اما سؤال اینجاست که:
تا چه حد، میزان نیاز به اکسیژن در شکل‌گیری بینی مؤثر است؟

برای یافتن پاسخ این سؤال، دکتر ناتان هولتون به کمک گروهش، سایز و روند رشد بینی ۳۸ مرد و زن را به مدت ۲۰ سال و از سن ۳ سالگی‌شان مورد بررسی قرار داد. در واقع در پایان تحقیق، افراد در سنین ۲۰ سالگی به سر می‌بردند. نتایج نشان داد که مردان و زنان تا سن بلوغ دارای نسبت بینی یکسانی هستند. اما همین که دوران بلوغ آغاز می‌شود، بینی مردان به شکل نامناسبی شروع به رشد می‌کند و دلیل اصلی آن نیاز بیشتر بدن به اکسیژن، کالری دریافتی و مصرف انرژی در این سنین است همچنین به واسطه وجود بیشتر ماهیچه‌های باریک در مردان بدن آن‌ها به اکسیژن بیشتری نیاز دارد.

تفاوت بلوغ زنان و مردان

از نظر فیزیولوژیکی باید گفت مردان از آغاز دوران بلوغ رشد بیشتری را در توده ماهیچه ای بدون چربی خود آغاز می کنند این در حالی است که زنان هم زمان توده چربی بیشتری را رشد می دهند.
هولتون معتقد است همین الگو در متغیرهای پر انرژی مانند مصرف اکسیژن، نرخ سوخت و ساز پایه و نیاز روزانه به انرژی در طول روز نیز وجود دارد.

این یافته همچنین توضیح می دهد چرا بینی ما کوچک تر از اجدادمان از جمله نئاندرتال هاست چرا که آنها توده عضلانی بیشتری داشته و برای حفظ عضلات خود به انرژی بیشتر و درنتیجه بینی بزرگ تری نیاز داشته اند.

این پژوهشگران می گویند در انسانهای امروزی بینی کوچک شده است چرا که بدن ما نسبت به اجدادمان به اکسیژن کمتری نیاز دارد.
به گفته آنها، قفسه سینه و ریه ها نیز در انسانهای مدرن کوچک تر شده اند امری که تقویت کننده این ایده است که انسان امروز به اکسیژن بیشتری نسبت به انسانهای اولیه نیاز ندارد.

 

دلیل اصلی بزرگ بودن دماغ مردان نسبت به خانمها

بینی بشر در هر شکل  و اندازه  ای هست. اما به نظر می رسد یکی از ویژگی های  آن اینست که  بینی مردان بزرگتر از زنان است.یک مطالعه جدید از دانشگاه آیووا نتیجه گیری که بینی مردان حدود ۱۰ درصد بزرگتر از بینی زن هستند، تفاوت اندازه، محققان بر این باورند،  ساختهای مختلف جنسی و نیازهای انرژی: مردان به طور کلی، نیاز به اکسیژن بیشتری برای رشد و نگهداری بافت های عضلانی  دارند .بینی بزرگتر به معنای اکسیژن بیشتر است.

طی تحقیقاتی دانشمندان به این نتیجه دست یافتند که  مردان بینی نسبتا بزگتری از خانم ها دارندکه دلیل آن هم تفاوت های جنسی زن و مرد در نیباز به انرژی می باشد.

دانش پژوهان دانشگاه آیووا می گویند مردان به طور کلی دارای توده عضلانی بی چربی بیشتری هستند که برای رشد و حفظ و نگهداری بافت عضلانی به اکسیژن بیشتری نیاز دارند. در اینجا بینی بزرگ تر به معنی کسب و عرضه اکسیژن بیشتر به رگهای خونی و رساندن آن به عضلات است.

“ناتان هولتون” یکی از مجریان این پروژه می گوید: نشان داده ایم همانطور که اندازه بدن مردان و زنان در طول دوره رشد افزایش می یابد، مردان در ناحیه تنفسی، بینی بزرگتری رشد می دهند. به گفته وی تفاوت زنان و مردان در اندازه بینی از سن ۱۱ سالگی یعنی از زمان آغاز بلوغ شروع می شود.

 

گرایش آقایان ایرانی برای داشتن بینی دخترانه

دبیر روابط بین الملل انجمن راینولوژی ایران با عنوان این مطلب که چنین افرادی در بحرانهای سنی قرار دارند که بعدا از تصمیم خود پشیمان می شوند، گفت: حضور و دخالت افراد غیرمتعهد و غیر متخصص در رشته های جراحی زیبایی و پلاستیک، باعث شده تا شاهد افزایش جراحیهای غیر ضرور زیبایی بینی در کشور باشیم.

او از ایران و تهران به عنوان مرکز اعمال جراحی زیبایی در دنیا نام برد و افزود: تمام زیبایی های صورت نسبت به بینی سنجیده می شود و بعد از عمل بینی ، تمام اجزای صورت خودش را نشان می دهد.

مصباحی در ارتباط با علت گرایش به جراحی زیبایی بینی در کشورمان، گفت: یکی از دلایل گرایش مردم ایران به جراحی زیبایی بینی، آناتومی بینی ایرانیها است که مشکل دارد.

این فلوشیپ جراحی پلاستیک بینی و صورت از آمریکا، با عنوان این مطلب که زیبایی با جذابیت فرق می کند و چهره ایرانیها از جذابیت بالایی برخوردار است اما شکل بینی ما خیلی خوب نیست، تاکید کرد: علت مراجعه به پزشک، به دلیل شکل بینی است که اشکال دارد.

مصباحی با بیان این مطلب که مرد باید چهره مردانه داشته باشد، افزود: متاسفانه باید نسبت به افزایش چنین تقاضاهایی نگران بود و مانع از آنها شد.

آیا این مطلب مفید بود؟ 353
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید