خواص بهار نارنج برای گروه های سنی مختلف چه زن و چه مرد زیاد است و می توان طبق نظر پزشک برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها از این عرق خوشبوی گیاهی استفاده کرد. تانما در این مطلب بر خواص بهار نارنج در شیردهی و تأثیر مصرف بهار نارنج بر شیر مادر اشاره کرده است؛

فواید مصرف بهار نارنج در شیردهی

سلامت مادر و نوزاد

زنان بهتر است در دوران بارداری و شیردهی به جای استفاده از داروهای شیمیایی با عوارض بالا، از داروهای گیاهی استفاده کنند تا سلامت خود و نوزاد را تضمین کنند.

ضد افسردگی

اغلب زنان بعد از پایان بارداری دچار افسردگی می شوند، با توجه به خاصیت آرامش بخش و ضد افسردگی بهار نارنج می توانند با مصرف روزانه یک لیوان دم نوش یا عرق آن ضربان قلب را تنظیم کنند و اضطراب و افسردگی را به تدریج از بین ببرند تا آرامش سابق به آنها بازگردد.

تسکین سردردهای میگرن

مهم ترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب و تسکین اعصاب است.همچنین بهارنارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش می دهد.

خواب بهتر

برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند.اگر از این محلول ۲ ساعت قبل از خواب استفاده کنند خواب بسیار آرامی خواهند داشت عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی مفید است.

مضرات مصرف بهار نارنج در شیردهی

فواید مصرف بهار نارنج در شیردهی

کاهش وزن

اضافه وزن بعد از زایمان مشکل بسیاری از زنان است بنابراین وجود اسدرین در بهارنارنج باعث کاهش اشتها و قندخون می شود و به طبع می تواند در کاهش وزن کمک کند.

بهبود سنگ کلیه

مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود جهت استخراج سنگ های کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است.

مناسب برای روزهای گرم

در روزهای گرم تابستان که دمای هوا بالا می رود و میزان تعریق بدن زیاد می شود، خلق و خوی بسیاری از آدم ها تحت تاثیر قرار می گیرد و تند می شود. برای پیشگیری از این حالت توصیه می کنیم هر روز عصر نصف لیوان عرق بهارنارنج را با نصف لیوان آب و ۲ قطعه یخ مخلوط کنید و آن را با یک قاشق سکنجبین شیرین کرده و میل کنید.

مضرات مصرف بهار نارنج در شیردهی

  • عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب می شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.
  • بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.
  • زیاده روی در خوردن عرق نارنج بی خوابی ایجاد می کند.

شرایط مصرف بهار نارنج در شیردهی

مضرات بهار نارنج در شیردهی

تانما علاوه بر خواص بهار نارنج و مضرات آن، شرایط و روش مصرف آن را در زیر آورده است؛

شرایط مصرف بهار نارنج در شیردهی

عرق بهار نارنج زود فاسد می شود بهتر است دور از نور نگهداری شود.

میزان مصرف بهار نارنج در شیردهی

خواص بهار نارنج بسیار است و در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مصرفی بهار نارنج وجود ندارد. اما باید بدانید که محصولات طبیعی هم نمی توانند الزاما بدون خطر باشند و ممکن است استفاده زیاد آن ها برای شما خطر آفرین باشد. به همین خاطر پیش از مصرف هر محصول به برچسب بسته بندی آن توجه و در صورت داشتن بیماری یا عارضه ای خاص، با پزشک مشورت کنید.

مصرف عرق های گیاهی مانند بهار نارنج در دوران شیردهی باید به مقدار کم و با احتیاط باشد. قبل از مصرف با پزشک خود نیز مشورت نمایید. در صورت زیاده روی در مصرف بهار نارنج می توانید اندکی گلاب میل کنید چرا که گلاب مصلح بهار نارنج است.

روش مصرف بهار نارنج برای مادران شیرده

عرق بهار نارنج

گیاه بهار نارنج را در قابلمه ریخته و تا نصف آن را با آب پر کنید. سپس شی سنگینی مثل سنگ را داخل قابلمه بگذارید و کاسه ای را در مرکز آن قرار دهید، توجه داشته باشید که باید در این مرحله در قابلمه را بالعکس بگذارید و روی قسمت گود آن آب بریزید، شعله را روشن می کنید تا کم کم آب روی در بخار شود و دائما با تمام شدن آب به آن آب اضافه می کنید، در نهایت با این روش عرق بهار نارنج در کاسه روی آجر جمع می شود، شما باید دائما آن را خالی کنید و مجددا در قابلمه قرار دهید. عرق بهار نارنج به مدت یک سال از تاریخ تهیه اثر درمانی خود را حفظ می کند.

شربت بهار نارنج

برای تهیه این شربت باید شکر و آب و عرق بهار نارنج را در ظرفی مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید، کمی قبل از قوام آمدن باید اندکی آبلیمو به آن اضافه کنید تا پس از سرد شدن شکرک نزند در هنگام جوشیدن نیز می توانید مقداری زعفران برای رنگ و همچنین طعم بهتر شربت به آن اضافه کنید، در نهایت وقتی ترکیب کمی قوام پیدا کرد باید آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود، بهتر است شربت را پس از خنک شدن در ظروف شیشه ای در بسته و در یخچال نگهداری کنید.

دمنوش بهار نارنج

اما اگر جزو افرادی باشید که گرم نوش ها را به سردنوش ها ترجیح دهید باید به دنبال دمنوش این گیاه باشید، که دم کرده آن نیز می تواند به جهت تازگی در هر بار مصرف بهتر باشد، برای تهیه این دمنوش دو قاشق غذاخوری بهار نارنج خشک شده کافیست، گیاه را در داخل قوری ریخته و روی آن دولیوان آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا دم بکشد سپس می توانید آن را با عسل، نبات یا کشمش میل کنید. دم کرده بهار نارنج اندکی تلخ خواهد شد، پس اگر چندان طرفدار مایعات تلخ نیستید بهتر است با یکی از مواردی که ذکر شد آن را سرو کنید.

میزان مصرف بهار نارنج در شیردهی

روش مصرف بهار نارنج در شیردهی

همچنین اگر استفاده مداوم از عرق یا دمنوش آن برایتان سخت است می توانید در هر بار استفاده از چای سیاه نیز همراه با چایی اندکی هم بهار نارنج به قوری اضافه کنید تا با هم دم بکشند و طعم مخلوط و محبوب تری را برایتان ایجاد کنند. هم چنین می توانید چای سیاه بهار نارنج بهرامن را امتحان کنید. عطر، طعم و کیفیت این محصول با یک بار امتحان در خاطرتان باقی می ماند.

مربای بهار نارنج

برای پختن مربای این گیاه از گلبرگ های بهار نارنج استفاده می شود، پس از جمع آوری شكوفه ها به میزان لازم، گلبرگ ها از یكدیگرجدا می کنند وهمه شان را می شورند. سپس شكوفه ها را در ظرف مسی با اندازه مناسب به همراه آب زیاد یك بار جوشانده و بعد با افزودن مقداركمی از آب نارنج رنگ سفید گلبرگ ها را تثبیت خواهد کرد و تلخی آن را از بین میبرند پس از این كار مجددا گلبرگ ها را با محلول آب و شكر بجوشانید تا قوام بیابد و بعد از خنک شدن آن را درون شیشه و در یخچال قرار دهید.

موارد منع مصرف بهار نارنج در شیردهی

تداخل دارویی

گیاهان نیز به دلیل خاصیت دارویی شان ممکن است تداخلاتی با داروهای شیمایی داشته باشند، بهار نارنج ممکن است با داروهای ضد افسردگی مثل فنلزین، ترانیل سیپرومین و داروهایی مثل میدازولام، دکسترومتورفان، ایندیناویر، لووستاتین، کتوکونازول، ایتراکونازول، فکسوفنادین، آمیودارون، دیزوپیرامید، کینیدین، تیوریدازین و پروکائین آمید تداخل دارویی داشته باشد. در صورت مصرف یکی از این داروها پیش از استفاده از بهار نارنج یا مکمل های آن، با پزشک مشورت کنید.

فشار خونی + بیماری قلبی

با توجه به خاصیت افزایش فشار خون برای افرادی که دچار پرفشاری خون همراه با بیماری قلبی هستند، مصرف زیاد آن توصیه نمی شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید