جوش صورت نوزاد و در حالت کلی تر جوش پوست نوزاد یک بیماری پوستی است که نوزادان به خصوص نوزادان حدودا دو ماهه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این مشکل حدود ۲۰٪ نوزادان را مبتلا می‌کند و به صورت جوش ‌های کوچک به رنگ قرمز و سفید بر روی پوست پدیدار می‌شود. آکنه‌ی نوزادان یک مشکل جدی نیست و خود به خود از بین می‌رود. این آکنه‌ها عمدتا در ناحیه صورت نوزاد رخ می‌دهد، نه در سینه، پاها یا بازوها. به طور کلی، مادران جدید با دیدن آکنه‌ها مضطرب می‌شوند و بلافاصله با پزشک مشورت می‌کنند. و همیشه پزشکان چند درمان موضعی را تجویز می‌کنند. در ادامه درباره درمان جوش صورت نوزاد بیشتر بخوانید .

چه چیزی باعث تشکیل جوش بر روی صورت نوزاد می شود؟

در واقع هورمون ها باعث تشکیل جوش بر روی صورت نوجوانان می شوند. اما در مورد نوزادان، هورمون های نوزاد باعث تشکیل جوش نمی شود بلکه تاثیر هورمون های مادر است که بر جریان خون نوزاد تاثیر می گذارد. این هورمون های مادر غدد چربی نوزاد را تحریک می کند و باعث تشکیل جوش بر روی پیشانی، چانه، گونه و پلک (و گاهی اوقات سر، گردن، پشت و قسمت بالای قفسه سینه) می شود. از طرف دیگر خلل و فرج روی پوست نوزاد به طور کامل تشکیل نشده است بنابراین گرد و خاک و لکه ها بیشتر در خلل و فرج نفوذ می کنند.

روش های درمان جوش صورت نوزاد:

جوش صورت نوزاد را فشار ندهید.
روزی دو یا سه بار صورت را پاک کنید و از خشک شدن آن جلوگیری کنید.
از صابون یا لوسیون در قسمت های آسیب دیده استفاده نکنید.
از محصولات مراقبت از پوست و برطرف کننده جوش که مخصوص بزرگسالان می باشند، استفاده نکنید.
از روش های طبیعی برای درمان جوش استفاده کنید: پاک کردن منطقه آسیب دیده با شیر مادر به تسریع فرایند بهبود جوش کمک می کند.

چه زمانی برای معالجه جوش های صورت نوزاد نیاز به مراجعه به پزشک است؟

جوش های صورت نوزاد معمولا به صورت خود به خودی و بدون مداخله از بین می روند. اما اگر فکر می کنید جوش آلوده (به عنوان مثال در صورت قرمزی جوش یا ترشح یا تورم) است یا اگزما (در این صورت نیاز به کرم برای جلوگیری از گسترش جوش می باشد) می باشد به پزشک مراجعه کنید.

چقدر طول می کشد جوش های صورت نوزاد ناپدید شوند؟

جوش های صورت نوزاد در 6 ماهگی نوزاد از بین می روند.

درمانهای برتر خانگی جوش صورت نوزادان

شیر مادر

شیر مادر یک درمان فوق‌العاده برای راش‌های نرم و نرمال و همین‌طور آکنه‌ی نوزادان است. شیر مادر دارای اسید لوریک است که خواص شفا‌دهنده‌ای دارد. این شیر پوست را برای درمان آکنه‌ی نوزادان رویه‌سابی می‌کند، زیرا یک مایع ضد باکتری و ضد میکروبی طبیعی است. علاوه بر این، شیر مادر پوست را از حمله‌ی دوباره‌ی آکنه محافظت می‌کند و آن را درمان و هیدراته نیز می‌کند. بنابراین، ایمن‌ترین و طبیعی‌ترین درمان خانگی برای رفع آکنه‌ی نوزادان باید حتما شامل شیر مادر باشد.

مواد لازم:

– شیر مادر

روش انجام کار:

– خیلی ساده شیر مادر را (چند قطره) روی قسمت‌های آسیب‌دیده‌ی پوست نوزاد پخش کنید.
– روش دیگر این است که می‌توانید آن را روی کل صورت کودک بمالید. با کمک یک توپ پنبه‌ای یا نوک انگشتان‌تان، شیر را در یک حرکت دایره‌ای روی صورت کودک پخش کنید.
– بعد از ۲۰ دقیقه، صورت کودک را با استفاده از پارچه‌ی مرطوب و گرم پاک کنید.
– برای حذف جوش صورت نوزاد ، باید این روش درمانی را سه بار در روز تکرار کنید.

سرکه سیب

بهترین داروهای طبیعی خانگی برای از بین بردن جوش صورت نوزاد باید شامل سرکه سیب نیز باشد. سرکه سیب چربی را جذب می‌کند و یک باکتری‌کش نیز است. این ماده باکتری‌ها را به سرعت می‌کشد و پوست را سالم و پاکسازی می‌کند. سرکه باید در فرم رقیق شده برای درمان آکنه‌ی نوزادان استفاده شود، زیرا بسیار قوی و تند است. پیشنهاد می‌شود که قبل از استفاده از سرکه سیب روی صورت، مقداری از آن را روی دست نوزاد امتحان کنید.

مواد لازم:

– ۱ تا ۲ قاشق چایخوری سرکه سیب
– نصف فنجان آب مقطر

روش انجام کار:

– سرکه سیب (حدود ۱ تا ۲ قاشق چایخوری) را آماده کنید و با نصف فنجان آب مقطر مخلوط کنید.
– خوب آب و سرکه را با هم مخلوط کنید و چند توپ پنبه‌ای را در این محلول به مدت ۵ دقیقه غوطه‌ور کنید. به آرامی پنبه‌ها را روی مناطق آسیب‌دیده‌ی کوچولوی‌تان استعمال کنید.
– به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید و بعد با استفاده از یک تکه پارچه‌ی گرم و مرطوب پوست نوزاد را تمیز کنید.
– برای درمان این مشکل ترکیب سرکه و آب را ۲ بار در روز به مدت ۵ روز استفاده کنید.

پودر بچه

پودر بچه برای درمان راش‌های ایجاد شده در قسمت تناسلی کودک و آکنه‌ی نوزادان مفید است. این ماده به خشک شدن آکنه‌ها کمک می‌کند بدون این‌که منافذ پوست را مسدود کند. به علت این خاصیتی که پودر بچه دارد، می‌توانید آن را در مناطق مرطوب استفاده کنید.

مواد لازم:

– پودر بچه

روش انجام کار:

– در ابتدا منطقه‌ی آسیب‌دیده را شستشو دهید و خشک کنید. پس از آن، پودر بچه را در آن ناحیه پخش کنید.
– با استفاده از نوک انگشتان‌تان، به آرامی پودر را روی پوست نوزاد مالش دهید.
– هر بار بعد از آن‌که نوزاد حمام کرد، این روش درمانی را تکرار کنید.

ترکیب آب لیمو و عسل

هم لیمو و هم عسل دارای مزایای بسیار فراوانی برای سلامتی هستند. عسل یک محصول طبیعی خوب است، بنابراین انتخاب خوبی برای نوزاد شما محسوب می‌شود. این ترکیب تاثیر ضد التهابی و ضد باکتریایی روی پوست دارد. زمانی که ترکیب آب لیمو و عسل را روی پوست نوزاد استعمال کنید، به داخل پوست او نفوذ می‌کند. این امر سبب از بین رفتن ناخالصی‌هایی می‌شود که روی صورت نوزاد آکنه به وجود می‌آورند. عسل پوست را تسکین می‌دهد در حالی که لیمو آن را لایه‌برداری می‌کند.

مواد لازم:

– آب نصف یک لیمو
– ۱ قاشق غذاخوری عسل خام یا عسل مانوکا

روش انجام کار:

– ابتدا، آب نصف یک لیمو را بگیرید و ۱ قاشق غذاخوری عسل را آماده کنید. سپس، هر دو ماده را با هم مخلوط کنید.
– در مرحله‌ی بعد، یک پنبه را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه داخل ترکیب غوطه‌ور کنید. به آرامی ترکیب را روی صورت کودک استعمال کنید و آن را به خوبی روی پوست او پخش کنید.
– به مدت دست کم نیم ساعت صبر کنید و در نهایت آن را با کمک یک پارچه مرطوب و گرم پاک کنید.
– برای به‌دست آوردن بهترین نتیجه، این روش را باید دو بار در روز تکرار کنید.

نکات اضافی:

– آکنه‌ی نوزادان جوش صورت نوزاد از مصرف ‌ قابض‌ها روی پوست نوزاد خودداری کنید.

– از به کار بردن محلول موضعی قوی و کرم ‌های حاوی بنزوئیل پراکساید و اسید سالیسیلیک پرهیز کنید.

– از به کار بردن لوسیونی که منافذ پوست را مسدود می‌کند، پرهیز کنید. شما باید بعد از شستن کودک مرطوب‌کننده‌ی بدون روغن رو بدن او استعمال کنید تا آکنه‌ها از بین بروند.

– وقتی آب دهان نوزاد جاری می‌شود آن را مدام خشک کنید.

– مادران شیرده باید از میوه خوردن به میزان زیاد، به ویژه میوه‌های شیرین پرهیز کنند.

– هر زمان که از هر گونه درمان روی پوست کودک استفاده می‌کنید ابتدا وجود هر گونه آلرژی را بررسی کنید. اگر علامتی از تحریک وجود داشت، از آن روش درمانی استفاده نکنید.

– وجود آکنه یا راش را در قسمت‌های دیگر بدن کودک بررسی کنید. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، آکنه‌ی نوزادان اغلب در ناحیه‌ی صورت ظاهر می‌شود، اما اگر این مشکل در جای دیگر بدن نوزاد رخ بدهد، باید بلافاصله با پزشک مشورت کنید. ممکن است اگزما یا بیماری پوستی کلاه گهواره باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید