خواص انبه در شیردهی با توجه به ویتامین ها و مواد معدنی سرشاری که دارد، فراوان است. مادران شیرده می توانند انبه را جایگزین سایر مرکبات کنند و از مصرف متعادل آن در شیردهی لذت ببرند. تانما در این مطلب خواص انبه و تأثیر مصرف انبه بر شیر مادر را بررسی می کند؛

فواید مصرف انبه در شیردهی

انبه سرشار از ویتامین C است و چون مصرف مرکبات برای بانوان شیرده مضر است، بنابراین برای جایگزینی مرکبات در شیردهی می توانید از میوه بی نظیری چون انبه استفاده کرده و ویتامین C مورد نیاز بدنتان را دریافت کنید.

از دیگر مواد مغذی موجود در انبه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انبه منبع غنی از ویتامین آ است.
  • حاوی کاروتن آلفا، کاروتن بتا و کریپتوکانتین است.
  • غنی از فیبر پریبیوتیک است.
  • انبه غنی از ویتامین ث است و خواص آنتی اکسیدان دارد.
  • غنی از مس و فولات است و مقدار قابل ملاحظه ای پتاسیم دارد.
  • مقدار سدیم انبه بسیار کم است.
مضرات انبه در شیردهی

فواید مصرف انبه در شیردهی

مضرات مصرف انبه در شیردهی

  • میوه انبه باعث بی قراری نوزاد و حتی بروز دانه های قرمز رنگی روی پوستش می شود به همین دلیل بهتر است کمتر آن را میل کنید.
  • چون گرم است برای مادران شیرده گرم مزاج مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند.
  • هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .
  • اگر خوردن انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد .

شرایط مصرف انبه در شیردهی

میوه را بشویید

به محض خرید انبه را کامل بشویید. این کار مواد شیمیایی سطح آن یا آلودگی آن به لیستریا را از بین می برد. یخچال را هم تمیز نگهدارید تا هیچ ماده ای روی این میوه نشیند.

با پوست نخورید

پوست انبه را قبل از خوردن حتما بگیرید و فقط گوشت آن را بخورید.

دست هایتان را بشویید

دستها و چاقو و هر وسیله ای که در تماس با انبه بوده را با آب گرم و صابون بشویید.

شرایط خرید انبه

روش بهتر آن است که انبه را از کنار خیابان و دستفروش ها نخرید و از جایی این میوه را خریداری کنید که از سطح بهداشت آن مطمئن هستید.

شرایط نگهداری انبه

معمولا انبه هایی که ما خریداری می کنیم، آماده مصرف هستند و نمی توان مدت زمان زیادی آنها را نگهداری کرد. این میوه در دمای زیر ۴ درجه سانتی گراد، حالت سرمازدگی پیدا می کند و بسیار بدمزه می شود. به همین دلیل توصیه می شود انبه را ابتدا داخل روزنامه بپیچید، سپس آن را داخل یک نایلون درباز درون جامیوه ای یخچال قرار دهید و درست پیش از مصرف هم پوست آن را بشویید.

به این ترتیب می توان انبه های سالم را حدود ۲ هفته نگهداری کرد. ضمن اینکه انبه جزء میوه هایی است که اگر کنار میوه هایی مانند سیب یا هلو قرار بگیرد، به سرعت گاز اتیلن از خود متصاعد می کند و خراب می شود. به همین خاطر انبه را باید جدا از میوه ها و سبزی های دیگر و به شکلی که گفته شد، داخل یخچالی با دمای معمولی نگهداری کرد.

روش مصرف انبه در شیردهی

شرایط مصرف انبه در شیردهی

انبه مصنوعی نخرید و نخورید!

در خرید انبه باید دقت لازم را داشته باشید اول این که کاملا رسیده باشد و دوم این که هیچ گونه ماده شیمیایی نداشته باشد. مطمئن شوید فصل انبه است و بعد بخرید این احتمال وجود دارد که آنها به صورت مصنوعی رسیده باشد. میوه هایی که به صورت مصنوعی میرسند کربید کلسیم دارد که براساس استانداردهای ایمنی یک ماده شیمیایی ممنوع به حساب می آید. برخی از عوارض جانبی میوه هایی که به صورت مصنوعی می رسند عبارتند از :

  • ناراحتی معده
  • سرگیجه
  • خواب آلودگی
  • گیجی
  • اختلالات خلقی
  • زخمهای دهان
  • تشنج
  • سوزن سوزن شدن و بی حسی دست و پا

میزان مصرف انبه در شیردهی

مصرف انبه به عنوان یك منبع غنی ویتامین آ به صورت یك روز در میان به مادران شیرده توصیه میشود.

موارد منع مصرف انبه در شیردهی

روش مصرف انبه برای مادران شیرده

روش مصرف انبه برای مادران شیرده

  • انبه به طور طبیعی شیرین است و حاوی قندی بیشتری به نسبت سایر میوه هاست. ( حدود 15 گرم قند در هر 100 گرم) این باعث میشود زمانی که شما ولع مصرف شیرینی دارید، این میوه بتواند جایگزین مناسبی به جای کیک و شیرینی باشد.
  • انبه کالری بالایی نیز دارد به طوری که میتوان به عنوان یک میان وعده خوب آن را مصرف کنید اما باز هم دقت داشته باشید که در خوردن انبه اعتدال را رعایت کنید.
  • همچنین اگر بخواهید انبه را به صورت اسموتی به عنوان یک دسر مصرف کنید باید مراقب قند و کالری اضافه و شیرین کننده ها و خامه ای که اضافه میکنید، باشید.

موارد منع مصرف انبه در شیردهی

به دلیل قند زیاد انبه توصیه می شود اگر مبتلا به دیابت هستید، آن را مصرف نکنید.

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید