هوش مصنوعی و درمان بیماری های چشم

هوش مصنوعی  این روزها خبرهای پیرامونش بسیار است و این شاخه از علوم کامپیوتر عرصه های جدیدی را باز می کند . خبرها حاکی از این است  که یکی ازشرکت های وابسته به گوگل که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می کند؛ سیستمی را  بر پایه هوش مصنوعی توسعه داده است  که می تواند 50 نوع مختلف از بیماری های چشم را با دقتی قابل رقابت با چشم پزشکان شناسایی کند. در واقع این سیسیتم با  تشخیص بیماری های چشم  خدمت موثری در درمان بیماری ها ارائه می دهد . در ادامه در این باره بیشتر بخوانید! 

شرکت “دیپ مایند”  از شرکت های وابسته به گوگل است  که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می کند، سیستمی بر پایه هوش مصنوعی توسعه داده که می تواند 50 نوع مختلف از بیماری های چشم را با دقتی قابل رقابت با چشم پزشکان شناسایی کند.

این سیستم توانایی تجزیه و تحلیل تصویر اسکن سه بعدی چشم به منظور یافتن نشانه های اولیه از ابتلا به بیماری هایی چون گلوکوم، دیابت ، و کلسیفیکاسیون را داراست. این سیستم با همکاری مشترک بیمارستان چشم مورفیلدز لندن در مدت 18 ماه توسعه داده شده است.

هوش مصتوعی

این سیستم هوش مصنوعی توانست با دقت 94.5% انواع بیماری ها را از طریق تصاویر OCT تشخیص دهد

این سیستم هوش مصنوعی توانست با دقت 94.5% انواع بیماری ها را از طریق تصاویر OCT تشخیص دهد. یادگیری سیستم از طریق مطالعه حدود 15 هزار تصویر اسکن از چشم های مجهول حاصل شد. نتایج این آزمایش هفته گذشته در مجله ” Nature Medicine” منتشر گردید.

مصطفی سلیمان یکی از بنیانگذران “دیپ مایند” با انتشار مقاله ای در وبسایت این شرکت بیان نمود:

این سیستم هوش مصنوعی می تواند چشمان مردم را نجات دهد و ممکن است روزی در بیمارستان های سراسر جهان مورد استفاده گردد.

وی در ادامه افزود: سیستم هوش مصنوعی ما می تواند  اسکن نوری چشم را با دقت و سرعت بی سابقه ای در مقایسه با معاینات روتین و بالینی تجزیه و تحلیل نماید و درمان مناسب برای بیش از 50 بیماری چشم با دقتی در حد چشم پزشکان درجه یک جهان تجویز نماید.

با این حال وی تأکید می کند که این‌ها نتایج اولیه است و امیدوار است که هوش مصنوعی در اولویت بندی بیماران با نیاز فوری به درمان، به پزشکان کمک نماید، امری که  در نهایت منجر به نجات  بینایی این بیماران می شود.

 

 

 

 

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید