کرونا ویروس یا کووید 19 یک بیماری عفونی نسبتا جدید است که طی ماه های اخیر آمار مبتلایان و مرگ و میر براثر این بیماری روبه افزایش بوده است. متأسفانه هنوز دارو و واکسن مشخصی برای آن وجود ندارد و روش های پیشگیرانه تنها راه عدم ابتلا به کرونا ویروس است. تانما در این مطلب ضمن بیان انواع و نشانه های کرونا ، نکات جالبی را در خصوص افزایش فشار خون کرونایی و خطرات کرونا برای فشار خون مطرح می کند؛

ویروس کرونا چیست؟

کرونا ویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که می توانند حیوانات و انسان ها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروس های کرونا که تاکنون شناخته شده اند، موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسانها می شوند. که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.

ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است موجب بیماری عفونی کووید 19 میشود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع طغیان اخیر در دسامبر سال 2019 در شهر ووهان،کشور چین، ناشناخته بود.

انواع کرونا

انواع متفاوتی از ویروسهای کرونا وجود دارند که شدت بیماری و شیوع آنها مختلف است. تا کنون 7 نوع از این ویروس یافت شده است که می توانند بر سیستم ایمنی انسانها اثر بگذارند و آن را درگیر کنند. رایج ترین ویروسها به شرح زیر هستند:

  • 229E (ویروس کرونا آلفا)
  • NL63 (ویروس کرونا آلفا)
  • OC43 (ویروس کرونا بتا)
  • HKU1 (ویروس کرونا بتا)

در موارد نادرتر، ویروس MERS-CoV نیز می تواند شیوع پیدا کند که بسیار خطرناکتر از ویروسهایی است که در بالا ذکر گردیدند. این ویروس سبب بروز سندروم دستگاه تنفسی خاورمیانه (MERS ) می شود. ویروس SARS-CoV مشابه همین ویروس است که سبب بروز بیماری سندروم حاد دستگاه تنفسی (سارس) می شود.

در سال 2019، نوع خطرناک و جدید این ویروس شیوع پیدا کرد که هنوز نامی رسمی بر روی آن گذاشته نشده است. عموم به این بیماری که از طریق این ویروس جدید انتقال پیدا می کند، بیماری کرونا می گویند. مقامات بهداشت و سلامت این ویروس را 2019nCov- (ویروس جدید کرونا 2019) می نامند.

کرونا چیست

انواع کرونا

نشانه های کرونا

علائم شایع

  • تب
  • سرفه ­ی خشک
  • خستگی
  • کوفتگی و درد
  • گلودرد
  • اسهال
  • ورم
  • سردرد
  • از دست دادن بویایی یا چشایی
  • جوش زدن پوست یا رنگ­ پریدگی انگشتان دست و پا

علائم جدی و خطرناک

  • به سختی نفس کشیدن یا کم ­آوردن نفس
  • درد یا فشار روی قفسه­ ی سینه
  • از دست دادن توانایی حرکت یا تکلم
فشار خون و کرونا

نشانه های کرونا

فشار خون بالا و کرونا

گزارش مشخصی مبنی بر اینکه کرونا باعث افزایش فشار خون می شود وجود ندارد اما در خصوص تأثیرات افزایش فشار خون در کرونا ویروس باید بگوییم که اگر فشار خون بالایی دارید بهتر است که مراقبت های بیشتری داشته باشید تا از خود در طول مدت شیوع ویروس کرونا (کووید ۱۹) محافظت کنید. آخرین شواهد نشان می دهند که افراد با فشار خون بالا کنترل نشده یا درمان نشده ممکن است در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری کرونا باشند. توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که به نظر می رسد افرادی که فشار خون بالا درمان نشده دارند بیشتر از افرادی که فشار خون بالای خود را با دارو کنترل میکنند، در معرض خطر عوارض ناشی از ویروس کرونا می باشند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که افراد دارای شرایط ویژه احتمال بیشتری دارند که:

  • کووید ۱۹ بگیرند.
  • علائم شدید داشته باشند.
  • به دلیل عفونت جان خود را از دست بدهند.

همچنین اطلاعات به دست آمده از چین و ایتالیا نشان می دهد که افراد دارای فشار خون بالا در معرض خطر بیشتری از ابتلای به کووید ۱۹ و عوارض ناشی از آن قرار می گیرند. در چین ۲۵ تا ۵۰ درصد از مردمی که به خاطر ویروس کرونا به بیمارستان مراجعه کردند، فشارخون بالا یا شرایط ویژهٔ دیگری مانند سرطان، دیابت و بیماری های ریه داشتند. در ایتالیا بیشتر از ۹۹ درصد از افرادی که به علت ویروس کرونا جان خود را از دست دادند، یکی از این بیماری های زمینه ای را داشته و ۷۶ درصد از آن ها نیز فشار خون بالا داشتند.

علل افزایش فشار خون کرونایی

یکی از دلایلی که افراد با فشار خون بالا و یا مشکلات زمینه ای دیگر در معرض خطر بیشتری نسبت به کرونا ویروس قرار می گیرند، سیستم ایمنی ضعیف تر آن ها است. بیماری های زمینه ایِ طولانی مدت و افزایش سن، سیستم ایمنی شما را ضعیف می کنند، بنابراین سیستم ایمنی توانایی کمتری برای شکست ویروس کرونا دارد. نزدیک به دو سوم از افراد بالای ۶۰ سال فشار خون بالا دارند.

احتمال دیگری که وجود دارد این است که خطرات بیشتر ممکن است به علت خود فشار خون بالا نباشد بلکه به دلیل استفاده از داروهای مربوط به آن (مهارکننده های آنزیم تبدیل کنندهٔ آنژیوتانسین و بلوکرهای گیرندهٔ آنژیوتانسین) باشد. این فقط یک فرضیه است، تاکنون هیچ تحقیقی مبنی بر اینکه این داروها ممکن است چه تأثیری روی کرونا ویروس داشته باشند گزارش نشده است.

این فرضیه بر پایهء این حقیقت است که بازدارنده های آنزیم تبدیل کنندهٔ آنژیوتانسین و بلوکرهای گیرندهٔ آنژیوتانسین، سطح آنزیم تبدیل کنندهٔ آنریوتانسین ۲ (ACE۲) را در بدن شما افزایش می دهند. برای آلوده کردن سلول ها ویروس کووید ۱۹ به آنزیم تبدیل کنندهٔ آنژیوتانسین ۲ می چسبد.

تا زمانی که تحقیقات بیشتری انجام شود دانشگاه قلب شناسی و انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که داروهای فشار خون خود را طبق تجویز پزشک مصرف کنید، در غیر اینصورت ممکن است خطر حملهٔ قلبی و سکتهٔ مغزی را افزایش دهد و شما را مانند مواردی که به علت ویروس کرونا به بیمارستان می آیند، روانه بیمارستان کند.

علائم افزایش فشار خون کرونایی

علل افزایش فشار خون کرونایی

علائم افزایش فشار خون کرونایی

در یک سطح اساسی آناتومیک ، فشار خون بالا هنگامی اتفاق می افتد که اختلال در رگ های خونی وجود داشته باشد که می تواند نحوه انتقال اکسیژن به سلول ها را مختل کند. براساس بررسی بیماران در ووهان چین که در ژانویه در لنست منتشر شد ، داشتن سطح اکسیژن خون پایین در بین بیماران بستری با Covid-19 متداول است .

فشار خون بالا فقط یک عدد نیست ، بلکه یک سمبل است. این به ما می گوید رگهای شما در تمام بدن آنطور که باید کار نمی کنند.فشار خون بالا ممکن است با علائم قابل ملاحظه ای همراه نباشد ، بنابراین بهترین راه برای شناسایی آن ، صرفاً گرفتن فشارخون است.

عوارض افزایش فشار خون کرونایی

اگرچه التهاب ریه شایع ترین عارضهٔ ویروس کرونا است اما می تواند به سیستم قلبی-عروقی نیز صدمه زده و به همین دلیل است که افراد با فشارخون بالا، بیماری قلبی و نارسایی قلبی در معرض خطر هستند.

فشارخون بالا به عروق آسیب زده و جریان خون ورودی به قلب را کاهش می دهد. قلب مجبور است برای پمپ کردن خون کافی سخت تر کار کند. در طولانی مدت این کار اضافی می تواند قلب شما را تضعیف کند تا جایی که قلب دیگر قادر نیست که خون پر از اکسیژن را پمپ کند.

ویروس کرونا همچنین ممکن است مستقیماً به قلب آسیب بزند. که این در صورتی که قلب شما به علت اثرات فشارخون بالا ضعیف شده باشد ممکن است برای شما خطرناک باشد. ویروس کرونا می تواند باعث التهاب عضلات قلب شود که میوکاردیت نامیده می شود و این کار پمپاژ را برای قلب سخت تر می کند.

همچنین اگر شما تجمع پلاک ها را در عروق خود داشته باشید، ویروس احتمال جدا شدن این پلاک ها از هم و حمله قلبی را افزایش می دهد. مطالعات گذشته نشان داده اند که اگر افراد با بیماری قلبی، به بیماری تنفسی ای مثل آنفلوآنزا یا انواع اخیر ویروس کرونا مبتلا شوند در معرض خطر بالاتری برای حملهٔ قلبی هستند.

پیشگیری از افزایش فشار خون کرونایی

عوارض افزایش فشار خون کرونایی

پیشگیری از افزایش فشار خون کرونایی

  • غذاهای سالم را انتخاب کنید. رژیم های غذایی را انتخاب کنید که باعث توقف فشار خون بالامیشوند و بر روی میوه ها ، سبزیجات ، غلات سبوس دار ، گوشت ماکیان ، ماهی و مواد لبنی کم چرب تمرکز دارند.
  • نمک رژیم غذایی خود را کاهش دهید. مصرف سدیم خود را به کمتر از 2300 میلی گرم در روز برسانید. گرچه ، مصرف کمتر سدیم - 1500 میلی گرم در روز یا کمتر - برای اکثر بزرگسالان ایده آل است.
  • وزن خود را کاهش دهید. کاهش حتی کمی وزن می تواند فشار خون شما را کاهش دهد.
  • فعالیت بدنی داشته باشید. ورزش منظم فشار خون را کاهش داده و به کاهش استرس و کاهش وزن کمک می کند.
  • استرس خود را مدیریت کنید. زمانی که استرس دارید ممکن است از روشهای ناسالمی که می توانند فشار خون شما را بالا ببرند استفاده کنید. سعی کنید استرس را با روشهای سالم مانند تنفس عمیق و مراقبه مدیریت کنید.
  • مصرف الکل را ترک کرده یا مصرف آن را محدود کنید. الکل می تواند فشار خون شما را بالا ببرد.
  • سیگار نکشید. تنباکو باعث بالا رفتن فشار خون و تجمع سریع پلاک در عروق شما می شود.
  • مطمئن باشید که داروی کافی برای درمان فشار خون بالا و بیماری های دیگر را دارید.
  • داروهای مورد نیاز برای درمان تب و علائم دیگر را ذخیره کنید تا در زمان ابتلای به بیماری از آن ها استفاده نمایید.
  • برای اندازه گیری فشار خون در منزل بهترین کار این است که نحوه درست اندازه گیری فشار خون را یاد بگیریم و درصورت مشاهده فشار خون بالا، زمان اندازه گیری در منزل برای اطمینان و کنترل آن حتما به پزشک مراجعه کنیم.

واکسن

واکسن کرونا هنوز در دسترس نیست ولی دانشگاه قلب شناسی آمریکا پیشنهاد می کند که واکسن های دیگر را به موقع دریافت کنید.واکسن ذات الریه، از التهاب ریه در نتیجهٔ ویروس کرونا پیشگیری می کند. واکسن آنفلونزا هم بزنید. ممکن است علائم آنفلوآنزا با ویروس کرونا اشتباه گرفته شود و این می تواند تشخیص را برای پزشکان سخت تر کند.

درمان افزایش فشار خون کرونایی

پیشگیری از افزایش فشار خون کرونایی

درمان افزایش فشار خون کرونایی

از شروع همه گیری ویروس کرونا، نگرانی های زیادی وجود داشت که برخی از دسته های دارویی کاهنده فشارخون، علائم عفونت کرونا را تشدید می کنند. اما پس از چندی، تمام انجمن های علمی جهان از جمله انجمن قلب امریکا و اروپا تاکید کردند که هیچ ارتباطی بین مصرف این داروهای فشار خون و افزایش احتمال ابتلا به ویروس کرونا وجود ندارد. حتی درصد مرگ و میر، در افرادی که به صورت مرتب داروهای تجویزشده را مصرف کرده بودند به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

بنابراین مهم ترین نکته در شرایط شیوع ویروس کرونا برای فردی که مبتلا به پرفشاری خون است، مراجعه منظم به پزشک معالج و رعایت دقیق دستورات او است. در واقع مصرف منظم داروهای کنترل کننده فشارخون و تغییر در شیوه زندگی به سادگی می تواند به بیماران کمک کند تا فشار خون خود را کنترل کرده و خطرات تهدید کننده را کاهش دهند.

در نتیجه، رعایت این نکته ضروری است که افراد مبتلا به فشار خون بالا، در دوران شیوع ویروس کرونا، به هیچ وجه نباید به صورت خودسرانه و بدون صلاحدید پزشک، مصرف داروهای کنترل فشار خون خود را قطع کرده یا بدون تجویز پزشک آن ها را جایگزین کنند.

همچنین مطالعات نشان می دهد افرادی که فشارخون کنترل نشده دارند یا درمان خود را قطع کرده اند، در مقایسه با افرادی که تحت درمان دارویی قرار دارند، با احتمال بیشترِ بروز علائم شدید ناشی از ویروس کرونا و همچنین مرگ ناشی از آن مواجه هستند.

بنابراین تغییر شیوه زندگی ، مصرف دارو ، اندازه گیری روزانه فشار خون ، هر کاری که برای مدیریت فشار خون لازم است را انجام دهید. بدون مشورت با پزشکتان هیچ چیز را تغییر ندهید. اگر برای کنترل فشار خون از دارو استفاده می کنید ، حتماً ذخیره حداقل دو هفته این دارو را داشته باشید.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید