خواص بادمجان در بارداری به عنوان نوعی از صیفی جات بسیار متنوع و فراوان است اما بادمجان جزء خوراکی های حساسیت زا است و خانم های باردار باید با دقت بیشتری از آن در دوران بارداری استفاده کنند. تانما در این مطلب شما را با خواص بادمجان، تأثیر مصرف بادمجان بر جنین و تأثیر مصرف بادمجان بر زایمان بیشتر آشنا می کند؛

انواع بادمجان

  • بادمجان آمریکایی
  • بادمجان ایتالیایی
  • بادمجان هندی
  • بادمجان تایلندی
  • بادمجان رز بیانکا
  • بادمجان سفید

فواید مصرف بادمجان در بارداری

محافظت از جنین در مقابل نقص عضو

بادمجان منبعی غنی از اسید فولیک است که در دوران بارداری به منظور جلوگیری از نقص عضو جنین به آن نیاز مبرم دارید. بنابراین، خوردن گیاهان مغذی در دوران بارداری از جنین شما در مقابل نقص لوله عصبی و دیگر نقایص جلوگیری و به رشد گلبول های قرمز خون کمک می کند.

پشتیبانی از رشد جنین

بادمجان منبعی فوق العاده از ویتامین C، نیاسین، B کمپلکس، ویتامین A و ویتامین E است که برای رشد بهینه جنین ضروری است. بادمجان هچنین حاوی مواد معدنی دیگری مانند پتاسیم، مس، منگنز و آهن است که به حفظ توازن الکترولیت و افزایش خون و تعداد هموگلوبین کمک شایانی می کند.

انواع بادمجان

فواید مصرف بادمجان در بارداری

تنظیم دیابت بارداری

اگر دچار دیابت بارداری هستید، کنترل گلوکز خون به منظور جلوگیری از افزایش قند خون ضروری است. افزودن بادمجان به رژیم غذای معجزه می کند و به تنظیم دیابت بارداری و جلوگیری از بالا رفتن قند خون یاری می رساند.

درمان یبوست و اختلال گوارش

مصرف بادمجان در دوران بارداری به گوارش مناسب و جذب مواد مغذی از دستگاه گوارش کمک می کند و اختلالات گوارشی را از بین می برد. همچنین، بادمجان منبع فوق العاده ای از فیبر رژیم غذایی است که به کار کردن شکم کمک می کند و یبوست را در دوران بارداری به حداقل می رساند. یک بادمجان معمولی حدود ۴.۹ گرم فیبر دارد. بنابراین می توانید در دوران بارداری با خیال راحت بادمجان بخورید و از فواید آن برای خود و جنین تان بهرمند شوید.

تقویت سیستم ایمنی بدن

بادمجان سرشار از ناسونین است که به عنوان یک آنتوسیانین در پوست این گیاه وجود دارد. ناسونین خاصیت آنتی اکسیدان دارد که به خنثی سازی رادیکال های آزاد در بدن شما کمک و از خطر آسیب سلولی و دی ان ای در دوران بارداری جلوگیری می کند. مصرف بادمجان سرشار از آنتی اکسیدان به تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از خطر رشد عفونت ها و بیماری ها در این دوران خطیر کمک می کند. همچنین ناسونین از خطر اختلالات شناختی در نوزادان جلوگیری می کند.

کاهش کلسترول بد

بادمجان مقدار کلسترول بد را کاهش و کلسترول خوب را افزایش می دهد. این گیاه با کاهش کلسترول بد خون به مقدار زیادی از مشکلات قلبی، تصلب شراین و سکته جلوگیری می کند و باعث بهبود سلامت قلبی عروقی حین بارداری می شود.

درمان فشارخون

اگر در دوران بارداری دچار فشارخون بالا هستید، بادمجان یک درمان طبیعی عالی برای آن است. بیوفلاونوئیدهای موجود در بادمجان فشار خون را به حداقل می رساند و موجب سلامت قلب می شود و از خطر مشکلات سلامت در دوران بارداری می کاهد.

مضرات بادمجان در بارداری

فواید بادمجان در بارداری

مضرات مصرف بادمجان در بارداری

سقط جنین

بادمجان حاوی مقدار زیادی فیتوهورمون است این عامل می تواند سبب آغاز خون ریزی در بانوان شود به همین ترتیب برای درمان آمنوره و یا قطع خون ریزی ماهانه مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال اگر بادمجان را در دوران بارداری هر روز مصرف کنید می تواند باعث القای دردهای زایمان و سقط جنین شود.

افزایش خطر زایمان زودرس

مصرف زیاد بادمجان حین بارداری می تواند باعث انقباضات رحم و زایمان زودرس یا سقط جنین شود. بنابراین بهتر است از افزودن بادمجان به رژیم دائم غذای خود پرهیز کنید.

اسیدی بودن

بادمجان می تواند باعث ترش کردن معده و احساس ناراحتی شود. اسیدی شدن معده می تواند باعث بروز مشکلاتی برای مادر باردار و بر هم زدن آرامش او شود.

مشکلات گوارشی

مصرف بادمجان نپخته می تواند باعث مشکلات گوارشی شود که برای بارداری شما مضر است. بادمجان می تواند شما را نسبت به حساسیت غذایی آسیب پذیر کند. بنابراین این گیاه را پیش از مصرف خوب بپزید.

بادمجان، ماده غذایی با طبع سرد!

در كشور ژاپن، بادمجان به عنوان یک ماده غذایی که شامل انرژی "سرد" است، در نظر گرفته می شود.

شرایط مصرف بادمجان در بارداری

مضرات مصرف بادمجان در بارداری

تانما ضمن بیان خواص بادمجان در بارداری، از شرایط و موارد منع مصرف آن نیز در ادامه می گوید؛

شرایط مصرف بادمجان در بارداری

  • اکیدا توصیه می شود که بادمجان را پیش از مصرف بشویید، چراکه بادمجان نشسته می تواند باعث بروز بیماری های باکتریایی شود.
  • بادمجان باید خوب پخته شود تا از بروز مشکلات گوارشی ناشی از خام خواری آن جلوگیری شود.

میزان مصرف بادمجان در بارداری

یک مادر باردار باید رژیم غذایی مناسبی را دنبال کند که باعث ایجاد الگوی رشد بهینه برای جنین شود. برخی از محققان هنوز درباره پرهیز کامل از بادمجان در دوران بارداری اطمینان خاطر ندارند اما، اعتدال کلید ماجراست و پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین مصرف روزانه بادمجان به مادران باردار توصیه نمی شود زیرا می تواند باعث تحریک قاعدگی شود. این یکی از دلایل اصلی برای پرهیز از بادمجان هنگام بارداری است.

روش مصرف بادمجان برای زن باردار

  • ورقه های نازک بادمجان را در تابه با روغن زیتون بسیار کم تفت دهید. بادمجان را با نمک تفت دهید تا مزه دار شود و سبزیجات دیگر هم به آن اضافه کنید تا به عنوان وعده اصلی مصرف نشود. به این معنی که در وعده ی غذایی مورد نظرتان مواد غذایی دیگر همچون سیب زمینی، هویج و ... را نیز بگنجانید تا در یک وعده حجم زیادی از بادمجان را نخورید.
  • از مصرف بادمجان سرخ کرده خودداری کنید چراکه می تواند موجب اضافه وزن، اسیدی شدن معده، بالارفتن کلسترول یا حتی ناراحتی های دیگر شود.
  • برای غذای سالم تر می توانید بادمجان های ورقه شده نازک را با خرده های نان، سس و پنیر پارمزان کم چرب تفت بدهید.
موارد منع مصرف بادمجان در بارداری

روش مصرف بادمجان برای زن باردار

موارد منع مصرف بادمجان در بارداری

  • زنان باردار سعی کنند از مصرف بادمجان در اوایل بارداری اجتناب کنند، چرا که به دلیل هورمون های خاص بادمجان می تواند باعث سقط جنین آنان شود. توصیه شده که زنان در اواخر بارداری بادمجان بخورند.
  • اگر مادر بارداری سابقه حساسیت مربوط به مصرف بادمجان را دارد، مصرف آن توصیه نمی شود.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید