هفته بیست و سوم بارداری در سه ماه ی دوم بارداری قرار دارد و شکم مادر و در نتیجه وزنش نسبت به هفته های قبل بزرگ تر شده و این جای خوشحالی دارد زیرا نشان از جنین در رحمش دارد. تانما در این مطلب شرایط مادر و جنین و ورزش ها، چکاپ ها، تغذیه و دستورات مذهبی هفته بیست و دوم بارداری را مطرح می کند؛

مادر در هفته بیست و سوم بارداری

ناف شما که قبلاً رو به داخل بوده است، ممکن است طی این هفته ناگهان بیرون زده شود که پس از زایمان به حالت قبلی خود برمی گردد. اگر ترشحات واژینال شفاف یا زرد رنگ دارید که بوی خفیفی دارد، نگران نشوید؛ این اتفاق طبیعی است.با این حال اگر رنگ یا بوی این ترشحات تغییر قابل توجهی داشته باشد، ممکن است دچار عفونت شده باشید و باید با پزشک خود تماس بگیرید.

احتمال خونریزی سبک و شدید در سه ماهه دوم و سوم بارداری وجود دارد. این خونریزی ها به دلیل تغییراتی در دهانۀ رحم و همچنین ابتلا به عفونت است. در یک مورد جدی تر اگر جفت یا بخشی از آن از دیوارۀ جنین جدا شود که به عنوان جدا شدن زودرس جفت شناخته می شود نیز ممکن است خونریزی به وجود بیاید.

علائم طبیعی مادر

  • سوزن سوزن شدن دست ها
  • خروپف ناشی از گرفتگی بینی
  • سوزش سر دل و سوء هاضمه
  • کمردرد
  • یبوست
  • انقباضات رحم
  • گرفتگی عضلات پا
جنین در هفته بیست و سوم بارداری

مادر در هفته بیست و سوم بارداری

علائم غیر طبیعی مادر

اگر مادر باردار در هفته بیست و سوم بارداری علائم زیر را دارد باید به پزشک مراجعه کند؛

  • متوجه نشت ناگهانی کمی مایع از واژن شوید. اگرچه در این مرحله نادر است، اما این احتمال وجود دارد که مقداری از این مایع نشت شده، مایع آمنیوتیک باشد. این اتفاق در صورتی می افتد که کیسۀ آب سوراخ یا پاره شود.
  • در صورت مشاهدۀ علائمی مثل پرخوری، عطش زیاد یا تکرر ادرار بیش از اندازه نیز بهتر است به پزشک مراجعه کنید، زیرا این علائم می تواند نشانۀ ابتلا به دیابت بارداری باشد.
  • همچنین در نیمۀ دوم بارداری لازم است به علائمی مانند تورم ناگهانی دست یا صورت، حالت تهوع یا استفراغ شدید و مشکلات بینایی توجه کنید، زیرا این علائم می تواند نشان دهندۀ عارضۀ پره اکلامپسی باشد.

جنین در هفته بیست و سوم بارداری

در هفته بیست و سه بارداری تحرک جنین به قدری است که انگار در شکمتان راه می رود. حدس می زنید علتش چه باشد؟ او با فشار دادن کف پایش به دیواره رحم خود را به تنهایی برای برداشتن نخستین قدم هایش آماده می کند. او در حال حاضر به اندازه یک گریپ فروت یا آووکادو است. در هفته بیست و سه بارداری اگر سطح استرس تان کمی افزایش داشت تعجب نکنید.

طول بدن جنین شما بیشتر از 28.9 سانتی متر و وزن جنین 23 هفته ای، بیش از 501 گرم است. پوست او قرمز و چروک خورده است. رگ های خونی در ریه او در حال رشد هستند تا او را برای تنفس آماده کنند. او عمل بلعیدن را انجام می دهد اما در اغلب کودکان اولین خروج مدفوع پس از تولد صورت می گیرد.

مادر در هفته بیست و سوم بارداری

جنین در هفته بیست و سوم بارداری

سوراخ های بینی جنین حالا و در هفته 23 بارداری باز شده و می تواند نفس بکشد اما ریه هایش به زمان بیشتری برای تکامل نیاز دارد. لوزالمعده جنین بیست و سه هفته ای قادر است انسولین ترشح کند و در صورت بالا بودن قند خون بدن شما می تواند مقدار انسولین را افزایش دهد.

پوست جنین کمی چروکیده است چون سرعت رشد پوست بیشتر از چربی است ولی به زودی به محض اینکه تمام بخش ها با ذخیره چربی پر شوند بدنش شکل می گیرد. اگر چه در هفته 23 بارداری اندام ها و استخوان های بدن جنین از زیر پوستش مشخص اند ولی وقتی ذخیره های چربی در محل هایشان قرار بگیرند دیگر مثل الان شفاف نخواهد بود.

قد جنین: 28.1 سانتی متر

وزن جنین: 501 گرم

تغذیه در هفته بیست و سوم بارداری

بایدهای غذایی!

  • به جای سرخ کردن غذاها آن ها را کباب کنید یا آب پز و بخارپز کنید.
  • برای تفت دادن غذاها از روغن زیتون استفاده کنید و از ماهی تابه های نچسب و یا ماهی تابه هایی استفاده کنید که به مقدار کمی روغن نیاز دارند.
  • برای افزایش کلسیم شیر، پودر سرشیر خشک شده به آن بیفزایید و بیشتر از فراورده های لبنی کم چرب یا معمولی استفاده کنید.
  • باید سعی کنید آب کافی به بدنتان برسانید، زیرا آب کافی کمک خواهد کرد که از سردرد، درد عضلات رحم و عفونت های مجاری ادرار جلوگیری شود.
  • برای جلوگیری از یبوست، در طول روز آب میوه، آب سبزیجات و شیر مصرف کنید.

نبایدهای غذایی!

  • کنار گذاشتن عادت خوردن هله هوله بسیار دشوار است به خصوص وقتی متوجه می شوید که میل شدیدی به خوردن چیزهایی مانند چیپس سیب زمینی ، کلوچه ، غذاهای فوری و شکلات دارید. سعی کنید مواد غذایی ناسالم که ارزش غذایی ندارند را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
  • قبل از پخت هرنوع گوشت، چربی های آشکار آن را جدا کنید. روغن و چربی که در سطح سوپ و آبگوشت ها قرار می گیرد را جدا کنید.
  • هنگام انتخاب غذا بسیار مراقب باشید و هنگام آماده کردن غذا اصول بهداشتی را رعایت کنید. از خوردن غذاهایی که احتمال مسمومیت غذایی در آن ها بالاست خودداری کنید.
ورزش در هفته بیست و سوم بارداری

تغذیه در هفته بیست و سوم بارداری

ورزش در هفته بیست و سوم بارداری

اغلب متخصصان بر این باورند که ورزش کردن علاوه بر کاهش ناراحتی ها و دردهای بارداری برای جلوگیری از بیماری های حاد مانند دیابت بارداری ، بسیار مفید است. با این وجود، ورزش های بیش از حد سنگین ممکن است خیلی خوب نباشند. ورزش روزانه خود را به 30 دقیقه محدود کنید.

با وجود خستگی نیز سعی کنید تمرینات ورزشی خود را انجام دهید تا به پیشگیری از کمردرد کمک کنید. همچنین برای جلوگیری از گرفتگی ماهیچه های پاها، هنگام نشستن، پاهایتان را روی هم نیندازید و با اجازۀ پزشکتان پیاده روی کنید. همچنین از حرکات یوگای بارداری برای ایجاد آرامش در خود استفاده کنید.

دستورالعمل های معنوی هفته بیست و سوم بارداری

تانما در زیر دستورالعمل های معنوی هفته بیست و سوم بارداری را به شرح زیر بیان می کند:

  • جنین از پنج ماهگی به بعد قادر است صداها را بشنود، بنابراین به خصوص از بعد پنج ماهگی، قرائت قرآن اثر بسزایی در روح و روان کودک دارد.
  • اگر می خواهید که فرزندتان رنگ و روی خوب و زیبا داشته باشد به سراغ دوستان کبد بروید. دوستان کبد عبارتند از : روغن زیتون، روغن ماهی، کره، خیار، کاهو، کاسنی، کنگر، هویج، شیرخشت، زرشک و عناب .
  • توصیه شده است که سوره “توحید” را هر روز 50 بار بعد از نماز صبح بخوانید.
  • هر شب تسبیحات حضرت زهرا را پیش از خواب بخوانید.
  • هفته ای یک بار مغز استخوان بخورید و از خوردن دنبه در این ماه پرهیز کنید.
  • در روزهای پنج شنبه و جمعه در یکی از رکعت های هر نمازتان سوره واقعه یا تین را بخوانید.
  • بعد از نماز دستتان را بر تربت بکشید و به شکمتان بمالید.
  • به انار سوره فتح بخوانید و بخورید.
  • بعد از صبحانه انجیر و زیتون بخورید.
چکاپ های مهم در هفته بیست و سوم بارداری

دستورالعمل های معنوی در هفته بیست و سوم بارداری

چکاپ های مهم هفته در بیست و سوم بارداری

ویزیت پزشک متخصص زنان در طول سه ماهه دوم حاملگی هر چهارهفته یکبار (یا ماهی یکبار ) جهت سلامت جنین ضروری است. دراین ویزیت، پزشک متخصص زنان قد و وزن را اندازه گیری کرده و سئوالاتی در مورد شکایات شایع دوران بارداری نظیر تهوع و استفراغ حاملگی و نیز تورم دست ها و پاها ( ممکن است علامت پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی باشد ) و نیز تکرر ادرار و ترک های پوستی حاملگی می کند.

در این مراجعات كه از سه ماهه دوم به بعد انجام خواهد شد، سایز و ارتفاع رحم جهت اطمینان از رشد مناسب جنین چك شده و به صدای ضربان قلب جنین به كمك دستگاهی به نام داپلر گوش داده خواهد شد. صدای قلب جنین در حالت طبیعی ۱۲۰ تا ۱۶۰ بار در دقیقه است. درصورت شنیده نشدن این صدا احتمال مرگ جنین مطرح است لذا در این موارد، جهت بررسی سلامت جنین ، پزشک سونوگرافی بارداری درخواست می کند .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید