تشخیص بیماری نخستین قدم درمان است .یکی از روش هایی که می توان بیماری های مختلف را به وسیله آن تشخیص داد، علائم ظاهری چهره افراد است. لکه های پوستی قرمز، ابروهای کم پشت و سیاهی دور چشم هر کدام نشانگر یک نوع بیماری در بدن انسان است.در ادامه از امکان تشخیص بیماری از چهره بیشتر بخوانید.

چهار مثال از تحولات صورت که لازم هست جدی گرفته گردند عبارت هستند از:

کم پشت شدن ابروها

چهار مثال از تحولات صورت که لازم هست جدی گرفته گردند عبارت هستند از: ابروهای کم پشت توان دارد نشاندهنده یک مشکل تیروئیدی باشد. با افزایش سن، موهای شما بر بر اساس مرسوم خشکتر و کم پشت تر شده و دچار ریزش می گردند. ابروها نیز به سبب آرایش و برداشتن آنان به مرور زمان زمان کم پشت تر می گردند. اما سبب دیگر ریزش ابروها توان دارد کم کاری تیروئید باشد که در اصطلاح دکتری هایپوتیروئیدیسم نامیده می گردد. البته کم پشت شدن ابروها یک تنه نشانه کم کاری تیروئید نیست و لازم هست در پی علائمی دیگر آن نیز باشید. از علائمی دیگر کم کاری تیروئید احساس خستگی و بی حالی، اضافه وزن ، یبوست، افسردگی ، حساسیت نسبت به سرما، خشکی پوست و مو و آلام ماهیچه ای می باشند. اگر شما نیز تمامی این علایم و یا بعضی از آنان را دارید، لازم هست به دکتر مراجعه کنید و با انجام یک تست خون آسان توان دارید به کم کاری تیروئید خود پی ببرید.

چین و چروک عمیق زودرس

چین وچروک رابطه اجتناب ناپذیری با سن دارد، اما چین وچروک زودرس در اطراف دهان یا پیشانی می تواند در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض دود سیگار ایجاد شود. نیکوتین موجود در سیگار منجر به تنگ شدن رگ های خونی در لایه بیرونی پوست و کاهش جریان خون شده و در نتیجه مانع رسیدن مواد موردنیاز به پوست می شود.

افزایش جوش و موهای صورت

ازدیاد جوشها و موهای صورت توان دارد نشاندهنده سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد.

داشتن موهای زاید درصورت توان دارد دلایل ژنتیکی دارا باشد و جوش صورت نیز توان دارد به سبب استرس ایجاد گردد. اما این علائم علاوه بر این توان دارند به سبب عدم تعادل هورمونی در بدن به وجود آیند. سندروم تخمدان پلی کیستیک توان دارد با سطح بالای تستوسترون در رابطه باشد. این بیماری، یک بیماری متداول خانم ها هست که از هر ۵ زن یک نفر درگیر آن هست و بر کارکرد صحیح تخمدانهای آنان تاثیر می گذارد. با پیشرفت بیماری و افزایش کارکرد ضعیف تخمدانها، فولیکولهای موجود در تخمدانها که در برگیرنده تخمکها می باشند نیز تحت تاثیر قرار گرفته و این امر موجب کاهش قدرت باروری و یا حتی ناباروری خواهد گردید. اگر کسی مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد، لازم هست بداند که علایم آن در انتهای دوران نوجوانی و اوایل بیست سالگی معلوم خواهند گردید. این علایم عبارت هستند از:

این علایم عبارت هستند از: نداشتن عادت ماهیانه و یا عادت ماهیانه نامنظم، عدم باروری و یا باروری سخت که بنابراین تخمک کذاری نامنظم و یا عدم تخمک گذاری ایجاد می گردد، رشد موهای زائد و پرمویی بدن که بر بر اساس مرسوم در صورت، قفسه سینه، پشت کمر و در امتداد خط ستون فقرات و یا نشیمنگاه ایجاد می گردد، اضافه وزن، کم پشت شدن و ریزش موهای سر، چرب شدن پوست و ایجاد جوش های پوستی.

در صورت رویت این علایم قطعا لازم هست به یک متخصص بیماریهای خانم ها مراجعه کرد. سندروم تخمدان پلی کیستیک توان دارد موجب افزایش ریسک مبتلا شدن به دیابت نوع دو و بالا رفتن سطح کلسترول خون گردد.

حلقه های زیر چشم

حلقه های سیاه یا قرمز رنگ زیر چشم نه تنها محتمل هست به سبب فقدان خواب کافی ایجاد گردد لکن در بعضی مورد ها توان دارد نشانی از وجود نوعی بیماری خودایمن در بدن باشد. حلقه های دور چشم گرچه محتمل هست ظاهر ناپسندی دارا باشند اما به ندرت از لحاظ دکتری دلواپس کننده می باشند. حلقه های دور چشم گاهی نشانه وجود نمک زیاد در رژیم غذایی و یا آلرژی های مزمنی هست که موجب گشاد شدن رگهای خونی دور چشم و پارگی آنان می گردد.

اگر علاوه بر حلقه های دور چشم، لکهای تیره و قرمز رنگ نیز در اطراف چشمها ایجاد گردد، توان دارد نشانه ای از بیماری درماتومیوسیتی باشد که نوعی بیماری خودایمن نادر هست و موجب درد و ناتوانی ماهیچه ای شده و متعاقب آن سبب لغزش پاها یا افتادن به موقع پیاده روی و یا خستگی مفرط بعد از ایستادن و یا راه رفتن می گردد. در این صورت لازم هست قطعا به دکتر مراجعه کنید. آی، تست خون و مثال برداری از ماهیچه یا پوست به تشخیص بیماری و معالجه آن خواهد پرداخت.

زردی صورت و چشم ها

اگر متوجه رنگ زرد خفیفی در صورت و به ویژه سفیدی چشم هایتان شده اید، ممکن است دچار زردی باشید. زردی به علت تجمع بیلی روبین در خون و بافت های بدن ایجاد می شود. در حالت عادی، کبد بیلی روبین را به همراه سلول های قرمز قدیمی دفع می کند. سایر علائم زردی عبارتند از خستگی، سردرد، تب، کم اشتهایی، تهوع، کاهش وزن ، درد شکم، خارش پوست و کم رنگی ادرار و مدفوع.

رویش موی زائد در صورت

رویش موهای زائدی که در امتداد خط فک، چانه و لب بالای خانم ها اتفاق می افتد، به عنوان هیرسوتیسم یا پرمویی شناخته می شود و می تواند نشانه سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باشد که به دلیل عدم تعادل هورمون ها و افزایش هورمون مردانه اتفاق می افتد.

این مشکل به علت تغییرات هورمونی ناگهانی در زنان پس از یائسگی شایع تر است. این موها می تواند به دلیل استفاده از داروهای خاص یا اختلالات غدد فوق کلیوی و در موارد نادر تومور یا سرطان نیز ایجاد شوند.

خشکی و پوسته پوسته شدن لب

این مشکل رایج ترین نشانه از کمبود آب در بدن است. ۳۰ درصد از آب بدن در داخل پوست قرار دارد که در صورت کمبود آب در بدن، پوست خشک شده و لب ها ترک می خورند. همچنین کم آبی می تواند به کاهش تعریق و عدم دفع آلودگی و چربی انباشته شده بر روی پوست منجر شود که باعث افزایش احتمال ابتلا به آکنه، اگزما و پسوریازیس می گردد.

چشمان پف کرده

پف و حلقه های تیره زیر چشم از جمله نشانه هایی است که می توانند در تشخیص بیماری کمک کنند و ممکن است به دلیل دیر خوابیدن، کمبود خواب یا گریه بیش ازحد به وجود بیایند. اما اگر با بهره مندی از خواب کافی این مشکل برایتان به وجود آمده است ممکن است نشانه ای از یک مشکل جدی پزشکی باشد. به عنوان مثال ممکن است دچار بیماری چشمی تیروئید باشید که منجر به تورم بافت ها و ماهیچه های اطراف چشم می شود.

بیماری چشمی تیروئید نوعی بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به پشت چشم ها حمله می کند و منجر به التهاب می شود. همچنین ممکن است مشکلی در غده تیروئید یا کلیه ها وجود داشته باشد.

۴ تغییر در چهره که خبر از بیماری های جدی می دهد

تغییرات صورت با افزایش سن کاملا طبیعی است، اما گاهی این تغییرات نشانه ای از یک بیماری جدی است و تشخیص بیماری از روی چهره که به پیگیری و مراجعه به پزشک نیاز دارد.

کم پشت شدن ابروها : ابروهای کم پشت می تواند نشاندهنده یک مشکل تیروئیدی باشد

افزایش جوش وموهای صورت : ازدیاد جوشها و موهای صورت می تواند نشاندهنده سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد.

ایجاد لکهای قرمز پوستی روی گونه ها : وجود این لکه های قرمز رنگ روی گونه ها می تواند نشانه ای از بیماری لوپوس باشد.

حلقه های زیر چشم : حلقه های سیاه یا قرمز رنگ زیر چشم نه تنها ممکن است به دلیل فقدان خواب کافی ایجاد شود بلکه در برخی موارد می تواند نشانی از وجود نوعی بیماری خودایمن در بدن باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید