاز به لایه داری بیشتر داند. این عمل هر 2 یا 3 هفته یک بار تکرار می شود و خیلی مناسب جوش های عمیق نیست. این روش هم می تواند جوش های فعال و هم جای جوش های سطحی را برطرف کند و پوستی صاف و روشن برای شخص به ارمغان بیاورد. درمان با میکرودرم ابریژن تقریباً بی عارضه و بدون دروه بهبودی طولانی مدت است.

3-از بین بردن جای جوش با لیزر

برای این کار از اشعه ی متمرکز نور لیزر استفاده می شود تا نقاط تیره ی به جا مانده از جای جوش یا آکنه را از بین ببرد. این عمل در کلینیک انجام می شود و جای جوش را بلافاصله از بین می برد. عمل لیزر برای درمان جای جوش ، ۱۵ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد.

با توجه به عمق لکه های تیره ی به جا مانده بر پوست، طی یک تا سه جلسه درمان، جای جوش ها کاملا برطرف می شوند. در هر صورت، نتیجه ی لیزر را بلافاصله می توانید ببینید و با مقایسه ی عکس های قبل و بعد از لیزر می توانید به این تغییرات پی ببرید.

4-از بین بردن جای جوش با طب سنتی

از بین بردن جای جوش با جوش شیرین

جوش شیرین خاصیت لایه برداری دارد. بنابراین می تواند به عنوان یک درمان خانگی برای از بین بردن جای جوش به کار رود. این ماده با ساییدن بافت نقاط تیره و جای جوش، باعث می شود این نقاط به تدریج از بین بروند. اگر مرتب از آن استفاده کنید می توانید به سرعت جای جوش هایتان را از بین ببرید.

  • برای این کار ابتدا باید خمیری از بی کربنات سدیم تهیه کنید.
  • جوش شیرین را در ظرفی بریزید، کمی آب اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری یک دست آماده شود.
  • خمیر را روی جای جوش قرار بدهید. بگذارید خمیر در طول شب روی جوش بماند و صبح آن را بشویید.

جوش شیرین همچنین باعث درخشندگی پوست می شود. اگر می خواهید پوستی جوان و درخشان داشته باشید، می توانید در دستور العمل بالا، گلاب را جایگزین آب معمولی کنید. با استفاده ی مداوم، طی چند روز تا یک هفته از شر جای جوش ها خلاص می شوید.

از بین بردن جوش صورت با جوش شیرین

از بین بردن جوش صورت با گلاب

از بین بردن جای جوش با گلاب

از آنجایی که گلاب، ویژگی های ضدباکتریایی و متعادل کننده سطح pH پوست را دارد، می تواند پوست صورت را از شر چربی های اضافی رها کند و از احتمال جمع شدن آنها در منافذ پوست بکاهد. بدین ترتیب پوست جوش نمی زند.

  • ابتدا صورت تان را با نوعی پاک کننده تمیز کرده و سپس به آرامی صورت تان را خشک کنید.
  • شیشه اسپری را پر از گلاب خالص کنید.
  • اکنون کمی گلاب به روی صورت تان اسپری کنید. اجازه دهید گلاب، ۲۰ ثانیه روی صورت تان باقی بماند. سپس با استفاده از دستمال کاغذی، آن را تمیز کنید.
  • اکنون صورت تان را با نوعی مرطوب کننده غیرمولد جوش، مرطوب کنید.
  • این کار را در طول روز، ۳ تا ۴ بار تکرار کنید.

از بین بردن جای جوش با سرکه سیب

سرکه سیر به عنوان یک ماده طبیعی خوب برای شست و شو و همچنین مراقبت از پوست کاربرد دارد.

روش اول

در زمینه درمان زخم های پوستی، سرکه سیب را با عسل ترکیب کرده و پس از ده دقیقه آن را بر روی پوست خود قرار دهید. این کار را سه بار در روز انجام دهید تا بهترین نتایج حاصل شوند.

روش دوم

همچنین یک پارچه کوچک را ابتدا در سرکه سیب و سپس در آب قرار دهید و آن را بر روی ناحیه مورد نظر بگذارید. این کار می تواند از قرمزی جوش جدید بکاهد و همچنین از ایجاد هرگونه جوش سر سفید و چرکی جلوگیری کند.

از بین بردن جای جوش با عسل

عسل درمان خوبی برای آکنه و جوش های قرمز و ملتهب است. عسل به علت خاصیت ضدباکتری ای که دارد درمان خوبی برای بسیاری از مشکلات پوستی محسوب می شود. یکی از این کاربردها از بین بردن نقاط تیره و جای جوش های پوستی است. توصیه می شود برای درمان جای جوش از عسل خام استفاده کنید. روش استفاده به صورت زیر است:

  • کمی عسل خام را مستقیما روی نقطه ی جوش قرار بدهید.
  • بگذارید شب تا صبح روی صورت تان بماند و صبح آن را با آب تمیز بشویید.
  • این کار را هر روز تکرار کنید تا به سرعت و به طور دائمی از شر جای جوش ها خلاص شوید.
از بین بردن جوش صورت با طب سنتی

از بین بردن جوش صورت با عسل

5-از بین بردن جوش با روش خانگی

از بین بردن جای جوش با خمیر دندان

خمیر دندان هایی که نعناع دارند می توانند باعث سوزش پوست تان شوند. اما خمیر دندان نه تنها لکه های تیره ی جای جوش را روشن می کند بلکه با کوچک کردن جوش ها، روند درمان آنها را نیز تسریع می بخشد. با این حال ما توصیه نمی کنیم که از خمیر دندان به عنوان یک درمان خانگی برای جوش هایتان استفاده کنید چون می تواند به راحتی پوست را بسوزاند و آسیبی که وارد می کند بیشتر از فایده های آن است.

از بین بردن جای جوش با یخ

یک تکه یخ را داخل یک تکه پارچه بگذارید و آن را هر یک ساعت حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی جوش قرار دهید؛ البته حواستان باشد که هر وقت احساس درد کردید؛ یخ را بردارید.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید