خواص آویشن در بارداری آنقدر قابل توجه و مهم نیست که بتوان آن را برای زنان باردار پیشنهاد داد. زیار آویشن جزء گیاهان دارویی محسوب می شود که خطراتی برای جنین و روند زایمان خواهد داشت. تانما در این مطلب علاوه بر خواص آویشن و مضرات آن، بر روش و میان مصرف آن پرداخته است؛

فواید مصرف آویشن در بارداری

از خواص آویشن می توان به تقویت اعصاب، درمان افسردگی ، خستگی و بی خوابی ، كاهش فشارخون و چربی خون اشاره کرد. در ضمن آویشن خاصیت ضد میكروبی، ضد قارچی، ضد انگلی، ضد التهاب، ضد احتقان، ضد زخم های داخلی، ضد آلزایمر و قابض دارد.

بنابراین در دوران باردای، مصرف آویشن به میزان بسیار کم و در غذا مشکلی ندارد اما به دلیل آن که آویشن نوعی گیاه قابض است و ممکن است رحم را تحریک کند، در مصرف آن و حتی بخور آن باید احتیاط کرد. اما به طور کلی، بخور آویشن در دوران بارداری به میزان خیلی کم، باعث نشاط و تمدد اعصاب شده و همچنین باعث بهبود گردش خون و بهبود وضعیت کم خونی در دوران بارداری می شود.

مضرات مصرف آویشن در بارداری

صرف نظر از خواص بی شمار آویشن در کاهش فشار خون، خاصیت ضد میکروبی، خاصیت ضد قارچی، تقویت کننده اعصاب، ضد التهابی، ضد آلزایمر ، ضد افسردگی و از بین بردن زخم ها و آسیب ها، باید گفت که بخور ، دمنوش و مصرف آویشن در دوران بارداری، توصیه نمی شود زیرا گیاهی است قابض که سبب انقباضات رحمی شده و همین انقباضات ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین از جمله عوارض آویشن در بارداری می توان به تولد و زایمان زودرس، سقط جنین و انقباضات رحمی اشاره کرد.

فواید مصرف آویشن در بارداری

مضرات مصرف آویشن در بارداری

شرایط مصرف آویشن در بارداری

  • میزان مصرف گیاهانی چون آویشن را محدود کنید.
  • آویشن را با گیاهان دیگر ترکیب نکنید.
  • در دوران بارداری از گیاهان مختلف در زمان متفاوت استفاده کنید.
  • همیشه دستور پزشک خود را در مورد مصرف گیاهانی چون آویشن دنبال کنید.

میزان مصرف اویشن در بارداری

خوردن آویشن در بارداری به دلیل مواد فعال و غنی درگیاه آویشن، مصرف آن مخصوصا در اواخر بارداری ممکن است تأثیر نامطلوبی بر شرایط زن باردار گذاشته و یا باعث حساسیت شود. با توجه به ویژگی های فردی در هر زن باردار، واکنش های احتمالی در هر فرد، متغیر است. بنابراین با توجه به مطالعات انجام شده، مصرف میزان کمی آویشن در دوز پایین، مشکل خاصی ایجاد نمی کند اما پیش از مصرف بهتر است با پزشک مشورت کنید.

روش مصرف آویشن برای زن باردار

از آویشن در کشور ما معمولاً به صورت دمنوش، جوشانده و خشک شده استفاده می شود ولی در کشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه اش را به عنوان سبزی نیز در غذا مصرف می کنند. در ضمن استفاده از گیاه آویشن علی رغم خواص دارویی فراوان و گسترده ای که دارد به دلیل خطر سقط جنین از مصرف آن در دوران بارداری باید اجتناب کرد.

عسل آویشن

اما استفاده از عسل آویشن در بارداری بلامانع بوده، چرا که به دلیل تغییراتی که در بدن زنبور بر روی شهد گیاه انجام می شود، خطرات ایجاد شده از آن به حداقل می رسد و مصرف عسل آویشن در بارداری نه تنها مضر نبوده، بلکه استفاده از آن باعث می شود در این دوران نیز از خواص مفید این گیاه بهره برد.

میزان مصرف آویشن در بارداری

روش مصرف آویشن برای زن باردار

بخور آویشن

همچنین بخور آویشن در دوران بارداری به میزان خیلی کم، باعث نشاط و تمدد اعصاب شده و همچنین باعث بهبود گردش خون و بهبود وضعیت کم خونی در دوران بارداری می شود.

موارد منع مصرف آویشن در بارداری

به طور کلی برای زنان باردار افراط در کلیه خوراکی ها به ویژه گیاهان دارویی و دمنوش ها از جمله آویشن ممنوع است و نباید هیچ غذایی را خارج از اندازه بخورد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید