همه ما در طول زندگی خود کم یا بیش دچار عصبانیت شدید شده ایم گاهی هم متاسفانه این خشم ها تبدیل به خشونت فیزیکی و کلامی می شود اگر خشم به درون فرد رخنه کند و درونی شود ممکن است فرد را به مشکلات متعدد جسمی همچون، استرس و تنش مفرط، ناراحتی‌های عصبی، بیماری‌های گوارشی، سردرد، ناراحتی‌های قلبی و… مبتلا کند.

خشم چیست

مهار کردن خشم از جمله اقدامات مهم در درمان های روان شناختی است . افراد معمولا از خشم خود رنج می برند ، اگر خشمی که در درون و بیرون فرد است در مان نشود ، می توhند به صورتی سمی آزار دهنده برای فرد تبدیل شود در غالب شرم ، ترس ، اضطراب ، خود آزاری ظاهر شود .

خشمی که از داخل است صدمه زیادی به فرد وارد می کند ، خشم های درونی می تواند آسیب های جسمانی زیادی هم به افراد وارد کند .

وقتی افراد به ریشه خشمی که در آنها ایجاد شده است فکر می کنند به خشونتی که نسبت به آنها در جامعه ایجاد شده است و به بی عدالتی های جامعه و ظلم هایی که به آنها روا شده است پی می روند و معمولا خشم ایجاد شده در خود را به محیط بیرون و دیگران نسبت می دهند .

کنترل خشم

خشم هیجانی است که اثرات مخرب زیادی دارد

 

روشن بینی و دیدگاه ما درباره محیط پیرامون

چه چیزی برای ما مهم است ؟ ما چه چیزی در محیط بیرون از خانه می خواهیم ؟ از چه طریقی می توانیم زندگی شخصی و خصوصی خود را به بهترین شکل بسازیم ؟ چه چیزی به بهبود زندگی ما کمک می کند ؟ گاهی ما انسان ها نیاز به تغییر اولویت های خود داریم .

زندگی در زمان حال

سعی کنیم بر زندگی در زمان حال تمرکز کنیم و اینکه چگونه می خواهیم زندگی کنیم . زندگی با خشم زندگی در زمان گذشته کردن است . تا به حال فکر کرده اید که خشم چیست و چه بلایی سر ما می آورد

عشق

رابطه صمیمانه با بزرگسالان می تواند رابطه را از حیطه همکار به دوست و از دوست به همسر تبدیل می کند .

ارتباط با فرزند خود در این دسته قرار می گیرد . برای این که ما عشق را دریافت کنیم و به دیگران هم عشق بدهیم باید اجازه مهار شدن خشم را بدهیم .

اعتقاد به خدا

برای ما به طور شخصی این به این معنا است که اعتقاد به خدا برای هر شخص دلایلی دارد .اعتقاد به خدا در شرایطی که فرد دچار خشم است می تواند به عنوان نیروی درونی به آرامش فرد کمک کند .

بهتر است بدانید

«خشم» هیجانی است که اگر بدرستی مهار نشود، اثرات مخرب زیادی دارد. اگر خشم به درون فرد رخنه کند و درونی شود ممکن است فرد را به مشکلات متعدد جسمی همچون، استرس و تنش مفرط، ناراحتی‌های عصبی، بیماری‌های گوارشی، سردرد، ناراحتی‌های قلبی و… مبتلا کند و در صورت بروز بیرونی نیز، اثرات منفی دیگری دارد که با توجه به تحقیقات متعدد شواهد اندکی وجود دارد مبنی بر این‌که ابراز خشم می‌تواند روش خوبی برای کاستن انرژی منفی لحظه‌ای و کم‌توان کردن انرژی آن باشد، چه‌بسا در بروز بیرونی خشم، فرد فحاشی کند، اشیاء را پرت کند، برخورد فیزیکی داشته باشد و… که در این وضعیت، نه‌تنها خود بلکه اطرافیانش هم، از بروز خشم و کنترل نشدن این هیجان احساس ناراحتی و شرمساری می‌کنند.

کنترل خشم

مهار کردن خشم از جمله اقدامات در درمان های روان شناختی

بسیاری از ما با مراجعه به روان شناس ‌ یا مطالعه کتاب‌های روان‌شناسی سعی می‌کنیم به طریقی با اضطراب و افسردگی خود مقابله کنیم و از شدت آن بکاهیم، اما کمتر به فکر آن هستیم که خشم خود را کنترل کرده و در موقعیت‌های ناخوشایند آن را مدیریت کنیم.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید