تورم غدد لنفاوی در بارداری اتفاقی نسبتا شایع است و دلیل اصلی آن را تغییرات هورمونی در بارداری می دانند. زنان باردار با دیدن نشانه های اولیه تورم غدد لنفاوی، باید سریعا به پزشک مراجعه کنند تا خود و جنینشان آسیب نبیند. تانما در این مطلب علاوه بر علل و نشانه های تورم غدد لنفاوی، از مشکلات تورم غدد لنفاوی در بارداری می گوید؛

علت تورم غدد لنفاوی

علل بزرگی این غده ها بسیار زیاد است. هرگونه عفونت میکروبی دهان و دندان ها می تواند باعث بزرگ شدن گره های لنفی در منطقه زیر فک ها شود. عفونت های حلق و حنجره هم براحتی موجب بزرگ شدن گره های اطراف گردن می شود .اختلالات خود ایمنی، برخی انواع سرطان، و عفونت های شایع، مانند آنفلوآنزا و برخی داروها، مانند دارو های ضد مالاریا و ضد تشنج نیز می توانند موجب تورم گره های لنفاوی شوند. بیشتر مردم با لنفادنوپاتی موضعی مواجه می شوند که در آن تنها گره های لنفاوی یک بخش خاص از بدن متورم می شوند.

بیش از دوسوم غدد لنفاوی به علت هایی که تشخیص داده نمی شود، متورم می شود. در بقیه موارد نیز بیماری های عفونی که شایع ترین آن بیماری های ویروسی، چون سرماخوردگی، آنژین چرکی گلو، بیماری های انگلی ناشی از مصرف گوشت های نیمه پخته در انواع کباب ها و نیز بیماری های منتقل شده از حیواناتی، چون گربه به انسان است. حتی بیماری هایی، چون سل و سیفلیس نیز می تواند با عوارضی، چون ورم غدد لنفاوی گردن و ران همراه باشد.

نشانه های تورم غدد لنفاوی

علت تورم غدد لنفاوی

نشانه های تورم غدد لنفاوی

  • آبریزش بینی، گلودرد، تب و سایر علائم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی
  • ورم کلی غدد لنفاوی در سرتاسر بدن که می تواند نشان دهنده ابتلا به یک بیماری عفونی مثل ایدز، مونونوکلئوز و یا یک اختلال خودایمنی مثل لوپوس یا آرتریت روماتوئید باشد.
  • ورم دست یا پا نشان می دهد ورم یک غده لنفاوی خیلی دور از سطح پوست که حس نمی شود، باعث انسداد و گرفتگی سیستم لنفاوی بدن شده است.
  • رشد سریع، دائمی و شدید غدد لنفاوی می تواند علامت تومور باشد.
  • تب
  • تعریق شبانه (عرق کردن در خواب شب)

مشکلات غدد لنفاوی در بارداری

گفتنی است تورم غدد لنفاوی زمانی ایجاد می شود که گره های لنفاوی بدن شما ملتهب گردند که غالبا این گره ها در زیر بغل، کشاله ی ران و زیر گردن می باشد. درد زیر بغل در بارداری می تواند به علت تغییرات هورمونی در بارداری باشد. اما اگر دردها مرتب تکرار شد، طوری که به صورت توده ای قرمز و متورم در آمد بایستی به متخصص زنان مراجعه نمایید تا بررسی و معاینه ی دقیق تر شوید.

همچنین علت درد زیر بغل در بارداری می تواند تورم غدد لنفاوی باشد که پس از سرماخوردگی و عفونت های تنفسی و ریوی ایجاد می شود. اگر غده ی متورم شده علائم تنفسی و ریوی نداشته باشد، سایز آن باید پس از یک ماه کوچک بشود. اما اگر سایز غده افزایش یابد بایستی به متخصص زنان مراجعه نمود. از علائم تورم غدد لنفاوی در بارداری، ورم، تب، داغی در ناحیه، قرمزی و بی حسی است.

درمان غدد لنفاوی

مشکلات غدد لنفاوی در بارداری

درمان تورم غدد لنفاوی

درمان خانگی

کمپرس آب گرم

کمپرس آب گرم نسخه قدیمی برای کاهش تورم غدد است وقتی کمپرس آب گرم را روی موضع قرار دهید ،دما باعث جریان خون می شود که درد و تورم را کاهش می دهد .مطالعات نشان داده بین گرما و عدم فعالیت ویروسها ارتباط وجود دارد ؛دستمالی را در آب گرم خیس کنید و آب اضافی آن را بگیرید و ده دقیقه روی موضع بگذارید این کار را چند بار در روز انجام دهید یا اینکه روزانه چند بار موضع را با آب گرم بشویید تا تورم از بین رود.

ماساژ

یکی دیگر از نسخه های طبیعی ماساژ غدد لنفاوی یا اطراف آن است ، ماساژ خوب غددرا تحریک می کند و ناخالصی هایی که در آن جمع شده را بیرون میریزد بدین وسیله کمک می کند تا تورم کاهش یابد. برای کاهش تورم غدد لنفاوی بخش مورد نظر را با نوک انگشتان به مدت 5 دقیقه به آرامی ماساژ دهید، این کار را دو یا سه بار در روز انجام دهید.

آب و نمک

افرادی که از تورم غدد گردن که ناشی از سرماخوردگی و گلودرد است رنج می برند قرقره کردن آب و نمک درمان موثری است ،نمک منیزیم یا نمک دریا خاصیت ضد التهابی و درمان بخشی بسیار عالی دارد. برای این کار در یک فنجان آب گرم نصف قاشق نمک بریزید و خوب ترکیب کنید این مخلوط را خوب قرقره و 2 تا 3 بار در روز این کار را تکرار کنید.

سیر

سیر از دیرباز جزء داروهای گیاهی بوده است، مطالعات نشان داده سیر خاصیت آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی ضد دیابتی و از لخته شدن خون جلوگیری میکند بدون شک این ویژگی سیر تورم غدد لنفاوی را کاهش میدهد. برای درمان تورم این غدد با سیر دو یا سه بوته سیر خام را در هفته مصرف کنید.

عسل و آبلیمو

یک فنجان آب را با2ق عسل و مقداری آب لیمو ترکیب و یک هفته هر روز بنوشید. همچنین می توانید 15 دقیقه عسل را روی موضع بمالیدو با آب گرم بشویید این کار را سه بار در روز انجام دهید. زردچوبه ادویه ای برای درمان تورم غدد لنفاوی یکی دیگر از داروهای گیاهی زردچوبه است که غنی از آنتی اکسیدان و تاثیر ضد التهابی دارد. یک قاشق زردچوبه با مقداری عسل ترکیب و روی موضع بمالیدو دقیقه بعد با آب گرم بشویید اینکار را دو بار در روز انجام دهید.

درمان خانگی غدد لنفاوی در بارداری

درمان غدد لنفاوی در بارداری

درمان های دیگر

چون تورم غدد ناشی از یک عفونت است، درمان آن نیز درمان بیماری اصلی است. گلو درد استرپتوکوکی را درمان کنید. درمان گلو درد استرپتوکوکی بسیار مهم است، چون در غیر این صورت، ممکن است باعث تب روماتیسمی شود که آسیب شدید به قلب می رساند.

به همین دلیل، اگر تورم غدد لنفاوی با گلو درد همراه است، باید حتماً نزد پزشک بروید تا او نمونهٔ برداشته شده از گلوی شما را برای کشت به آزمایشگاه بفرستد. اگر نتیجهٔ کشت وجود استرپتوکوک را نشان دهد، آنتی بیوتیک مناسب برای درمان آن تجویز می کند.

گاهی علاوه بر آزمایش خون، یا پرتونگاری، نمونه ای از بافت درون غده لنفاوی را با روش و سوزن مخصوص برداشته و آزمایش می کند. در بسیاری موارد، این کار کوتاه ترین و دقیق ترین روش تشخیص است. پزشک پوست را بی حس کرده و با وارد کردن سوزنی در یک غده لنفی کمی از محتویات درون آن را بیرون می کشد و به آزمایشگاه می فرستد.

بیشتر مراقب غدد لنفاوی باشید. پزشک برای تشخیص علت تورم ممکن است از پرتونگاری کمک بگیرد. یا با عمل جراحی یک غده را بردارد. در ناخوشایندترین موارد، که وجود بدخیمی در دستگاه لنفاوی است، پزشک بیماری را با داروهای ضد سرطان درمان می کند.

زنان باردار در صورت تورم غدد لنفاوی حتما باید به پزشک مراجعه کنند. البته در دوران بارداری به دلیل شرایط حساس مادر و جنین، پزشک متخصص درمان ها و مراقبت های لازم این دوران را در نظر می گیرد تا کم ترین آسیب به مادر و جنین برسد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید