هفته بیست و هفت بارداری در ماه هفتم بارداری قرار دارد و از ظاهر و فیزیک مادر می توان باردار بودن او را تشخیص داد. مادر باردار در هفته بیست و هفت بارداری، ناراحتی هایی چون گرفتگی عضلانی، کمردرد و گاها مشکلات گوارشی را تجربه می کند که اکثرا حالات طبیعی مادران باردار در این هفته است. تانما در این مطلب نکات خوب و مفیدی را در خصوص هفته بیست و هفت بارداری بیان می کند؛

مادر در هفته بیست و هفت بارداری

جنین ممکن است گاهی اوقات فعال تر و گاهی اوقات آرام تر به نظر بیاید؛ شاید به این دلیل که سرتان شلوغ یا حواستان پرت است و در نتیجه از حرکات جنین کمتر آگاهی دارید. همچنین ممکن است متوجه ترک هایی روی پوستتان شوید. قسمت فوقانی رحم نیز نزدیک قفسۀ سینۀ شماست و این می تواند باعث تنگی نفس نیز بشود. در این مرحله از بارداری احتمالاً دچار هیجان بیشتری شده اید.

علاوه بر احساس درد در پشت و کمر، ممکن است گاهی اوقات دچار گرفتگی عضلات پا نیز بشوید. پاهای شما وزن زیادی را تحمل می کنند و رحم شما نیز به جریان خون بیشتری نیاز دارد.با رشد رحم فشار بیشتری بر رگ هایی که خون را از اندام های تحتانی شما به سمت قلب می برند و همچنین بر عصبی که از بالاتنه به سمت پاهای شما می رود وارد می شود. متأسفانه هر چه مدت بیشتری از حاملگی شما بگذرد این گرفتگی های عضلانی شدیدتر و بیشتر خواهند شد.

علائم شایع

  • کمردرد
  • یبوست
  • سوزش معده
  • ترشح پستان
  • خستگی
  • ورم پاها
  • گرفتگی عضلات پا
  • انقباضات بدون درد رحم
جنین در هفته بیست و هفت بارداری

مادر در هفته بیست و هفت بارداری

علائم غیر طبیعی

مادر باردار در هفته بیست و هفتم بارداری اگر علائم زیر را داشت حتما باید به پزشک مراجعه کند؛

  • سردرد شدید
  • تهوع و استفراغ
  • حساسیت به لمس
  • درد در ناحیۀ زیر دنده ها
  • ورم ناگهانی دست یا صورت
  • تغییر و مشکل در بینایی مثل تاری دید، حساسیت به نور یا جرقه زدن چشم

جنین در هفته بیست و هفت بارداری

جنین 27 هفته ای، همه رحم شما را پر می کند! وزن جنین در هفته بیست وهفت بارداری به حدود 875 گرم رسیده و طول بدن او نیز 36.6 سانتی متر است؛ تقریبا اندازه یک گل کلم. او اکنون می تواند چشمان خود را باز و بسته کند و در زمان های مشخصی می خوابد و بیدار می شود. او می تواند انگشت هایش را نیز بمکد. هرچند ریه های او هنوز کاملا رشد نکرده است، اما درصورتی که جنین در هفته 27 به طور اتفاقی نارس به دنیا بیاید، با کمک دستگاه ریه او قادر خواهد بود تنفس را انجام دهد.

به حرکت های ریتمیک و منظم کودک خود دقت کنید زیرا نشانه سکسکه هایی هستند که از این به بعد ممکن است به طور معمول رخ دهند. معمولا هر بار سکسکه کودک تنها چند لحظه طول خواهد کشید و درنتیجه برای او آزاردهنده نخواهد بود؛ پس از احساس این حرکات لذت ببرید! با رشد بیشتر بافت مغز اکنون مغز کودک شما بسیار فعال است. فکر می کنید او به چه چیز فکر می کند؟!جنین در هفته بیست و هفتم بارداری با افزایش چربیها در زیر پوستش چاقتر میشود و از آنجا که رگهای خونی به سطح پوستش بسیار نزدیکند صورتی به نظر می رسد.

او پس از تولد با اتکا به همین چربی ها انرژی مورد نیاز را تولید و خود را در برابر سرما حفظ میکند. در انتهای هفته بیست و هفتم بارداری وزن او شاید به یک کیلوگرم خواهد رسید جفت جنین نیز اکنون به طور کامل رشد کرده است.جنین در هفته بیست و هفت به قدری ضربه میزند که ممکن است باعث آزردگی شما شود و حتی بترسید از این که ناگهان خارج شود. اما نگران نشوید. لگدهای جنین به شخصیت او مربوط میشود تا سلامتش.

قد جنین: 36.6 سانتی متر

وزن جنین: 875 گرم

مادر در هفته بیست و هفت بارداری

جنین در هفته بیست و هفت بارداری

تغذیه در هفته بیست و هفت بارداری

مغزها و آجیل

انواع مغزها مثل پسته، گردو، بادام و فندق را برای برنامه تغذیه در هفته 27 بارداری بگنجانید. این مغزها، منابع خوبی از پروتئین و آهن هستند و می توانند به عنوان میان وعده مغذی مورداستفاده قرار بگیرند.

پروتئین حیوانی

حداقل یک سوم پروتئین روزانه بر اساس سفارش FDA باید از منابع حیوانی پروتئین تامین شود، هم چنین به خصوص در دوران بارداری بهتر است بخش عمده پروتئین رژیم غذایی از منابع پروتئین دریایی مثل میگو و ماهی و ... تامین شود.

پرهیز از چربی های بد!

نوعی از چربی که باید از مصرف آن اجتناب کنید، چربی های هیدروژنه هستند که حاوی اسیدهای چرب یا نیمه اشباع هستند و بیش تر از چربی های اشباع یا کلسترول به قلبتان آسیب وارد می کنند.چربی های هیدروژنه معمولا در غذاهای آماده مثل کیک ها، بیسکویت ها، غذاهای سرخ کردنی و مرغ های سوخاری وجود دارند.

کاهش غذاهای پرنمک!

از مصرف غذاهایی که دارای نمک زیاد، کالری بالا و مواد نگهدارنده هستند از قبیل غذاهای کنسروی، فست فودی و یخ زده بپرهیزید. شما در این دوران به مواد مغذی موجود در هرم غذایی و تازه احتیاج دارید. امواج ماکرویوو و مواد نگه دارنده در غذاهای کنسرو شده می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.

ورزش در هفته بیست و هفت بارداری

تغذیه در هفته بیست و هفت بارداری

ورزش در هفته بیست و هفت بارداری

ورزش های منظم و مستمر در طی دوران بارداری شما را سر حال نگه می دارد، اما ممکن است برای عده ای از خانم های باردار که مشکلات یا عوارض دوران بارداری دارند، مشکل ساز شود. در صورت داشتن فشار خون بالا، قبل از انجام هر ورزشی حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین خانم هایی که به هر دلیلی انتظار وضع حمل زود هنگام را دارند نیز باید در ورزش کردن دقت کنند، زیرا ممکن است برای آن ها مشکل ساز شود. ورزش، برای خانم هایی که در این دوره از بارداری دچار خونریزی های رحمی هستند نیز ممکن است مناسب نباشد.

تانما در ادامه ی مطلب دستورالعمل های معنوی و چکاپ های مهم در هفته بیست و هفت بارداری را به شرح زیر آورده است؛

دستورالعمل های معنوی هفته بیست و هفت بارداری

  • هر روز ۱۷ صلوات (به نیت ۱۴ معصوم، انبیا و اولیا، شهدا و صالحین، صدیقین، ملائکه ی مقرب)
  • برای خوش صورت و خوش اخلاق بودن، خربزه و زیتون بخورید.
  • جهت صبور شدن، دست را روی شکم گذاشته و سوره والعصر بخوانید.
  • در تمام ماه های ۷،۸ و ۹ در نماز ها سوره قدر و توحید تلاوت شود.
  • در روزهای دوشنبه سوره نحل تلاوت شود.
  • پنجشنبه و جمعه سوره های یس و تبارک.
  • یک مرتبه در هر ماه شلغم تناول شود و از انار شیرین میل گردد.
  • هر روز ۷ عدد خرما، ۱۱ عدد فندق و ۲۱ عدد مویز
  • هر روز یک عدد به با تلاوت سوره یاسین
  • هر روز ۱۴۰ مرتبه صلوات.
  • هر روز ۷۰ بار استغفار
  • هر روز ۱۰۰ بار لااله الا الله
  • هر شب سوره ی واقعه
چکاپ های هفته بیست و هفت بارداری

دستورالعمل های معنوی هفته بیست و هفت بارداری

چکاپ های مهم در هفته بیست و هفت بارداری

معاینات ماهانه

مراجعه مادر به پزشک زنان ماهی یک بار تا هفته ۲۸ یعنی ۷ ماهگی باید صورت بگیردو در این مراجعه ها، بررسی فشار خون، وزن مادر و ضربان قلب جنین مهم است.

غربالگری دیابت بارداری

به منظور غربالگری دیابت بارداری ، پزشک معمولاً برای همۀ زنان باردار در هفته های ۲۴ تا ۲۸ بارداری، آزمایش هایی را توصیه می کند. معمولاً آزمایش های غربالگری دیابت بارداری به دو روش انجام می شوند. یکی از این روش ها تست چالش گلوکز است. در این روش به زن باردار، ۵۰ گرم گلوکز خوراکی داده می شود و بعد از یک ساعت گلوکز خون از طریق یک نمونه گیری خون ساده اندازه گیری می شود، درصورتی که گلوکز خون کمتر از ۱۴۰میلی گرم در دسی لیتر باشد، وضعیت طبیعی محسوب خواهد شد و در غیر این صورت، مرحلۀ دوم آزمایش که آزمایش تحمل گلکوز خوراکی است درخواست می شود.

در این آزمایش ابتدا قند خون ناشتا اندازه گرفته می شود و سپس به فرد ۱۰۰ گرم گلوکوز خوراکی داده می شود و میزان قند خون سه بار؛ یک ساعت، دو ساعت و سه ساعت پس از خوردن گلوکز اندازه گیری می شود. پزشک با بررسی نتایج، تشخیص قطعی دیابت بارداری را می دهد. روش دیگر روش یک مرحله ای است که در آن آزمون چالش گلوکز حذف شده است و پزشک تست تحمل گلوکز خوراکی دو ساعته با ۷۵ گرم گلوکز را درخواست می کند.

بررسی وضعیت گلبول های قرمز

پزشک متخصص ما بین هفته های 26 الی 30 بارداری، آزمایش خون و ادرار برای شما تجویز خواهد کرد. آزمایش خون شامل بررسی وضعیت گلبول های قرمز برای کم خونی، آنتی بادی ها و عفونت می باشد. در این آزمایش اگر Rh شما منفی و Rh همسرتان مثبت باشد، تست کمبوس غیر مستقیم نیز انجام می شود تا تولید آنتی بادی های ضد Rh در خون مادر بررسی گردد.

دستورالعمل های معنوی هفته بیست و هفت بارداری

چکاپ های هفته بیست و هفت بارداری

بررسی عفونت ادرار

آزمایش ادرار برای بررسی مسمومیت بارداری و آنالیز ادرار انجام می شود اما اگر پزشک به عفونت مجاری ادرار مشکوک باشد، ادرار را برای بررسی عفونت، کشت می دهند. انجام این دو آزمایش معمولا در سه ماهه سوم صورت می گیرد.

آزمایش ایدز برای برخی مادران!

از آنجایی که ایدز نوعی بیماری است که از مادر به جنین منتقل می شود، برای جلوگیری از انتشار این بیماری، آزمایش آلودگی به ویروس ایدز تجویز می شود. این آزمایش برای همه مادران لازم نیست. سه ماهه دوم بین هفته سیزدهم تا بیست و هفتم حاملگی این آزمایش انجام می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید