وضعیت برنامه هسته ای ایران در پشت درهای بسته بررسی می گردد

روزنامه نروژی «‌ای بی سی نیوز» نوشت ، امروز (پنجشنبه) جلسه‌ای در مورد آخرین وضعیت برنامه هسته ای ایران توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار می‌شود.

 این رسانه نروژی  گفته است ، امروز 22 نوامبر (اول آذر ماه) جلسه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بررسی وضعیت تأیید و یا نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران پشت درب‌های بسته تشکیل می‌شود.
بر اساس بیانیه هفته گذشته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران تاکنون به تمام توافق‌های هسته‌ای با قدرت‌های جهان متعهد بوده است.
 با توافق میان ایران و گروه کشورهای 1+5 در 23 تیر 1395، موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام و سپس تأیید آن طی قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، این توافق به‌طور قانونی به‌عنوان یک چارچوب حقوق بین‌الملل الزام آور شد.
پس از تصویب قطعنامه 2231، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌عنوان نهاد تخصصی - فنی سازمان ملل متحد، وظیفه راستی آزمایی اقدامات هسته‌ای ایران را بر عهده گرفت که تاکنون در 12 گزارش، پایبندی ایران به تعهدات برجامی را مورد تأیید قرار داده است.

برنامه هسته ای ایران
گزارش آژانس در حالی برای دوازدهمین بار پایبندی جمهوری اسلامی ایران را تأیید می‌کند که « دونالد ترامپ » رئیس جمهوری آمریکا در 18 اردیبهشت، آمریکا را به‌طور یک‌جانبه از این توافق بین‌المللی خارج کرد.
محورهای دوازدهمین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حوزه فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت، فعالیت‌های مربوط به آب سنگین و باز فرآوری، فعالیت‌های مربوط به غنی سازی و سوخت، تحقیق و توسعه است.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) یک سازمان بین‌المللی است که در سال 1957 برای ترویج استفاده صلح‌آمیز و جلوگیری از استفاده نظامی، از انرژی هسته‌ای تأسیس شد. این آژانس به‌عنوان یک نهاد مستقل و خودمختار تأسیس شده و جزئی از سازمان ملل یا سازمان دیگری نیست با این حال در اساسنامه خود اعلام کرده که گزارش‌های خود را به مجمع عمومی و شورای امنیت ملل متحد ارائه می‌دهد.
مقر این سازمان در شهر وین اتریش است و مدیرکل کنونی آن یوکیا آمانو از ژاپن است. آژانس و مدیر کل وقت آن محمد البرادعی در سال 2005 مشترکاً برنده جایزه صلح نوبل شدند. تاکنون 164 کشور به عضویت این سازمان درآمده‌اند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید