بهرام توکلی در سال ۱۳۵۵ در تهران به دنیا آمد. او دارای مدرک کارشناسی ارشد فیلمنامه نویسی از دانشگاه تربیت مدرس است. توکلی فعالیت سینمایی خود را با کارگردانی فیلم های کوتاه آغاز کرد. از دیگر فعالیت‌های او می‌توان به طراحی پوستر اشاره نمود. فیلم‌های اینجا بدون من، پرسه در مه، پا برهنه در بهشت و عقل سرخ از ساخته‌های این کارگردان است.فیلم تنگه ابوقریب به کارگردانی توکلی است.

ابوقریب

جشنواره فجر تنگه ابوقریب

 

فیلمهایی که توانستند در جشنواره‌های داخلی و خارجی جوایز متعددی از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول برای فیلم «پا برهنه در بهشت» از جشنواره فیلم فجر ، برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم دوم از جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برای فیلم «پرسه در مه»، برنده بهترین فیلم نامه اقتباسی از جشن خانه سینما برای فیلم «اینجا بدون من» و ... کسب کنند.

بهرام توکلی پس از گذشت ۳ سال از آخرین فیلمش «من دیه گو مارادونا هستم» ؛ با فیلم جدیدش «تنگه ابوقریب» در سی و ششمین جشنواره فجر حضور دارد.

نقد فیلم تنگه ابوقریب

«تنگه ابوقریب» که بر اساس یک داستان واقعی است؛ روایت سربازانی را روایت می‌کند که فقط پنج روز مانده به تصویب قطعنامه و صلح دائمی بین ایران و عراق در یک وضعیت دهشتناک با دست‌خالی عملاً مجبور به عقب راندن ده‌ها تانک جبهه روبرو می‌شوند.

ابوقریب

فیلم سینمایی تنگه ابوقریب


همان‌طور که اشاره شد، فیلم جدید بهرام توکلی همه مؤلفه‌های ژنریک یک فیلم جنگی درجه‌یک را در خود دارد، از قهرمانی که قرار است برگردد مرخصی و در آخرین لحظه تصمیمش را تغیر می‌دهد و زیر همه چیز می‌زند و تا انتهای خط هم می‌رود تا پسربچه نوجوانی که نماد سادگی و معصومیت است علت حضورش در سینه‌کش جبهه برای آن است که ما به‌عنوان مخاطب زشتی‌ها‌ و پلشتی‌های جنگ و جنگیدن رو ازنقطه‌نظر او ببینیم تا مرگ قهرمانان اسلوموشن‌گونه کاراکتر‌های قصه در پایان فیلم وقتی موسیقی حماسی حامد ثابت به اوج می‌رسد.

گفتنی است فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» به تهیه‌کنندگی سعید ملکان و کارگردانی بهرام توکلی با بازی جواد عزتی ، امیر جدیدی ، حمیدرضا آذرنگ ، علی سلیمانی، مهدی قربانی جدیدترین تولید سازمان هنری رسانه ای اوج است. گفته می شود «تنگه ابوقریب» از نظر صحنه های اکشن و جنگی جزو آثار منحصر به فرد سینمای دفاع مقدس محسوب می شود.

ابوقریب

فیلم ابوقریب

 

آنچه باعث می‌شود «تنگه ابوقریب» یکی از کنجکاوی برانگیزترین فیلم‌های جشنواره باشد این است که بهرام توکلی که کارنامه‌اش پر از فیلم‌های روشنفکرانه است و همواره نشان داده می‌تواند فیلم‌های خاصی بسازد که مخاطب عام را هم درگیر کند؛ این‌بار به سراغ سینمای جنگ رفته و با همان دیدگاه منحصربه فردی که دارد به مسائل جنگ پرداخته است. همین دیدگاه منحصربه فرد هم هست که می‌تواند تنگه ابوغریب را به فیلمی جذاب بدل کند.

جواد مطوری طراح جلوه‌های ویژه بصری فیلم که سابقه کار در بالیوود را دارد، گفت: تعداد ۱۲۰ یا ۱۳۰ انفجار در یک پلان فیلم «تنگه ابوقریب» زده می‌شود که محاسبات آن کار ساده‌ای نیست. به نظر‌م «دوئل» به لحاظ خلق صحنه‌های جنگی صدرنشین بود و با ساخت «تنگ ابوقریب» این قله فتح شد.

ابوقریب

فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب»

تولید این فیلم از اواسط شهریور سال ۹۶ بعد از اتمام نگارش فیلمنامه و انتخاب عوامل پشت دوربین آغاز شد. بعد از آن نیز کار انتخاب بازیگران انجام شده و فیلم جلوی دوربین رفت. کار تصویربرداری این فیلم در شهرک سینمایی دفاع مقدس، خرمشهر، اندیمشک و دزفول انجام شده و فیلمبرداری آن بعد از حدود ۲ ماه از آذر ماه به پایان رسید. مجید خضوعی ابیانه نیز مدیریت فیلمبرداری کار را بر عهده داشته است. امیرحسین قاسمی صداگذاری و حامد ثابت آهنگسازی «تنگه ابوقریب» را بر عهده دارند.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: «تنگه ابوقریب» روایتی است از دفاع دلاورمردانه گردان عمار در برابر لشکرکشی رژیم بعث به فکه و شرهانی. هنگامه رشادت و مظلومیت بچه‌های گردان عمار در روزهای آخر دفاع مقدس در منطقه حساس تنگه ابوغریب.

سایر عوامل فیلم عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: حمید خضوعی ابیانه، طراح صحنه و لباس : محمدرضا شجاعی، صدابردار: رشید دانشمند، طراحی و ترکیب صدا: امیرحسین قاسمی، مدیر تولید: محمدرضا منصوری، برنامه ریز: علی مردانه، دستیار اول کارگردان: محمد عسگری، جانشین تولید: کیومرث عباسی، مشاور رسانه‌ای: علی مرادخانی، عکاس: محمد بدرلو، محصول مرکز فیلم و سریال سازمان هنری رسانه ای اوج.

ابوقریب

فیلم جنگی ابوقریب

 

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید