انواع کرونا را بر حسب علائم بالینی بیماران به شش دسته تقسیم کرده اند و براساس این تقسیم بندی شدت ابتلای افراد به بیماری کرونا و احتمال بستری شدن آن ها در بیمارستان نیز مشحص شده است. تانما در این مطلب گونه های مختلف کووید 19 یا کرونا ویروس را معرفی و مزیت این شناسایی را نیز بیان کرده است؛

بیماری کرونا چیست؟

ویروس های کرونا خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که می توانند حیوانات و انسان ها را بیمار کنند. البته تعداد زیادی از ویروس های کرونا که تاکنون شناخته شده اند، موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسان ها می شوند. که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.

ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است عامل ابتلا به بیماری کووید19 است. این ویروس موجب بیماری عفونی کووید-19 میشود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع طغیان اخیر در دسامبر سال 2019 در شهر ووهان،کشور چین، ناشناخته بود. تب، خستگی و سرفه های خشک رایج ترین علائم ابتلا به بیماری کووید-19 هستند. بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گرفتگی بینی ، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال داشته باشند.

گونه های کرونا

بیماری کرونا چیست

انواع و گونه های کرونا

با وجود اینکه سرفه مداوم، تب و از دست دادن حس بویایی معمولاً به عنوان سه علامت کلیدی بیماری کووید ۱۹ مشخص می شوند، اطلاعات جمع آوری شده از ۱۶۰۰ نفر در بریتانیا و آمریکا نشان می دهد که افراد می توانند طیف وسیعی از علائم مختلف را تجربه کنند. این علائم شامل سردرد، درد عضلانی، خستگی، اسهال، گیجی، از دست دادن اشتها، تنگی نفس و سایر موارد است. دانشمندان این ۶ گروه و علائم آن ها را این گونه طبقه بندی کرده اند:

1-کرونا شبیه آنفلوانزا بدون تب

سردرد، از دست دادن حس بویایی، درد ماهیچه ای، سرفه، گلو درد، درد قفسه سینه و نداشتن تب

2-کرونا شبیه آنفلوانزا همراه با تب

سردرد، از دست دادن حس بویایی، سرفه، گلودرد، گرفتگی صدا، تب و بی اشتهایی

3-کرونا درگیر کننده معده و روده

سردرد، از دست دادن حس بویایی، بی اشتهایی، اسهال، گلودرد، درد قفسه سینه، بدون سرفه

4-کرونا شدید سطح یک

سردرد، از دست دادن حس بویایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، درد قفسه سینه، خستگی

5-کرونا شدید سطح دوم

با علامت بارز گیجی و سردرگمی: سردرد، از دست دادن حس بویایی، بی اشتهایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، گلودرد، درد قفسه سینه، خستگی، سردرگمی، درد ماهیچه ای

6-کرونا شدید سطح سوم

سردرد، از دست دادن حس بویایی، بی اشتهایی، سرفه، تب، گرفتگی صدا، گلودرد، درد قفسه سینه، خستگی، سردرگمی، درد ماهیچه ای، تنگی نفس، اسهال، درد شکمی

کرونا چیست

گونه های کرونا

وضعیت بستری بیماران بر حسب نوع کرونا

نوع 1 و 2

طبق گفته محققان این مطالعه نوع اول و دوم که به آنفلوانزا تعبیر می شوند، دارای علائم شبیه به ویروس آنفلوآنزا بوده و تنها 4 درصد از بیماران این دو نوع احتیاح به دستگاه های کمک تنفسی پیدا می کنند.

نوع 3

در نوع سوم که به نوع بهم ریختگی دستگاه گوارش مشهور است، 3.3 درصد از بیماران به دستگاه های کمک تنفسی احتیاج پیدا می کنند.

نوع 4،5و 6

محققان سه نوع دیگر ویروس را به انواع با علائم بسیار شدید تعبیر می کنند که بیماران این سه نوع از ویروس دارای علائم شدید بوده و بخشی از آنها به بستری در بیمارستان ها احتیاج پیدا می کنند.

محققان در مطالعه خود ذکر کرده اند که 8.6 درصد از بیماران «سطح شدید یک»، 10 درصد از بیماران «سطح شدید دو» و 20 درصد از بیماران «سطح شدید سه» احتیاج به دستگاه ونتیلاتور (کمک تنفسی) پیدا می کنند.

همچنین محققان دریافتند که تنها 16 درصد از بیماران مورد مطالعه قرار گرفته شده، دارای سه نوع نخست هستند و نیمی از بیماران دچار نوع شدید آن (سطح شدید سه) شده اند. آن ها توضیح دادند که بیماران در خوشه های شدید نیز در مقایسه با افراد سه گانه نخست، پیرتر و با سیستم ایمنی ضعیفتر به نظر می رسند.

نوع کرونا

بستری بیماران کرونایی

مزیت شناسایی انواع کرونا

محققان پس از شناسایی انواع کرونا، آنها اطلاعات مربوط به سن، جنس، BMI و بیماری های زمینه آنها را با علائمی که در طی ۵ روز از شروع بیماری جمع آوری شده بود، کنار هم قرار دادند. این امر به آن ها امکان می داد تا مدلی را طراحی کنند که سریع تر و با دقت بیشتری پیش بینی می کند که هر بیمار به کدام نوع از کرونا مبتلا شده و چقدر احتمال دارد که نیاز به بستری در بیمارستان و پشتیبانی تنفسی داشته باشد.

دکتر کلر استیوز، از کالج کینگز لندن، گفت: این یافته ها تأثیر مهمی در مراقبت و نظارت بر افرادی که در برابر ویروس کرونا آسیب پذیرترند، دارند. اگر بتوان پیش بینی کرد که این افراد در روز پنجم چگونه هستند، به اندازه کافی وقت داریم که از آنها نگهداری کنیم و مداخلات اولیه مانند میزان اکسیژن خون و قند و مصرف آب به اندازه کافی توسط بیمار را کنترل کنیم از بستری شدن او در بیمارستان جلوگیری شده و جان او نجات داده می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید