شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در باشگاه و یا خانه همواره بر روی تردمیل راه می روید و یا می دوید و با وجود انجام این کار با برنامه، باید بدانید که تردمیل آن چنان هم بی ضرر نیست و هیچ گاه نمی تواند به عنوان جایگزینی برای پیاده روی باشد. تردمیل هم به مانند دیگر وسایل ورزشی می تواند فواید و مضرات خاص خود را داشته باشد و افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های تنفسی که امکان ورزش در هوای آلوده و سر بیرون خانه را ندارند می توانند از تردمیل استفاده کنند و ورزش کردن روی تردمیل می تواند به مرور زمان سبب شود تا حجم ریوی و ظرفیت عروقی این گونه افراد بهبود پیدا کند که این مورد از محاسن و مزایای تردمیل به شمار می رود و یکی از دلایل خرید این وسیله در خانه همین موضوع می باشد.

عوارض استفاده از تردمیل

تردمیل و عوارض آن

تردمیل و عوارض آن

اما نکته ای که وجود دارد و نباید فراموش شود این است که تردمیل به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین پیاده روی شود. کسانی که سابقه ابتلا به بیماری آرتروز زانو، پیچ خوردگی مچ پا و بیماری‌های تحلیل رونده مفصل را دارند، نمی‌توانند از آن استفاده کنند چرا که ضربات مکرر ناشی از پیاده‌روی روی تردمیل وضعیت آن ها را بدتر می کند. افرادی که ترومای پا دارند وعصب های بین انگشتی پاهای آن ها درگیر می باشد و همچنین افرادی که کف پای صافی دارند و یا درد پاشنه و خارپاشنه دارند باید بدانند که استفاده از تردمیل برای آن ها باید کاملا محتاطانه باشد.

با توجه به مطالبی که گفته شد می توان برداشت کرد که تردمیل به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین پیاده روی در فضای باز شود و پیاده روی بر روی تردمیل به هیچ عنوان به اندازه ی پیاده روی در فضای آزاد روان نمی باشد و همواره در آن ضربه هایی پی در پی به به انگشتان پا، کف پا، مچ پا، زانوها و لگن وارد می شود که در نهایت می تواند منجر به اتفاق های ناخوشایندی شود.

اگر سن شما بالا تر رفته باشد و جزو افراد مسن به شمار بیایید قطعا می دانید که توانایی شما برای حفظ تعادل و راه رفتن بر روی تردمیل کاهش پیدا کرده است چرا که افزایش سن سبب کاهش هماهنگی اعصاب وعضلات شما می گردد و احتمال زمین خوردن و در کنار آن بروز آسیب های جبران نشدنی افزایش پیدا می کند لذا باید بدانید که در راه رفتن عادی و روزانه شما دائما در حال تغییر سرعت خود می باشید و همواره آن را کم و زیاد می کنید اما در تردمیل سرعت حرکت شما ثابت است و شما باید خود را با آن تطبیق دهید که این موضوع تا حدود زیادی می تواند خستگی بیش از حدی را برای شما داشته باشد.

نتیجه تحقیقات

تردمیل و سلامت

تردمیل و سلامت

به طور کلی تحقیقات نشان داده اند که ورزش کردن در فضای بسته باعث کاهش اکسیژن رسانی به بافت های بدن شما می شود که این موضوع اگر چه دلیل علمی ندارد اما ثابت شده است و همین اکسیژن رسانی کم می تواند به شرایط روحی فرد و یا جو بستگی داشته باشد لذا در برخی موارد تنها روح و روان شماست که بیماری های جسمی را برایتان به وجود می آورد. شاید جالب باشد بدانید که یکی از دلایل ایجاد واریس استفاده از تردمیل می باشد چرا که در تردمیل ضربه های مکرری به عضلات و دریچه های لانه کبوتری پای شما وارد می شود که در نهایت منجر به ایجاد واریس می گردد.

نحوه صحیح استفاده از تردمیل

تردمیل و نحوه استفاده از آن

تردمیل و نحوه استفاده از آن

برای استفاده درست از تردمیل و کاهش آسیب های ناشی از این وسیله شما باید حتما تردمیل را بر روی حالت شیب دار گذاشته و در سرعت های پایین از آن استفاده کنید و در استفاده از تردمیل حتما باید از کفش های مناسب ورزشی استفاده شود تا آسیب به کف پای شما وارد نگردد. برای خرید کفش مناسب در تردمیل باید بدانید که کفشی مناسب است که کاملاً پا را در بر بگیرد و قوس‌های طولی و عرضی  پا را ساپورت کند و کفش شما باید خاصیت جذب ضربات را داشته باشد لذا با توجه به توضیحات شما باید از  پوشیدن کفش‌هایی با کفی خشک، تخت و با ارتفاع نامناسب  خودداری کنید.

این روز ها شاهد شیوع اضافه وزن در بسیاری از خانواده ها هستیم لذا بسیاری از افراد به دنبال تناسب اندام هستند و استفاده از تردمیل رونق پیدا کرده است اما استفاده از تردمیل بدون حضور متخصص طب فیزیکی و توان بخشی و بدون حضور فیزیوتراپیست که یک برنامه منظم و ورزشی را ارائه دهد می تواند عوارض جبران ناپذیری را داشته باشد و آسیب هایی را به ناحیه کمر، مچ پا و ستون فقرات وارد کند. اگر شما پیش زمینه های آمادگی جسمانی را دارا هستید و فردی با ماهیچه های قوی و مفاصلی با توانایی بالا می باشید باید بدانید که در استفاده از تردمیل دچار ناراحتی های مفصل و ماهیچه ای نخواهید شد.

 

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید