حضرت دانیال گوید :

اگر کسی بیند تازیانه به خرط کرده است ، دلیل که کارش بر مراد و نظام است . اگر دید تازیانه او مخروط نکرده است ، دلیل بر شرف و بزرگی است ، به قدر آن تازیانه ، و بعضی گویند ، که تازیانه در خواب ، دلیل بر مال اندک است بر قدر بیننده خواب . اگر دید دوال تازیانه او بگسست ، دلیل که مال و بزرگی از وی جدا شود .

محمدبن سیرین گوید :

اگر کسی دید که کسی را به تازیانه بزد ، دلیل که به کاری مشغول شود که از آن کسب و کسب او فایده بدو نرسد . اگر بیند تازیانه از دست بینداخت ، دلیل که آن کاری که در دست دارد بیندازد . اگر کسی دید کسی را به تازیانه بزد و خون ازتن وی روان شد ، دلیل که سخنهای ناخوش شنود .

ابراهیم کرمانی گوید :

اگر بیند کسی او را به تازیانه بزد ، دلیل که از آن کس مال حرام یابد . اگر دید به زخم تازیانه خون از او روان شد ، دلیل که مال یابد . اگر بیند که نشان زخم تازیانه بر تن او بماند ، دلیل که سخنهای ناخوش شنود . اگر دید او را با تازیانه بزدند و ندانست که چه کسی زد ، دلیل که ناگاه مال آید

جابرمغربی گوید :

اگر کسی به خواب دید که در دست تازیانه نیکو داشت یا علاقه ابریشمین ، دلیل که او را فرزندی آید . اگر بیند تازیانه از چوب است ، دلیل است بر قوت حال وی . اگر بیند تازیانه از چرم یااز دوال است ، دلیل که خیر منفعت بدو رسد . اگر بیند تازیانه در دست داشت و بشکست ، دلیل که فرزندش بمیرد یا از کار خود معزول شود . اگر بیند بر اسب نشسته و تازیانه می زد ، دلیل که به جای کسی کاری کند و بدان کار ، بر وی منت نهد . اگر بیند بر پشت کسی تازیانه می زد و از آنجا خون برآمد ، دلیل که آن کس مال حرام یابد یا زننده او را متهم کند به گناهی . اگر بر پشت خود زخم تازیانه زد ، چنانکه پاره پاره شد ، دلیل که اهل او متفرق شوند . اگر کسی را بی اندازه تازیانه زد ، دلیل که وی را غم واندوه رسد .

اسماعیل بن اشعث گوید :

اگر کسی بیند در خانه خود بدست خود تازیانه کوتاه بود و پس از آن دراز شد ، دلیل که زبان او بر خصم دراز شود . اگر بیند دراز بود و کوتاه شد ، دلیل که دشمن بر وی غلبه کند .

حضرت امام جعفر صادق فرماید :

تازیانه در خواب بر پنج وجه است .

اول : شعث وقبح و زشت .

دوم : جدل کردن و بگو مگو .

سوم : روشن شدن کاری مشکل .

چهارم : سفر و مفارقت .

پنجم : بزرگی و مال .

منوچهر مطیعی تهرانی گوید :

تازیانه در گذشته یک وسیله جنگی و تدافعی بوده و هر جنگجوی سوارکاری یک تازیانه داشت که به سبک و روش خودش می بست و به کار می برد به طوری که از تازیانه یک نفر ، شخص دیگری نمی توانست با مهارت و چابکی استفاده کند ولی امروز تازیانه در زندگی ما جایی مخصوص و مشخص ندارد و فقط گه گاه برای تعزیز و تنبیه خلافکاران به کار می رود . احتمال این که کسی تازیانه در خواب ببیند کم است معهذا نوشته می شود . معبران کهن تازیانه را عزت و شرف مرد تعبیر کرده و نوشته اند که اگر کسی ببیند تازیانه از دستش می افتد از کار معزول می شود .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید