وابستگی کودکان به والدین یکی از معضلات پدر و مادرها است که از آن گله دارند. کودکانی که وابستگی زیاد به والدین شان دارند جدایی برایشان بسیار سخت است و به راحتی نمی توانند این کار را انجام دهند.

اضطراب جدایی در کودکان

روش ‌های گوناگونی برای حل این مشکل وجود دارد. به هر حال اگر شما می‌خواهید یک پدر و مادر شاد باشید که زمانی را هم به خودتان اختصاص می‌دهید، باید بتوانید راه حل مشکل اضطراب جدایی را پیدا کنید. در این صورت شما زمان مناسبی برای کارهای خودتان در اختیار خواهید داشت و مجبور نیستید همیشه کودکت را همراه خود به هر مکانی ببرید.

اضطراب جدایی

از بین بردن اضطراب جدایی در کودکان

در ادامه به تعدادی راه حل برای رفع اضطراب جدایی در کودکان اشاره می‌کنیم که می‌تواند برای شما کارساز باشد.

مراقبت از کودک از سوی چهره‌های آشنا و مأنوس

اگر قرار است کودک را برای انجام کاری ترک کنید، بهتر است وظیفه مراقبت از او را به عهده کسانی بگذارید که برایش آشنا هستند و با چهره و حضورشان انس دارد. مثلا مادربزرگ، خاله و سایر کسانی که چهره‌هایی آشنا برای او دارند. اگرچه بعد از جدایی در این شرایط هم کودک کاملا راحت نخواهد بود اما راحت‌تر به این شرایط عادت خواهد کرد.

دلیل اضطراب جدایی در کودکان

آشنا کردن کودک با پرستار

پرستار کودکانگر امکان استفاده از کمک افراد آشنا مانند خاله و مادربزرگ وجود ندارد، بهتر است برای عادت کردن کودک به پرستاری غریبه، کمی بیشتر وقت بگذارید. برای این که کودک راحت‌تر با اضطراب جدایی کنار بیاید، باید زمانی را با حضور خودتان و پرستار تازه در کنار او بگذرانید. لازم است در زمان حضور پرستار، در کنار کودک باشید تا عادت کند و احساس امنیت به او دست بدهد.

ایجاد مراسم و تشریفاتی ویژه برای جدایی

همچنین بخوانید:

هر گاه که قصد ترک کودک را دارید، مراسم یا تشریفاتی مانند پخش یک آهنگ یا بازی و خواندن شعر را به کار بگیرید. با این کار می‌توانید نوعی عادت در او ایجاد کنید. عادتی که او را از رفتن مطلع کرده و به او اطمینان می‌دهد که شما حتما برمی‌گردید و قصد ترک و تنها گذاشتن او را ندارید.

اضطراب کودکان

مشکلات اضطراب جدایی در کودکان

در واقع با این کار، نوعی آمادگی ذهنی برای رفتن در او ایجاد می‌کنید. در این حالت اضطراب جدایی در کودک کاهش پیدا می‌کند.

 چگونه اضطراب جدایی را از کودکان بگیریم؟

الناز روزبهانی روانشناس بالینی درباره علت ترس و اضطراب درنوآموزان بدو ورود به دبستان اظهار کرد: مهمترین دلیل ترس کودکان برای رفتن به مدرسه وابستگی به مادر بوده و بهتر است قبل از شروع سال تحصیلی این مشکل را تا حد زیادی بر طرف کنید.

اضطراب کودک را کنترل کنید

وی به راهکار‌های مقابله با اضطراب کودکان اشاره کرد و گفت: تمرین جدایی را از منزل شروع کنید؛ قبل از بازگشایی مدارس او را چند ساعت در روز پیش پدربزرگ و مادربزرگ گذاشته و مدت زمان را به تدریج زیاد کنید تا کودک به نبود مادر عادت کند.

روزبهانی افزود: روز اول مدرسه و تمام اتفاقاتی که قرار است بیافتد، از بیدار شدن در ساعت مقرر تا پوشیدن روپوش و برداشتن وسایل را برای کودک بازسازی و اجرا کنید.

این روان شناس بالینی اظهار کرد: برای کودک تقویمی درست کرده و تعداد روز باقی مانده تا بازگشایی مدارس را با ستاره دار کردن مشخص کنید.

وی درباره تنظیم خواب کودکان برای رفتن به مدرسه بیان کرد: در تابستان کودکان زمان بیشتری از روز را می‌خوابند؛ بنابراین روزانه ۱۵ تا ۳۰ دقیقه از خواب آن‌ها را کم کنید تا ساعت خوابشان برای رفتن به مدرسه تنظیم شود همچنین درباره کارکرد لوازم التحریری که برای کودک می‌خرید، برای او توضیح دهید.

از بین بردن اضطراب جدایی در کودکان

این روان شناس بالینی به والدین توصیه کرد: اگر امکان دارد چند روز قبل از بازگشایی مدارس او را با محیط مدرسه آشنا کنید و از خوبی‌های مدرسه و تجربیات شیرین خود برای او بگویید.

اضطراب کودکان

مشکلات اضطراب جدایی در کودکان

وی درباره چگونگی جدا کردن کودک از اسباب بازی هایش توصیه کرد: اگر کودک به اسباب بازی خاصی وابسته است اجازه دهید ۲، ۳ روز اول آن را در مدرسه با خود همراه داشته باشد.

اهمیت همراه شدن والدین با کودک

این روانشناس بالینی گفت: روز اول مدرسه یکی از والدین کودک را همراهی کند، چون در صورت گریه کردن، معلم از والدین می‌خواهد در کلاس کنار او بنشینند؛ این مدت زمان نباید بیشتر از ۲۰ دقیقه طول بکشد؛ پس به کودک بگویید باید تنها در کلاس بنشیند و شما بعد از چند دقیقه به منزل بر می‌گردید.

روزبهانی اظهار کرد: سعی کنید هفته اول خودتان کودک را به مدرسه برده و برگردانید تا احساس تنهایی و طرد شدن نداشته باشد همچنین احساس امنیت و آرامش او هم بالا رود.

وی افزود: به طور معمول ۳ تا ۵ هفته طول می‌کشد تا کودک به مدرسه عادت کرده و خود را با آن وفق دهد، پس صبر و حوصله داشته باشید و اگر این مشکل ادامه پیدا کرد از روان شناس کودک کمک بگیرید.

روزبهانی تصریح کرد: به هیچ عنوان کودک را با دیگران مقایسه نکرده و او را سرزنش نکنید؛ مقایسه کردن، ترس کودک را بیشتر می‌کند واعتماد به نفس او را از بین می‌برد.

این روانشناس بالینی گفت: به مادران توصیه می‌کنم قبل از بازگشایی مدارس کودک را از لحاظ مستقل بودن و توانایی در انجام کار‌های شخصی ارزیابی کنید و اگر در زمینه‌ای نیاز به کمک داشت با پرسنل مدرسه در میان گذاشته و از آن‌ها کمک بگیرید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید