بیماری میلیا یکی بیماری پوستی کم عارضه است که در نوزادان هم ایجاد می شود. میلیا را در نباید با جوش اشتباه گرفت و آن را دستکاری کرد چون خود به خود خوب می شود. تانما در این مطلب شما را با بیماری میلیا در نوزادان و روش های درمان میلیا آشنا می کند؛

بیماری میلیا چیست؟

میلیا یا کیست میلیوم نقاط سفید روی پوست هستند که معمولا سمج بوده و به سادگی از بین نمی روند. این برجستگی ها در هر سن و جنسی ممکن است رخ دهند و حتی پوست نوزادان هم ممکن است دچار میلیا شود.

در بیشتر موارد میلیا با آکنه اشتباه گرفته می شود اما این عارضه پوستی برخلاف آکنه ممکن است در اطراف چشم و قسمت هایی که فاقد غده چربی هستند به وجود آید. میلیا از نظر لمس هم تفاوت زیادی با آکنه دارد و معمولا سفت تر است و موقع لمس تغییر نمی کند.

نشانه های میلیا

میلیا دردناک نیست و هیچ ضرری ندارد. اگر میزان زیادی از میلیا بر روی پوست به وجود بیاید افراد نسبت به آن آگاه می شوند. فشردن و یا دستکاری میلیا می تواند موجب شود تا محدوده آن متورم، کبود و یا عفونی شود زیرا میلیا مانند جوش نمی ترکد.

ممکن است متوجه شوید که در ناحیه ای خاص از پوست خود دچار میلیای زیادی می شوید، این امر بسیار رایج است و بدین معنی نیست که مشکل در حال گسترش بوده و مسری است. همچنین میلیا بیشتر در بینی، چانه وگونه نوزاد دیده می شود، گرچه ممکن است در نواحی دیگری نیز مانند بالاتنه و دست ها دیده شود.

مراقبت از میلیا در نوزادان

نشانه های میلیا

انواع کیست میلیوم

میلیای نوزادی

همان طور که گفتیم میلیای نوزادی در نوزادان تازه متولد رخ می دهد و پس از چند هفته خود به خود از بین می رود. این نقاط سفید معمولا در صورت، کف سر و بالاتنه ظاهر می شوند و حدود چهل درصد از نوزادان این عارضه را در پوست خود دارند.

میلیای جوانی

این عارضه بر اثر اختلالات ژنتیکی پدید می آید و سندرم های مختلفی باعث بروز آن می شوند.

میلیا در کودکان و بزرگسالان

در کودکان و افراد بالغ میلیا معمولا در اطراف پلک چشم و پیشانی و بر اثر گیر افتادن کراتین در زیر سطح پوست به وجود می آید. این عارضه معمولا چند هفته تا چند ماه پس از ایجاد، از بین می رود.

میلیای پلاک

این عارضه معمولا بر اثر مشکلات پوستی بالینی و ژنتیکی مثل لوپوس به وجود می آید و اطراف چشم، گوش ها، گونه ها و چانه را درگیر می کند. این کیست ها می توانند تا چند سانتی متر هم قطر داشته باشند و معمولا در زنان میانسال دیده می شوند اما ممکن است در هر سن و جنسی به وجود آیند.

میلیای شدید

این عارضه تا حد زیادی شبیه به عارضه پوست مرغی شدن است که ناحیه وسیعی را دربرمی گیرد و معمولا با خارش همراه است. میلیای شدید معمولا صورت، بازوها و بالاتنه را درگیر می کند و بهبود آن تا چند ماه طول می کشد.

میلیای ناشی از زخم

اگر در پوست زخم یا عارضه ای رخ دهد مثلا چار سوختگی و التهاب شود کیست های ملتهب باعث به وجود آمددن برآمدگی های سفید رنگی در اطراف خود می شوند که به میلیای ناشی از آسیب معروف است.

میلیای مرتبط با مصرف دارو

همان طور که گفتیم مصرف برخی از داروها مثل کرم های موضعی استروئیدی می تواند باعث ایجاد این عارضه در محل استفاده از دارو شود و میلیا را می توان جزو عوارض جانبی این داروها به شمار آورد.

روش های درمان کیست میلیوم

انواع کیست میلیوم

روش های درمان میلیا

  • استفاده از یک سوزن استریل برای برداشتن سطح کیست و خالی کردن محتویات آن که باید توسط پزشک انجام شود.
  • داروهای لایه بردار مثل رتینوئید و اشکال مختلف آن
  • لایه برداری شیمیایی (پیلینگ)
  • لایه برداری با لیزر
  • دیاترمی که یک روش درمانی با حرارت است و حرارت زیاد را روی کیست ها متمرکز کرده آن ها را از بین می برد.
  • منجمد کردن عارضه
  • روش های جراحی برای کیست های بزرگ و آزاردهنده

مراقبت از میلیا در نوزادان

  • هر روز صورت نوزاد را با آب ولرم و صابون بچه بشویید.
  • صورت نوزاد را به آرامی پاک کنید.
  • برآمدگی ها را نیشگون نگرفته و مالش ندهید، زیرا ممکن است سبب اذیت یا عفونت شود.
  • از استفاده لوسیون ها و روغن ها روی صورت نوزاد اجتناب کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید