استریا بارداری مشکلی نسبتا شایع میان خانم های باردار است و در دوران بارداری و حتی پس از زایمان، این مسأله را تجربه می کنند. البته استریا یا ترک پوستی در بارداری را می توان با روش های مختلفی درمان کرد. تانما در این مطلب از روش های درمان استریا بارداری در حین بارداری و پس از زایمان برایتان می گوید؛

استریا بارداری چیست؟

شکم زنان باردار رشد بسیار زیادی را پیدا می کند به همین دلیل ممکن است آنها دچار استریا در بارداری می شوند که این مشکل همان کشیدگی پوست است البته نه کشیدگی بسیار معمولی بلکه کشیدگی بسیار سختی که مشکلات بسیار زیادی را به همراه دارد . همراه با اضافه وزن زنان است . این مشکل در بیشتر مواقع سبب خارش و کشیدگی پوست زنان باردار می شود .

دلایل استریا در بارداری

ژنتیک و وراثت

از مهم ترین عوامل ایجاد استریا ژنتیک است، اگر مادر شما ترک های پوستی ناشی از بارداری داشته باشد انتظار می رود شما نیز در این دوره تجربه ی مشابهی داشته باشید.

سن بارداری

در سنین پایین، پوست مانند نواری لاستیکی محکم است و تحت فشار زیاد ترک می خورد. با افزایش سن، پوست استحکام اولیه را از دست می دهد و بر اثر کشش کمتر دچار ترک می شود. بنابراین خانم هایی که در سنین پایین باردار می شوند بیشتر شاهد ترک های پوستی خواهند بود.

افزایش وزن

افزایش سریع وزن، باعث کشیدگی بیش از حد پوست می شود و استریا زمانی به وجود می آید که پوست انعطاف لازم را در برابر سرعت کشیده شدن نداشته باشد، چیزی که در دوران بارداری بسیار رخ می دهد.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی می توانند موجب افزایش شکنندگی پوست شوند و آن را بیشتر در معرض ترک خوردن قرار دهند. اگر آثار ترک های دوران نوجوانی و بلوغ بر روی پوستتان وجود دارد احتمال دارد در دوران بارداری نیز مجدداً دچار این عارضه شوید.

نشانه های استریا در بارداری

دلایل استریا در بارداری

نشانه های استریا در بارداری

پوست پیش از پدیدار شدن ترک های پوستی نازک و صورتی رنگ می شود و فرد احساس خارش می کند. ترک های روی پوست ابتدا به صورت رگه های برآمده چین داری ایجاد می شود که بسته به رنگ پوست قرمز، صورتی، ارغوانی، قهوه ای مایله به قرمز یا قهوه ای تیره هستند. این رگه ها در نهایت محو و مسطح می شوند و به مرور رنگشان به نقره ای تغییر می یابد و دیگر چندان جلب توجه نمی کنند. البته این فرایند ممکن است سال ها به طول بیانجامد.

پیشگیری از استریا بارداری

پوستتان را مرطوب كنید

برای جلوگیری از ترک شکم در بارداری توصیه می شود از ماه سوم بارداری به طور مرتب از مرطوب كننده ها استفاده كنید. به كمك ماساژهای دورانی، كرم را روی نقاط حساس یعنی سینه، شكم و باسن و ران ها بمالید تا جذب پوست شود. بعد از زایمان هم می توانید به مدت 3 ماه از كرم های سفت كننده پوست استفاده كنید تا پوست شما حالت كشسانی قبل از بارداری را باز یابد. بعد از زایمان با ادامه دادن این كار به مرور شكاف ها سفید و نازك و كم عمق می شود.

می توانید از كرم های ضدترك هم استفاده كنید، اما اگر سردی این كرم ها را نمی پسندید از روغن های گیاهی کمک بگیرید. البته نوع پوست هر خانمی متفاوت از دیگری است، پس نمی توان یك نوع روغن یا كرم را به همه توصیه كرد. بنابراین با متخصص پوست مشورت كنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

وزنتان را كنترل كنید

بهترین راه برای پیشگیری از اضافه وزن ناگهانی و تركیدن پوست، كنترل وزن در طول بارداری است. از همان ماه های نخست بارداری، تغییرات هورمونی باعث افزایش اشتها می شوند، اما با توجیه این مساله كه باردارید یا ویار دارید نباید رژیم غذایی خود را رها كنید. برای 2 نفر غذا بخورید، اما نه به اندازه 2 نفر!

اگر بیش از اندازه به موادغذایی شیرین یا چرب ویار دارید با متخصص زنان یا مشاور تغذیه صحبت كنید تا عادت های غذایی خوب را طی 9 ماه به شما یادآوری كند. سعی كنید موادغذایی حاوی ویتامین E را بیشتر مصرف كنید تا كشسانی پوستتان تقویت شود. روغن های گیاهی، بادام، گردو، اسفناج و كلم حاوی ویتامینE هستند.

درست بایستید

البته اضافه وزن به تنهایی باعث بروز استریا نمی شود، بلكه هر چه بیشتر به سمت جلو خم شوید و وزن شكم به جلو بیافتد، پوست دچار آسیب بیشتری در ناحیه كلاژن درم می شود. پس سعی كنید در دوران بارداری وضعیت بدنی مناسبی داشته باشید و به جای آنكه به سمت جلو خم شوید و وزن جنین را روی پوست شكم بیندازید، صاف بایستید و وزن آن را به داخل لگن انتقال دهید.

درمان استریا در بارداری

پیشگیری از استریا در بارداری

تانما در ادامه مطلب به روش درمان استریا بارداری پرداخته است؛

درمان استریا در دوران بارداری

1-روغن درمانی

روغن زیتون

یکی از پر طرفدارترین روغن ها در دوران بارداری برای جلوگیری و رفع ترک های پوستی یا استریا بارداری روغن زیتون است. مقداری روغن زیتون کف دستان خود بریزید و ناحیه شکم، و دور ناف و پهلوهای خود را به طور منظم ماساژ دهید. بلافاصله پس از مالیدن روغن روی ترک های پوستی حمام کنید. ممکن است این کار یک فرآیند زمان بر باشد، اما ارزشش را دارد. همچنین می توانید روغن زیتون را با آب و سرکه مخلوط کنید و به عنوان کرم شب از آن استفاده کنید. استفاده از روغن زیتون باعث لایه برداری و رطوبت پوست می شود.

روغن کرچک

روغن کرچک را روی ترک های پوستی بمالید. سپس روی آن را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید. حال یک بطری حاوی آب داغ روی آن بگذارید. 30 تا 40 دقیقه به همین وضع باشید این کار به درمان ترک های پوستی کمک می کند. گرما باعث می شود منافذ پوست باز شوند و جذب روغن راحت تر انجام شود.

2-ژل آلوئه ورا

این گیاه پر طرفدار به از بین برنده ترک های پوستی معروف است. می توانید ژل آلوئه ورا را از داروخانه یا به طور طبیعی و تازه از خود گیاه بدست آورید. ژل را از گیاه تازه آلوئه ورا خارج کنید و به طور روزانه روی نواحی مورد نظر بمالید. این ژل باعث التیام و نرمی پوست شما می شود.

4-کره شیا یا کره کاکائو

همانند روغن درمانی، می توانید از کره درمانی هم بهره ببرید. استفاده از کره کاکائو یا کره شیا به عنوان یکی از روش درمانی پر طرفدار برای ترک های پوستی به شمار می رود. استفاده از کره روی ترک های پوستی انعطاف پوست را افزایش داده و از خشکی آن جلوگیری می کند. کره شیا یا کره کاکائو را مستقیماً و به طور منظم روی ترک ها بمالید پس از استعمال کره روی نواحی مورد نظر، آن را بشویید.

5- آب

بدن خود را کاملاً هیدراته نگه دارید. هر روز 10 تا 12 لیوان آب بنوشید. هیدراته و مرطوب نگه داشتن پوست از بسیاری از مشکلات پوستی از جمله ترک های پوستی جلوگیری می کند. همچنین توصیه می شود که میزان مصرف قهوه، چای، و نوشابه را کاهش دهید. زیرا این مواد باعث کم شدن آب بدن می شوند.

درمان استریا بعد از زایمان

درمان استریا در بارداری

6-آب لیمو ترش

آب لیمو اسیدی است و می تواند باعث بهبود و یا کاهش ترک های پوستی شود. روی ترک های پوستی آبلیمو بمالید. بگذارید آبلیمو جذب پوستتان شود. سپس با آب سرد آب بکشید. این کار را هر روز انجام دهید تا نتیجه دلخواه را ببینید.

7- اسکراب شکر

اسکراب شکر یک درمان دیگر برای ترک های پوستی است. 1 قاشق غذاخوری شکر را با چند قطره لیمو ترش و مقدار کمی روغن بادام به خوبی مخلوط کنید. حال این مخلوط را روی ترک های پوستی بمالید. این اسکراب باعث لایه برداری پوست های مرده می شود. هر روز پیش از حمام این کار را انجام دهید و شاهد کاهش ترک های پوستی باشید.

درمان استریا بارداری بعد از زایمان

میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن روشی پرطرفدار برای درمان ترک پوست عارضه های پوستی گوناگون، مانند جوش و آکنه، جای جوش ، ترک های پوستی و پیری پوست ، به شمار می رود. این عمل ظاهر پوست را با اصلاح ناهنجاری های خطوط پوستی بهبود می بخشد و ترک های پوستی ناچیز را در مراحل اولیه از بین می برد.

در این عمل از دستگاهی استفاده می شود که کریستال های ریزی را روی پوست می پاشد، سپس با لوله مکنده کریستال ها و سلول های پوستی مرده از روی سطح پوست جمع می شود. لایه رویی پوست به آرامی برداشته می شود و به این ترتیب رشد پوست جدید با خاصیت ارتجاعی مطلوب تحریک می شود.

جراحی با لیزر

بسیاری از افراد تمایل دارند درمان ترک پوست با لیزر را انجام دهند، چون این عمل سرپایی دوران بهبود بسیار کوتاهی دارد و نسبت به جراحی شکم بسیار مقرون به صرفه تر است. بااین حال از آنجایی که لیزر واقعاً ترک های پوستی را از بین نمی برد و تنها تجمع رنگدانه ها در محل ترک را کاهش می دهد، در عمل چندان برای درمان ترک های پوستی کارآمد نیست.

جراحی با لیزر برای رفع ترک های پوستی صرفاً برای پوست های تیره مناسب است و به همین دلیل کارایی آن در مراحل اولیه یعنی زمانی بیشتر است که ترک ها ارغوانی یا قرمز تیره هستند. اگر ترک های پوستی پیش از این محو شده باشند، جراحی با لیزر احتمالاً روش مناسبی برای حذف آثار باقی مانده نخواهد بود. افراد دارای پوست روشن و ترک های سطحی بهترین نتیجه را از عمل با لیزر می گیرند.

درمان استریا در بارداری

درمان استریا بعد از زایمان

لایه برداری شیمیایی

لایه بردارهای پوست موادی شیمیایی هستند که روی ناحیه مورد نظر، معمولاً صورت، استعمال می شوند تا پوست را در واکنشی شیمیایی بسوزانند و در نتیجه لایه رویی برداشته شود و جوش، آکنه و خطوط روی پوست از جمله ترک شکم در بارداری درمان شود. پوست پس از لایه برداری شیمیایی مانند زمان آفتاب سوختگی به نظر می رسد. امروزه در اسپاها، چشمه های آب گرم و سالن های زیبایی به وفور از این مواد استفاده می شود و می توان آنها را از داروخانه ها تهیه کرد.

دلیل اصلی کاربرد گسترده لایه بردارهای شیمیایی این است که نتایج آها فوری است و پوست بلافاصله پس از عمل جوان تر، سالم تر و محکم تر به نظر می رسد. در حال حاضر برخی پزشکان از این مواد برای کاهش یا رفع ترک های روی پوست بدن نیز استفاده می کنند. اگرچه چون این مواد ترک ها را واقعاً حذف نمی کنند، لایه برداری مجدد باید پس از ۶ ماه انجام شود تا پوست همچنان صاف و یکدست باقی بماند.

کرم ها و پمادها

کرم ها و پمادها، مانند سرم مخصوص جای جوش، برای کاهش و محو کردن ترک بارداری و چاقی و لاغری نیز مؤثر است، به ویژه اگر طی چند ماه نخست پس از زایمان به طور منظم استفاده شود. کرم ها و سرم های پوستی با مرطوب و منعطف نگه داشتن پوست ترمیم طبیعی آثار به جا مانده از ترک های پوستی را ممکن می سازند.

جراحی

جراحی زیبایی شکم یا کامل تر بگوییم جراحی پلاستیک که با هدف رفع ترک های پوستی و اندام متناسب انجام می شود، بهترین روش برای حذف دائمی ترک های روی پوست بدن است. در جراحی شکم، ابدومینوپلاستی، پوست زیر ناف یعنی محل ایجاد بخش اعظم ترک های حاملگی برداشته می شود و به این ترتیب پوست دارای ظاهر ناخوشایند کاملاً از بین می رود.

جراحی پلاستیک را می توان در هر بخشی، از قبیل ران یا بالای بازو، که دارای پوست اضافی است انجام داد. پس از جراحی شکم نیز مانند هر جراحی دیگری جای زخم روی بدن باقی می ماند که پس از سپری شدن یک سال محو خواهد شد. برش های جراحی معمولاً پایین شکم به گونه ای ایجاد می شود که لباس به خوبی روی آن را بپوشاند

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید