خواص انار در شیردهی زیاد است و مادران شیرده می توانند از فواید این میوه در این دوران حساس استفاده کنند. اما خواص انار نباید مادران شیرده را از عوارض آن غافل سازد. تانما در این مطلب در خصوص تأثیر مصرف انار بر شیر مادر نکاتی را بیان می کند؛

فواید مصرف انار در شیردهی

شفاف شدن پوست نوزاد

از فواید انار خوردن در دوران شیردهی، می شود به شفاف شدن و سفید شدن پوست نوزاد اشاره کرد.

درمان اختلالات معده

آب انار در درمان اختلالات معده مانند بیماری وبا و اسهال خونی بسیار موثر است. نوشیدن آب انار تازه باعث کاهش مشکلات گوارشی در هنگام شیردهی نوزاد می شود.

مراقبت از دندان

یکی دیگر از مزایای استفاده از انار یا آب انار، این است که اثرات پلاک دندان را به حداقل می رساند و از چندین بیماری دهان جلوگیری می کند. انار دارای خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی است که بهداشت و مراقبت از دندان ها را تضمین می کند.

جلوگیری از کم خونی

میوه انار و آب آن به افزایش جریان خون در بدن کمک می کنند. مقدار بالای آهن انار به شما کمک می کند تا علائم کم خونی را کم کنید. همچنین انار به طور موثر خستگی، سرگیجه و کم شنوایی را درمان می کند.

مضرات انار در شیردهی

فواید انار در شیردهی

درمان پوکی استخوان

انار ضخیم شدن دیواره های شریانی، مفاصل و غضروف را درمان می کند. این ویژگی باعث می شود انار یک درمان مؤثر برای پوکی استخوان و تصلب شریان باشد. همچنین خوردن انار مانع از تولید آنزیم هایی است که بافت های همبند را در بدن شما قطع می کند.

غنی از پتاسیم

انار منبع عالی پتاسیم است، بنابراین در هنگام شیردهی نوزاد مانع از مشکلات کلیه و عفونت می شود.

منبع غنی از ویتامین C و فیبر

دانه های انار حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C هستند، به طوری که به میزان مصرف روزانه توصیه شده 40 درصد مواد مغذی حیاتی کمک می کند. همچنین سطح بالای فیبر در این میوه فشار خون را تنظیم می کند و گرسنگی شما را تحریک می کند. اگر خوردن دانه های انار دشوار است آن ها را به ماست اضافه کنید.

خواص آب انار در شیردهی

انار از منظر طب سنتی یک میوه سرد مزاج و خشک است و هرچه مزه آن ترش تر باشد سرد و خشک بودن آن بیشتر است و زردی نوزاد با خوردن مواد غذایی سرد مزاج کاهش میابد و برعکس با خوردن گرمیجات شدت می یابد .بنابراین انار یکی از میوه هایی ست که جهت زردی نوزادی و اسهال کاربرد مفیدی دارد ، اما دادن انار به صورت مستقیم به نوزاد کاملا اشتباه است و پزشکان معتقدند نوزاد تا قبل از شش ماهگی جز ویتامین آ د مجوز مصرف هیچ چیز را ندارد در عوض مادر نوزاد میتواند خودش مصرف کند و به نوزاد شیر دهد.

خواص رب انار در شیردهی

مصرف انار شیرین یا ربّ انار شیرین توسط زنان باردار و مادران شیرده، موجب تقویت مادر و فرزند شده و به رشد آیندۀ کودک کمک می کند.

خواص آب انار در شیردهی

خواص رب انار در شیردهی

مضرات مصرف انار در شیردهی

  • بثورات ناگهانی یا خارش
  • کهیر
  • دشواری در هنگام تنفس یا خس خس کردن
  • سختی در هنگام بلعیدن
  • تورم لب ها، گلو، دهان یا زبان

تانما علاوه بر خواص انار در شیردهی و مضرات آن، در زیر به شرایط و روش مصرف آن در شیردهی اشاره کرده است؛

شرایط مصرف انار در شیردهی

شرایط نگهداری انار

  • انار را می توان در محیطی خنک حدود 5 درجه سانتی گراد به مدت 4 ماه نگهداری کرد.
  • همچنین در دمای معمولی محیط تا حدود 2 هفته و در جامیوه ای یخچال تا 1 ماه قابل نگهداری است.
  • نباید دیگر میوه ها را کنار انار گذاشت زیرا انار گاز اتیلن آزاد می کند که باعث رسیدن سریع تر آنها می شود.
  • انار قابل کنسرو شدن نیست اما می توان دانه هایش را خشک یا منجمد کرد و ماه ها در ظرف دربسته نگه داشت.

شرایط خرید انار

  • انار کاملا گرد و بزرگ را انتخاب کنید زیرا انارهای کوچک تر معمولا کم آب تر و ترش هستند.
  • میوه سنگین نشان می دهد دانه ها کاملا آب دارند.
  • هرچه رنگ پوست میوه تیره تر باشد، دانه ها شیرین ترند. انار کاملا رسیده پوستی به رنگ نارنجی مایل به قهوه ای تا قرمز تیره دارد.
  • وقتی آرام به پوست انار ضربه بزنید با صدایی شبیه ضربه زدن به فلز داشته باشد.
  • پوست میوه باید کاملا صاف و براق و بدون پوسیدگی باشد.
روش مصرف انار در شیردهی

شرایط مصرف انار در شیردهی

میزان مصرف انار در شیردهی

در هنگام شیردهی باید از مصرف بیش از حد انار بپرهیزید. همچنین قبل از افزودن انار به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید.

روش مصرف انار برای مادران شیرده

  • جداکردن دانه انار و اضافه کردن به سالاد و یا ژله و یا بستنی
  • جدا کردن دانه های انار و آب آن را گرفتن و بصورت آبمیوه مصرف کردن
  • استفاده از انار بعنوان چاشنی کنار غذاها مثل مرغ ترش و ...یا به صورت رب انار

موارد منع مصرف انار در شیردهی

  • رب انار بدلیل وجود آهن در آن دیر هضم است و افراد سرد مزاج نباید بیش از حد رب انار مصرف کنند.
  • خوردن رب انار موجب سست شدن معده و ایجاد نفخ می شود بنابراین افراد مبتلا به زخم معده و روده نباید رب انار مصرف کنند.
  • زیاده روی در مصرف رب انار سبب ابتلا به یبوست، گلودرد و ناراحتی معده می شود و مبتلایان به بیماری ریه بهتر است رب انار مصرف نکنند.
  • اگر داروهای مصرف فشار خون و کاهش کلسترول مصرف می کنید ، از مصرف رب انار اجتناب نمایید.
آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید